Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 31 Octombrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        Două victime ale abuzurilor sistemului de justiție din România, Nela Secară (vezi aici povestea antreprenoarei) și Mihaela Marinescu, două femei încercate până la limită de instanțele și parchetele din țara noastră, vor să organizeze un miting de susținere a Secției Speciale, singura speranță a românilor chinuiți, nedreptățiți și aduși în prag de boală, pentru a se face dreptate. 

 

        Cele două au transmis un comunicat de presă în care atrag atenția că Primăria Capitalei nu oferă niciun răspuns, fie el pozitiv sau negativ, cu privire la autorizarea manifestării, dar atunci când „grupurile #rezist au ocupat ilegal spațiile publice, au întreprins acte de vandalism, nu s-a întreprins niciun demers. Când se solicită autorizarea unei adunări publice cu respectarea legii, se pun piedici celor ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist”, potrivit Lumea Justiției.

 

        „O lungă perioadă de timp, grupurile #rezist au ocupat ilegal spațiile publice, au întreprins acte de vandalism asupra unor instituții publice și cu toate acestea din partea organelor statului abilitate să ia măsuri nu s-a întreprins niciun demers. Când se solicită autorizarea unei adunări publice cu respectarea legii, pe un subiect extrem de fierbinte în agenda publică, JUSTIȚIA, constatăm că în mod voit se pun piedici acelora ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist tot mai prezentă în toate instituțiile statului” se arată în comunicatul celor două antreprenoare.

 

        Mitingul este organizat de către Nela Secară, victimă a abuzurilor procurorului Ardelean de la Oradea și de Marinescu Mihaela, organizatoare a unei adunări publice pentru susținerea Jandarmeriei care a oprit lovitura de stat #rezist din 10 august anul trecut, și la rândul său victimă a abuzurilor magistraților incompetenți, se mai arată în comunicat. 

 

        Cele două femei explică faptul că, pe 16 octombrie au formulat și depus o cerere către Primăria București cu privire la organizarea mitingului ce avea „ca temă principală `Susținerea SIIJ`”, cerere care a fost înregistrată în aceeași zi. La circa o săptămână distanță antreprenoarele au primit un răspuns care consta într-o adresă semnată de viceprimarul Aurelian Badulescu, „cu mențiunea `spre știință`”, ce avea ca destinatari direcți Direcția de Jandarmi București, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Direcția de Poliție Locală a Municipiului București, acestea fiind informate de miting. În același răspuns, scriu cele două femei în comunicat, „ni s-a comunicat că `s-a decis` că nu mai este necesară prezența la Comisia Consiliului Local ce are în atribuții soluționarea unor astfel de cereri. Dorim să precizăm faptul că ne-am adresat instituțiilor ce au fost menționate (...) și ni s-a răspuns fără echivoc că aprobarea/neaprobarea acestei acțiuni intră în sarcina exclusivă a Comisiei din Primăria Capitalei”.

 

        „Menționăm că toate încercările noastre de a afla un răspuns clar, legal din partea Primăriei București cu privire la autorizarea sau neautorizarea acestei manifestări s-au lovit de un zid al tăcerii. Practic, cu două zile înainte de evenimentul anunțat încă din data de 16.10.2019, nu știm dacă putem să ne adunăm și să manifestăm public cu privire la subiectul abordat. Având în vedere situația existentă, considerăm că toate piedicile puse de către instituțiile statului au ca scop clar impiedicarea liberului drept de exprimare garantat de Constituția României. În România mai este Democrație sau am intrat deja în Dictatură?” au conchis Nela Secară și Mihaela Marinescu.

 

 

Sursa foto: ://stiripentruviata.ro/facias-continua-demersurile-impotriva-celor-care-au-abuzat-o-pe-sorina/


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Campania USR face victime
Unui bărbat în vârstă cu probleme cardiace i s-a făcut rău în f...
 
Nela Secară, victima unui procuror din Oradea: Secția Specială este singura luminiță pentru a se face o justiție corectă în această țară
De șapte ani de zile se luptă cu un sistem de justiție abuziv, care...
 
Gorbaciov: Lumea, „într-un pericol colosal”
Ultimul lider sovietic avertizează că armele nucleare pun lumea înt...
 
Există probe că dosarul lui Barna pe fonduri europene a fost clasat nelegal de DNA Alba
Jurnalista Sorina Matei a publicat o serie de probe despre relația Ba...
 
Două victime ale sistemului de justiție din România vor să organizeze un miting pentru susținerea SIIJ, dar se lovesc de un zid al tăcerii: „Se pun piedici celor ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist”
Nela Secară și Mihaela Marinescu, două victime ale abuzurilor insta...
 
RiseProject revine cu documente în cazul Barna. Declarațiile liderului USR, demontate una câte una
RiseProject revine cu documente care demonstrează că afacerile lui B...
 
Magistrații se atacă între ei. Inspecția Judiciară, scrisoare dură pentru Lia Savonea
Inspecția Judiciară critică dur magistrații cercetați disciplinar...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
S-au împăcat! Ce zice Adriana Bahmuțeanu despre Prigoană

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Medic: Orice persoană care se știe că are o boală de fond este bine să se vaccineze

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Florin Roman: Viorica Dăncilă nu a trecut în declarația de avere un ceas de aur, echivalentul a 119 pensii minim garantate

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Atenționări și recomandări pentru Black Friday

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
Procurorii americani acuză Rusia că a încercat să submineze activitatea comisiei electorale din SUA

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0