Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 31 Octombrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        Două victime ale abuzurilor sistemului de justiție din România, Nela Secară (vezi aici povestea antreprenoarei) și Mihaela Marinescu, două femei încercate până la limită de instanțele și parchetele din țara noastră, vor să organizeze un miting de susținere a Secției Speciale, singura speranță a românilor chinuiți, nedreptățiți și aduși în prag de boală, pentru a se face dreptate. 

 

        Cele două au transmis un comunicat de presă în care atrag atenția că Primăria Capitalei nu oferă niciun răspuns, fie el pozitiv sau negativ, cu privire la autorizarea manifestării, dar atunci când „grupurile #rezist au ocupat ilegal spațiile publice, au întreprins acte de vandalism, nu s-a întreprins niciun demers. Când se solicită autorizarea unei adunări publice cu respectarea legii, se pun piedici celor ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist”, potrivit Lumea Justiției.

 

        „O lungă perioadă de timp, grupurile #rezist au ocupat ilegal spațiile publice, au întreprins acte de vandalism asupra unor instituții publice și cu toate acestea din partea organelor statului abilitate să ia măsuri nu s-a întreprins niciun demers. Când se solicită autorizarea unei adunări publice cu respectarea legii, pe un subiect extrem de fierbinte în agenda publică, JUSTIȚIA, constatăm că în mod voit se pun piedici acelora ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist tot mai prezentă în toate instituțiile statului” se arată în comunicatul celor două antreprenoare.

 

        Mitingul este organizat de către Nela Secară, victimă a abuzurilor procurorului Ardelean de la Oradea și de Marinescu Mihaela, organizatoare a unei adunări publice pentru susținerea Jandarmeriei care a oprit lovitura de stat #rezist din 10 august anul trecut, și la rândul său victimă a abuzurilor magistraților incompetenți, se mai arată în comunicat. 

 

        Cele două femei explică faptul că, pe 16 octombrie au formulat și depus o cerere către Primăria București cu privire la organizarea mitingului ce avea „ca temă principală `Susținerea SIIJ`”, cerere care a fost înregistrată în aceeași zi. La circa o săptămână distanță antreprenoarele au primit un răspuns care consta într-o adresă semnată de viceprimarul Aurelian Badulescu, „cu mențiunea `spre știință`”, ce avea ca destinatari direcți Direcția de Jandarmi București, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Direcția de Poliție Locală a Municipiului București, acestea fiind informate de miting. În același răspuns, scriu cele două femei în comunicat, „ni s-a comunicat că `s-a decis` că nu mai este necesară prezența la Comisia Consiliului Local ce are în atribuții soluționarea unor astfel de cereri. Dorim să precizăm faptul că ne-am adresat instituțiilor ce au fost menționate (...) și ni s-a răspuns fără echivoc că aprobarea/neaprobarea acestei acțiuni intră în sarcina exclusivă a Comisiei din Primăria Capitalei”.

 

        „Menționăm că toate încercările noastre de a afla un răspuns clar, legal din partea Primăriei București cu privire la autorizarea sau neautorizarea acestei manifestări s-au lovit de un zid al tăcerii. Practic, cu două zile înainte de evenimentul anunțat încă din data de 16.10.2019, nu știm dacă putem să ne adunăm și să manifestăm public cu privire la subiectul abordat. Având în vedere situația existentă, considerăm că toate piedicile puse de către instituțiile statului au ca scop clar impiedicarea liberului drept de exprimare garantat de Constituția României. În România mai este Democrație sau am intrat deja în Dictatură?” au conchis Nela Secară și Mihaela Marinescu.

 

 

Sursa foto: ://stiripentruviata.ro/facias-continua-demersurile-impotriva-celor-care-au-abuzat-o-pe-sorina/


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Șefă de Poliție acuzată că își înjură subalternii și că își îndeasă buzunarele pe munca altora
„Folosește adesea un limbaj trivial, greu de reprodus”.
 
Costin Mărculescu, critici dure la adresa lui Ștefan Bănică Jr., după moartea Cristinei Țopescu: „A bătut-o de zeci de ori, inclusiv în public”
Și Cristina Țopescu spunea despre Ștefan Bănică Jr. că era viole...
 
Anunț important despre buletine! De anul viitor se va călători în UE doar cu cele noi
Călătoriile în afara României vor fi posibile numai dacă cetățe...
 
USR-istă cu funcție de conducere, acuzată de furt și lovire
Președintele USR Găvojdia, Ramona Dzitac, este cercetată într-un d...
 
AJADO: Susținerile Comisiei Europene cu privire la SIIJ sfidează faptele, argumentele, logica și legea, sunt absurde și lipsite de profesionalism
Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului critică...
 
Avertisment: Iranul va avea materialele necesare, până la sfârșitul anului, pentru a fabrica bomba nucleară
Israelul avertizează că Iranul va avea suficient material fisionabil...
 
Șeful Poliției Câmpia Turzii a fost oprit în trafic; mirosea a alcool și a refuzat testarea cu etilotestul
Dorel Florian Fodorean, șeful Poliției Câmpia Turzii, este cercetat...
 
Oana Roman a vorbit pe larg despre separarea de soțul ei: „Nu era ok pentru mine, pentru Izabela”
Oana Roman a făcut declarații deschise despre separarea de soțul ei...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Cum își descrie Oana Zăvoranu viața: „Agonie, demoni, ură...”

» 22 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deblocarea finanțării programelor de Cercetare, prioritate pentru noul secretar de stat în domeniu

» 22 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Unde se vor găsi în România testele pentru depistarea virusului ucigaș din China

» 22 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Cioloș „este un izvor nesecat de tupeu!”

» 22 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Coreea de Nord a abandonat angajamentul de suspendare a testelor nucleare

» 22 Ianuarie 2020 | Comentarii 0