Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 12 Ianuarie 2019

      La scurt timp după ce avocatul Răzvan Doseanu a publicat înregistrările odioase cu procurorii DNA Oradea în timp ce aceștia plănuiau „cumințirea” judecătorilor incomozi care nu dădeau sentințe după placul lor ci vroiau să aplice legea în mod corect, în Oradea a apărut informația conform căreia parchetul anticorupție pregătește un atac împotriva avocatului Doseanu prin deschiderea unor dosare penale. Se pare că DNA nu se poate `vindeca` de acest viciu, nici măcar acum când ies la iveală tot felul de abuzuri.

 

      Contactat de Lumea Justiției, avocatul Doseanu a confirmat zvonul care circulă în Oradea: „Am primit zilele trecute o informare că aș avea dosar/dosare penale la DNA Oradea cu care aș putea fi intimidat sau denigrat pentru dezvăluirile făcute. Nu știu dacă informația este reală”. Doseanu nu ar fi străin de manevrele DNA Oradea, în trecut acesta fiind vizat în cel puțin trei dosare care s-au dovedit a fi niște făcături, având în vedere că avocatul a primit clasare de fiecare dată, spune luju.ro.

 

      Pentru a ști sigur dacă DNA Oradea plănuiește să-l mazilească sau nu, pentru a afla dacă este pus sub supraveghere de procurorii anticorupție și dacă este vizat în vreun dosar, Doseanu a luat o serie de măsuri, pe data de 9 ianuarie 2019 formulând o cerere către DNA Oradea.

 

      „Am primit informații despre subsemnatul în urma dezvăluirilor pe care le-am făcut în spațiul public, despre o posibilă activitate infracțională în cadrul DNA Oradea. În concret mi s-a comunicat să încetez cu orice altă divulgare de probe care să vizeze o posibilă activitate infracțională a DNA Oradea. Mi s-a comunicat că la DNA Oradea există cel puțin un dosar penal (posibil mai multe) care să vizeze fapte cu implicarea persoanei mele. Mi s-a comunicat că urmează să fiu intimidat prin intermediului dosarului/dosarelor penale de la DNA Oradea. Vă reamintesc că până în prezent am primit trei soluții de clasare pentru soluții instrumentate de către DNA Oradea pentru că toate faptele pentru care s-au `inventat` sesizări din oficiu și pentru care s-au solicitat măsuri de supraveghere tehnică pentru mai multe luni NU EXISTĂ” a scris Răzvan Doseanu în cererea către DNA Oradea, conform luju.ro.

 

      Acesta a solicitat parchetului anticorupție să-i comunice dacă este cercetat în vreun dosar penal la DNA Oradea cu indicarea tuturor datelor necesare, dacă în vreun eventual dosar a fost supravegheat tehnic „deoarece există indicii în acest sens” dar nu a fost informat oficial, dacă informarea sa a fost amânată să se facă verificări „dacă astfel de informații au fost divulgate fără drept pe parcursul urmăririi penale unor persoane străine” înainte ca el să fie informat oficial „deoarece există indicii în acest sens”, să fie cât mai repede audiat în calitate de martor/făptuitor/suspect „pentru a da orice lămuriri în legătură cu orice pretinsă faptă de corupție” și pentru a prezenta probe. 

 

      Răspunsul primit de la DNA Oradea a fost cât se poate de ambiguu. În afară că avocatului nu i s-a comunicat nici măcar una dintre solicitări, DNA nu a negat existența unor dosare. „Conform prevederilor legale, nu putem da curs solicitărilor dumneavoastră de a vă comunica dacă există sau nu dosare în care se fac cercetări în legătură cu dumneavoastră. În situația în care ați fost supus unor măsuri de supraveghere tehnică, veți fi incunostiintat conform prevederilor legale” a fost răspunsul șefei DNA Oradea.

 

      Un caz uimitor de manipulare a justiției după bunul plac, în care avocatul Doseanu a primit clasare, a fost dezvăluit de Lumea Justiției. Doseanu a fost interceptat și supravegheat de DNA alături de Alexandru Kiss, fostul președinte al Consiliului Județean Bihor și de judecătorul Antik Levente de la Curtea de Apel Oradea. Aceste manevre ilegale aveau loc chiar în momentul în care la C.A Oradea se judeca procesul în care Kiss fusese trimis în judecată de DNA Oradea, avându-l ca avocat pe Doseanu, iar judecător era Antik Levente. În urma interceptărilor și supravegherii, DNA a putut să afle strategia de apărare a lui Kiss și Doseanu, cu încălcarea confidențialității client-avocat, ținându-l în același timp sub supraveghere și pe judecătorul care soluționa cauza. În final, s-a dispus clasare pe motiv că fapta nu există. Atât Doseanu cât și judecătorul Antik Levente au fost menționați în convorbirea procurorilor de la DNA Oradea înregistrată, după cum se aude, chiar de procurorul Ciprian Man, cu scopul utilizării în caz de șantaj.

 

 

 

Sursa foto: ://www.bihon.ro/filati-ca-teroristii-de-dna-dosar-inchis-faptele-nu-exista-dna-oradea-cine-e-responsabil/2152288

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0