Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 07 Martie 2018

      Decizia de a desființa cele două licee din Râmnicu Vâlcea, și anume „Henri Coandă” și „Oltchim” după cum spune profesorul Viorel Efrim din cadrul liceului Tehnologic „Henri Coandă”, a fost luată de Primăria Râmnicu Vâlcea. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local cele două licee urmează să fie dizolvate iar elevii vor fi repartizați altor școli.

       „Noi ne-am încadrat întotdeauna în costurile per elev. La sfârșitul anului banii necheltuiți s-au dus la bugetul local. Mai mult decât atât noi avem o stație de inspecție tehnică și veniturile câștigate se varsă la bugetul local.” a precizat profesorul Viorel Efrim.

      Conform acestuia, 700 de elevi sunt afectați de această decizie a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea. Deasemenea părtinții elevilor din cele două licee au susținut că decizia de desființare luată de primărie a venit în urma unor interese imobiliare. Aparent ar exista dovezi în a susține acest lucru, înregistrări ale unor ședințe unde însuși primarul afirma cele spuse de părinți. Din cauza acestor decizii riscul de abandon școlar va crește, după cum spune președintele Comitetului de părinți de la liceul Tehnologic „Henri Coandă”

       „Ar fi dureros dacă s-ar desființa cele două licee, deoarece 60% sunt de la țară și nu cred că vor mai veni să învețe. Cred că vor fi afectați și psihic elevii.” a declarat și vicepreședintele Comitetului de părinți Gheorghe Ganta.

      Secretarul de stat în Ministerul Educației, Petre Andea, a anunțat că situația va fi analizată, iar deputații din Comisia de Învățământ au hotărât înființarea unei subcomisii care va avea scopul de a analiza aspectele prezentate în cardul ședinței.

 

 

Sursa photo: //www.ziare.com/scoala/licee/cum-pot-sa-dispara-doua-licee-din-ramnciu-valcea-profesorii-au-protestat-la-parlament-1504763


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0