Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 26 August 2013

Bacalaureat de toamnă 2013. Elevii liceelor slabe în "excursie" la colegiile de top:"Noi suntem tari la sport, nu la română!"
 


         Candidații celei de-a doua sesiune de Bacalaureat au susținut examenul maturității în școlile unde nici nu visau vreodată să pună piciorul. Experiența le-a lăsat însă un gust amar, iar odată ajunși în stradă au făcut un show de pomină.
         La Colegiul Național “Gheorghe Șincai”, Bacalaureatul a început cu întârziere, iar elevii au năvălit afară din școală abia la ora 12.00 punct. Reacțiile au fost aproape unanime: țipete, chiote și hohote de râs. Manifestările de bucurie erau însă doar pentru faptul că au scăpat de prima probă scrisă, nu și pentru că o vor promova. Ba dimpotrivă.
         “Pfff, dacă ai știi ce am făcut. Numai aberații am înșirat pe foaie, tot ce mi-am adus aminte de prin a zecea”, i s-a confesat unui prieten un băiat brunet, care și-a modelat părul cu gel într-o frizură a la Elvis Presley. Este elev la liceul Industrial Nr.1 din București (IMGB) și a dat examenul alături de colegii de la liceul “Traian Vuia”, cu toții la profil real, un detaliu care nu a contat prea mult, având în vedere că profesorii au stat cu ochii pe ei mai ceva ca niște ulii.
         Le-a pierit râsul din cauza comediei
         A fost, de altfel, prima și ultima oară în care au pus piciorul în acest colegiu de top, unde n-au avut șansa să fie admiși.
         Ușa colegiului a fost în permanență flancată de domnișoare tinere, care le-au înmânat candidaților pliante cu oferta școlilor postliceale, fiind răsplătite la schimb cu replici acide precum “Lasă-mă, păpușe, că nu mă duc eu la facultate”. Doar o blondă mignonă, cu părul până la talie a primit alt gen de răspuns: ”Nu-mi dai și numărul de telefon?”
         Odată ce s-au văzut în stradă, candidații au epuizat rapid subiectul examenului la română. “A fost mai ușor decât în ceilalți ani, dar tot nu am știut”, a explicat un tânăr tuciuriu, care n-a făcut un secret din faptul că face parte din generația de absolvenți ai anului 2009. Poezia, subiectul care i-a tras în jos pe cei mai mulți dintre ei, pare “parfum“ pe lângă personajele de comedie date la acestă sesiune, însă elevii sunt optimiști. “Mai e un Bacalaureat și la anu’”, concluzionează optimist un licean pipernicit, cocoțat pe gardul din fața colegiului.
         Candidată: "S-a dat ceva cu 'taică', dar nu am știu"
         La Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” au susţinut Bacalaureatul candidaţi de la liceele tehnologice din sectorul 5. Postaţi lângă gardul instituţiei, câţiva tineri împărţeau pliante de prezentare a unor universităţi private celor care-şi aşteptau copiii sau prietenii să iasă din sălile de examen. Cam pe la 11.00 apare primul candidat, o fată. O cheamă Irina şi este absolventă a Liceului “Dimitrie Gusti”. Pare uşor confuză. “Ce s-a dat?”, sar toţi cu întrebările. “Nu prea ştiu exact. Ceva cu “taică”, îşi încercă puterile tânăra. “A mai fost un subiect ceva cu o comparaţie între două personaje, dar nu am ştiut”, adaugă cu ingenuitate. Întrebată cum i s-a părut examenul de română actual faţă de cel din vară spune că “mai greu, mai ales că nu am mai repetat peste vară”.
         La scurt timp apare şi un alt candidat, tot o fată. “A fost mai simplu ca în vară”, susţinea cea care se recomandă Aura, absolventă a Liceului Energetic. Încet-încet încep să iasă şi alţi candidaţi. Băieţii sunt mai toţi încruntaţi. Se destind când dau cu ochii de amicii veniţi să le susţină moralul. “Hai că am făcut-o lată şi de data asta” strigă tare un absolvent care nu se sfieşte să spună că la Bacalaureatul din vară a încasat un 3 la română. Se îndoieşte că de data aceasta va lua mai mult: “N-am învăţat nici în vară, iar acum am uitat şi ce nu ştiam”.
         Mușchiuloși, dar agramați
         La “Goethe” atmosfera a fost veselă, chiar dacă absolvenţii, majoritatea de la licee sportive şi tehnologice, nu păreau să fi ştiut mare lucru. “Noi suntem tari la sport doamnă, nu la română. Am fost în competiţii şi ne-am reprezentat ţara”, argumentează unul dintre tinerii veniţi a doua oară să dea examen la Bac. “A fost greu, n-am prea ştiut. Ce vreţi să facem acum? Să ne omorâm că nu am luat Bacalaureatul?”, întreabă un altul.


​Sursa foto: facebook.com


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
„Izvor de Bunătăți” în Parcul Izvor, începând de mâine și până pe 1 Mai

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0