Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 11 Iulie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Alocare insuficientă de fonduri, lipsa personalului medical, lipsa reformelor, infrastructură sanitară precară, sunt numai câteva dintre problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate din România, potrivit Comsiei Europene, transmite deputatul PNL Antoneta Ioniță. Liberala atrage atenția asupra ministrului Sănătății, Sorina Pintea care, după doi ani de mandat, a realizat abia cum aceste minusuri pe care românii le-au reclamat de ani de zile.

       „În timp ce Comisia Europeană constată dezastrul din sănătate, ministrul Pintea abia descoperă managementul defectuos din spitale. Nivelul de finanțare redus, utilizarea ineficientă a resurselor publice și lipsa reformelor care limitează eficacitatea sistemului de sănătate, migrația continuă a personalului medical, infrastructura precară a sistemului sanitar sunt doar câteva dintre problemele pe care Comisia Europeană le-a constatat în cadrul ultimei analize semestriale realizate la Bruxelles, privind Programul de Reformă a României pentru anul 2019. Autoritatea europeană a mai constatat că persoanele care locuiesc în zonele rurale și grupurile vulnerabile au acces limitat la serviciile de asistență medicală și că, pe ansamblu, sănătatea românilor rămâne sub media Uniunii Europene, la mai toți parametrii. În plus, oficialii europeni atrag atenția că sistemul sanitar nu va fi capabil, în următorii ani, să facă față îmbătrânirii rapide a populației.

       Pe acest fond îngrijorător, ministrul Sorina Pintea constată, aproape cu surprindere, după doi ani de mandat și după sumedenia de vizite electorale făcute în spitalele României, că managementul sanitar este unul defectuos, atât în ceea ce privește resursele umane, cât și cele financiare. După anii de mandat petrecuți în fruntea Ministerului Sănătății, doamna ministru Pintea începe să vadă o realitate pe care românii care se confruntă cu tot felul de crize o reclamă de ani de zile” transmite Antoneta Ioniță, membru în Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților.

       Deputatul PNL mai spune că ministrul Sănătății, Sorina Pintea, „în încercarea de a fugi de responsabilitate, propune acum un pact național pe sănătate. Dar cu timpul pierdut, cu deciziile strâmbe, cu lipsa de viziune și de programe, cu disprețul față de pacienți, cu fățărnicia declarațiilor, cum rămâne, doamna ministru? Ați vrea să ne faceți pe toți părtași la acest joc politicianist, care a ignorat pacientul și nevoile lui, deși ați spus, în mod ipocrit, că el s-ar afla în mijlocul sistemului? Ați vrea să plătim cu toții pentru că ați decapitat doar managerii de spitale care nu aveau carnet de PSD? Pentru că ați ignorat nereguli grave și deficiențe manageriale care au pus în pericol viața oamenilor? Pentru că v-a plăcut lumina reflectoarelor, și nu preocuparea pentru a schimba în mod onest lucrurile?” se arată în comunicat.

       Prin această propunere care a venit mult prea târziu, ministrul Pintea încearcă să acopere deciziile pe care nu le-a luat la timpul potrivit, susține Antoneta Ioniță. „Stimată doamnă ministru, propunerea dumneavoastră este tardivă, lipsită de conținut și de credibilitate! Este o încercare de a acoperi lipsa deciziilor pe care ați fi putut să le luați și nu ați făcut-o! Pactul național nu ar aduce nicio reparație miilor de pacienți care, pe timpul mandatului dumneavoastră, au murit cu zile din cauza lipsei de personal, de medicamente, de materiale sanitare, de aparatură sau a infecțiilor nosocomiale din spitalele României!” a precizat joi deputatul PNL Antoneta Ioniță.

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Liderul USR care se vrea președintele României a făcut milioane de euro din afaceri cu statul. Lista contractelor
Câți bani și de la ce instituții ale statului a luat Dan Barna, ca...
 
Principesa Margareta, discurs critic pentru UE: „Încetați cu aerele de superioritate și amenințările”
Principesa Margareta a susținut un discurs fulminant la Haga și a vo...
 
Fostul primar al Sectorului 5, a vorbit despre „șprițurile” lui Coldea, Maior și Kovesi. „Statul paralel trăiește”
Marian Vanghelie susține că politicienii români sunt prizonierii un...
 
Dana Gîrbovan: Numirea Laurei Kovesi a fost politică
Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România a decla...
 
Dana Rogoz, despre abuz: „M-am simțit neajutorată, dezgustată, speriată”
Dana Rogoz a dat detalii despre unele momente neplăcute din viața ei...
 
Dan Barna, parlamentarul part-time
Dan Barna se vrea președintele României, dar activitatea sa parlamen...
 
Adevărul despre Barna: O carieră construită „pe seama unora nevoiți să plece”; a supervizat fraude cu fonduri europene: „Ia uitați ce belșug se întrevede”
Site-ul de investigații RiseProject a spus adevărul despre Dan Barna...
 
„Ce exemplu se dă omului de rând, justițiabilului când de la nivelul autorității se stat se avansează instigații la nerespectarea unei legi?”
Ministersa Justiției, Ana Birchall, este criticată dur pentru faptul...
 
 
 
 
POLITICA
 
Președintele PER: USR înseamnă ură, ipocrizie, mult amatorism și dublu discurs

» 20 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Inspecția Judiciară: DNA a „subordonat” justiția. Judecător: Toate aceste activități au afectat dreptul părților la un proces echitabil

» 19 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Dana Rogoz, despre abuz: „M-am simțit neajutorată, dezgustată, speriată”

» 18 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Deputat PNL: Șefa Tarom executată și șantajată de Cuc, noaptea ca hoții

» 18 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
S-a dat start-ul înscrierilor în programul Kennedy Academy for Students. Ce criterii trebuie îndeplinite

» 18 Octombrie 2019 | Comentarii 0