Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 11 Iulie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Alocare insuficientă de fonduri, lipsa personalului medical, lipsa reformelor, infrastructură sanitară precară, sunt numai câteva dintre problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate din România, potrivit Comsiei Europene, transmite deputatul PNL Antoneta Ioniță. Liberala atrage atenția asupra ministrului Sănătății, Sorina Pintea care, după doi ani de mandat, a realizat abia cum aceste minusuri pe care românii le-au reclamat de ani de zile.

       „În timp ce Comisia Europeană constată dezastrul din sănătate, ministrul Pintea abia descoperă managementul defectuos din spitale. Nivelul de finanțare redus, utilizarea ineficientă a resurselor publice și lipsa reformelor care limitează eficacitatea sistemului de sănătate, migrația continuă a personalului medical, infrastructura precară a sistemului sanitar sunt doar câteva dintre problemele pe care Comisia Europeană le-a constatat în cadrul ultimei analize semestriale realizate la Bruxelles, privind Programul de Reformă a României pentru anul 2019. Autoritatea europeană a mai constatat că persoanele care locuiesc în zonele rurale și grupurile vulnerabile au acces limitat la serviciile de asistență medicală și că, pe ansamblu, sănătatea românilor rămâne sub media Uniunii Europene, la mai toți parametrii. În plus, oficialii europeni atrag atenția că sistemul sanitar nu va fi capabil, în următorii ani, să facă față îmbătrânirii rapide a populației.

       Pe acest fond îngrijorător, ministrul Sorina Pintea constată, aproape cu surprindere, după doi ani de mandat și după sumedenia de vizite electorale făcute în spitalele României, că managementul sanitar este unul defectuos, atât în ceea ce privește resursele umane, cât și cele financiare. După anii de mandat petrecuți în fruntea Ministerului Sănătății, doamna ministru Pintea începe să vadă o realitate pe care românii care se confruntă cu tot felul de crize o reclamă de ani de zile” transmite Antoneta Ioniță, membru în Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților.

       Deputatul PNL mai spune că ministrul Sănătății, Sorina Pintea, „în încercarea de a fugi de responsabilitate, propune acum un pact național pe sănătate. Dar cu timpul pierdut, cu deciziile strâmbe, cu lipsa de viziune și de programe, cu disprețul față de pacienți, cu fățărnicia declarațiilor, cum rămâne, doamna ministru? Ați vrea să ne faceți pe toți părtași la acest joc politicianist, care a ignorat pacientul și nevoile lui, deși ați spus, în mod ipocrit, că el s-ar afla în mijlocul sistemului? Ați vrea să plătim cu toții pentru că ați decapitat doar managerii de spitale care nu aveau carnet de PSD? Pentru că ați ignorat nereguli grave și deficiențe manageriale care au pus în pericol viața oamenilor? Pentru că v-a plăcut lumina reflectoarelor, și nu preocuparea pentru a schimba în mod onest lucrurile?” se arată în comunicat.

       Prin această propunere care a venit mult prea târziu, ministrul Pintea încearcă să acopere deciziile pe care nu le-a luat la timpul potrivit, susține Antoneta Ioniță. „Stimată doamnă ministru, propunerea dumneavoastră este tardivă, lipsită de conținut și de credibilitate! Este o încercare de a acoperi lipsa deciziilor pe care ați fi putut să le luați și nu ați făcut-o! Pactul național nu ar aduce nicio reparație miilor de pacienți care, pe timpul mandatului dumneavoastră, au murit cu zile din cauza lipsei de personal, de medicamente, de materiale sanitare, de aparatură sau a infecțiilor nosocomiale din spitalele României!” a precizat joi deputatul PNL Antoneta Ioniță.

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
`Justițiarii` se atacă între ei
Tensiuni și acuzații uimitoare între șefa Consiliului Superior al ...
 
Refuzul de a o suspenda din funcție pe procuroarea Maria Pițurcă „e rușinos și scandalos”
Procuroarea Maria Pițurcă, cea care a târât pe jos o fetiță de 8...
 
Șantaj în justiția din România?
Oameni trimiși în judecată, chinuiți timp de aproape patru ani și...
 
Desființarea Secției Speciale „este în neconcordanță cu miile și sutele de mii de oameni care sunt victimele unor erori, unor abuzuri care se întâmplă în justiție”
Solicitarea președintelui Iohannis către Consiliul Superior al Magis...
 
Rapoartele GRECO - subiective, conțin erori grosiere, ignoră cu bună știință lucruri evidente, o analiză părtinitoare și superficială
Judecătoarea Dana Gîrbovan desființează rapoartele GRECO despre ca...
 
Oana Zăvoranu critică dur nunta lui Brigitte cu Pastramă: „Nunta jalnică, cu iz de cămin cultural a unei individe în călduri”
Oana Zăvoranu a criticat în termeni duri nunta fostei soții a lui I...
 
Exploatarea neconformă a pădurilor de fag din România, în atenția UNESCO
Pădurile de fag înscrise în patrimoniul UNESCO, în pericol datorit...
 
Soții Pastramă, de la nuntă au mers direct la doctor
„La 07:00 am terminat petrecerea și la 08:00 am fost deja...”
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Hans Klemm: Este mare nevoie de infrastructură în România

» 21 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
„Ce treabă are un șef de stat cu un candidat pe persoană fizică?”

» 20 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Delia, criticată de fani pentru că „a sărit calul”

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Cinci focare noi de pestă porcină africană în Prahova

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
A fost confirmat primul caz de infecție cu virusul West Nile în România, în acest sezon

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0