Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 05 August 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Fostul judecător militar Constantin Udrea a vorbit, în cadrul unui interviu, despre tragediile de la Caracal și despre modul în care autoritățile au acționat. Judecătorul atrage atenția că unii magistrați activiști profită de această situație „pentru a da din nou puteri sporite” Serviciului Român de Informații. De asemenea, Udrea este de părere că procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul Judecătoriei Caracal ar trebui cercetat penal pentru „neglijență criminală”, informează Lumea Justiției.

 

       Întrebat de jurnalistul Radu Andrei Tudor despre deficiențele pe care le-a observat la instituțiile implicate în acest caz, fostul judecător militar a precizat că, în primul rând, „lipsește un cod deontologic în relația cu publicul. Le lipsește respectul cuvenit unei persoane, mai ales unei ființe aflate în suferință. Le lipsește spiritul datoriei. Le lipsește o educație corespunzătoare zilelor noastre și momentelor noastre”.

 

       „Pe de altă parte, esența a plecat de la faptul că polițiștii n-au fost dirijați către o adresă exactă. (...) Chestiunea era foarte simplu de rezolvat dacă s-ar fi dat curs unei inițiative mai vechi (...) în sensul că organismul care face supravegherea comunicării informațiilor se cheamă Centrul Național de Interceptare a Comunicațiilor și care se află la SRI, acest organism să fie trecut sub autoritate civilă, sub controlul Parlamentului, la care să se branșeze toate instituțiile abilitate (respectiv cele care fac parte din sistemul național de apărare și organele judiciare), încât în orice moment să se logheze, cu posibilitatea de localizare instantanee a telefonului, cu o precizie uluitoare. Inclusiv etajul, adresa și colțul ferestrei poate să le determine!

 

       În aceste zile, nu s-a vehiculat (n.r. o astfel de idee); dimpotrivă: au fost situații când unele asociații ale magistraților au avut opinii diferite (...). Esența este următoarea: în ceea ce privește opinia unei asociații a procurorilor și a unei asociații a judecătorilor, ele constau în aceea că toate au plecat de la faptul că prin decizia Curții Constituționale nr. 51/2016, i s-a luat competența SRI de a face aceste activități de localizare instantanee. Deci li s-a luat competența de a fi organe de cercetare penală. Este o teză falsă, contrazisă de președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, care a scos în evidență împrejurarea că se profită de această situație pentru a se da din nou puteri sporite SRI, ca organ de cercetare penală. Este o dramă de care profită ei, spre a se ajunge la un lucru pe care tocmai Curtea Constituțională l-a interzis. 

 

       Și este foarte important ca oamenii politici să înțeleagă că fără costuri suplimentare, dacă acest organism - Centrul Național de Interceptare a Comunicațiilor - este trecut sub autoritate civilă (nu militară), atunci și corupția, și faptele de acest gen, inclusiv corupția din sistemul de securitate națională (că și acolo e corupție; dar pe aia cine o mai scoate la iveală, dacă ei stăpânesc totul?), inclusiv alea pot fi stăpânite, controlate de procuror, de polițist, de organele statului, pentru că atunci structura respectivă va fi supusă doar Parlamentului, și nu CSAT (respectiv numai unei singure structuri)” a explicat fostul judecător militar.

 

       Constantin Udrea a subliniat că acest Centru Național de Interceptare a Comunicațiilor ar fi putut localiza „cu o precizie uluitoare” apelul de pe telefonul Alexandrei dar, din păcate, „ei nu vor să-l pună la dispoziția celorlalți” pentru că există „niște protocoale între ei, Ministerul Public și Ministerul de Interne, dar numai pentru urmărirea penală”. 

 

       Potrivit jurnalistului Radu Andrei Tudor, diverse autorități au pus problema că presiunea publică ar afecta negativ această anchetă. Fostul judecător militar a spus că astfel de știri nu ar trebui să influențeze nici procurorii, nici judecătorii. „Acest gen de știri - precum cele pe care le auzim în fiecare zi - nu trebuie să constituie pentru niciun procuror și pentru niciun polițist vreu fel de presiune, deoarece ei își desfășoară activitatea numai sub imperiul legii. Că până în prezent atât polițiștii, cât și procurorii și funcționarii de la STS au greșit lamentabil (pentru că au creat o stare de pericol inadmisibilă pentru ființa umană, că nu și-au făcut treaba, că au luat totul în derâdere, ei trebuie să răspundă. Auzeam mai devreme știrea că procurorul (n.r. Cristian-Ovidiu Popescu de la PJ Caracal) va fi cercetat de Inspecția Judiciară. În opinia mea, se impun cercetări de natură penală, pentru că este cel puțin neglijență criminală să acționezi cu atâta întârziere, încât să lași ființele alea să sufere atât” a conchis fostul judecător Constantin Udrea.

 

 

Sursa foto: ://www.mediafax.ro/social/exclusiv-judecatorul-constantin-udrea-face-acuzatii-fara-precedent-privind-protocoalele-e-crima-organizata-sri-acum-nu-mai-are-stapan-si-actioneaza-cum-vrea-audio-17545314

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Liderul USR care se vrea președintele României a făcut milioane de euro din afaceri cu statul. Lista contractelor
Câți bani și de la ce instituții ale statului a luat Dan Barna, ca...
 
Cât a plătit România pentru procesele pierdute la CEDO
România a plătit o sumă uriașă de bani în ultimii trei ani în u...
 
Lavinia Pîrva, la cinci luni după naștere: Nu m-a oprit de la dulciuri, eu am mâncat, nu am mai ținut cont
Soția lui Ștefan Bănică Jr. vorbește despre kilogramele pe care l...
 
Dana Gîrbovan: Numirea Laurei Kovesi a fost politică
Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România a decla...
 
Fostul primar al Sectorului 5, a vorbit despre „șprițurile” lui Coldea, Maior și Kovesi. „Statul paralel trăiește”
Marian Vanghelie susține că politicienii români sunt prizonierii un...
 
Principesa Margareta, discurs critic pentru UE: „Încetați cu aerele de superioritate și amenințările”
Principesa Margareta a susținut un discurs fulminant la Haga și a vo...
 
Dan Barna, parlamentarul part-time
Dan Barna se vrea președintele României, dar activitatea sa parlamen...
 
Lia Savonea cere introducerea de sancțiuni pentru membri CSM care nu se prezintă la ședințe
„Nu pot să nu observ această stranie coincidență”
 
 
 
 
POLITICA
 
Se întorc USR-iștii împotriva lui Barna? Se cere demisia liderului chiar din interiorul partidului

» 17 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Anca Serea spune cum e viața cu șase copii: „E greu...”

» 16 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
SPORT
 
Ianis Hagi și Coman „nu-s pregătiți de naționala mare!”

» 16 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Polițist prins când lua mită 200 de lei. A ascuns banii sub preș

» 16 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Alocațiile copiilor se vor majora din ianuarie 2020

» 16 Octombrie 2019 | Comentarii 0