Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 23 August 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Guvernul PSD-ALDE este disperat din cauza cheltuielilor iresponsabile făcute și „a confiscat pe șest de la bugetul Sănătății și banii din taxa pe viciu” atrage atenția deputatul PNL Antoneta Ioniță, membru în Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților.

       „Banii din `taxa pe viciu` încasați pentru activitățile publicitare la produse din tutun și băuturi alcoolice nu se mai constituie în venituri la bugetul propriu al Ministerului Sănătății și, prin urmare, nu mai pot fi folosiți pentru finanțarea unor programe în favoarea pacienților români. Această constatare vine după ce am solicitat, printr-o întrebare adresată ministrului Sănătății, Sorina Pintea, lămuriri cu privire la modul în care au fost utilizate fondurile din taxa pe viciu în anul 2018 și cu privire la previziunile existente pentru 2019” spune Antoneta Ioniță într-un comunicat transmis vineri.

        Deputatul PNL subliniază faptul că răspunsul primit de la Ministerul Sănătății arată perfect modul în care PSD-ALDE realizează politicile publice și demonstrează „lipsă de respect față de sănătatea românilor”. „În urma celebrei Ordonanțe 114/2018, banii aferenți `taxei pe viciu` nu mai intră în bugetul Ministerului Sănătății, iar toate articolele referitoare la acest subiect, existente în Legea nr. 95/2006, privind reforma în sănătate, au fost abrogate” mai spune Ioniță.

       „Guvernul PSD-ALDE a cheltuit fără niciun discernământ banii românilor și încearcă să acopere găurile din buget cu tot felul de artificii și împrumuturi care împovărează România. Taxa pe viciu a fost gândită să descurajeze consumul de tutun și alcool și era firesc ca sumele încasate să fie direcționate pentru derularea unor programe de prevenție sau chiar pentru dotarea cabinetelor medicilor de familie tineri, în condițiile în care o astfel de propunere a fost prinsă în programul de guvernare al PSD dar, evident, nu a fost onorată. Acum, a dispărut și această sursă de finanțare, iar nevoile pacienților români rămân în continuare uriașe. S-a spus că banii vor fi folosiți de Ministerul Finanțelor la investiții, la infrastructură, dar mă tem că, în realitate, ei acoperă cheltuielile aberante ale guvernanților” transmite deputatul PNL.

       Antoneta Ioniță are „mari dubii că banii din `taxa pe viciu` au fost direcționați în ultimii ani către destinația prevăzută de lege” ținând cont că în răspunsul primit de la Ministerul Sănătății nu se specifică unde trebuiau să ajungă sumele respective până la începutul anului 2019. „Doamna ministru, v-am solicitat să fie precizate principalele capitole de cheltuieli făcute până la începutul acestui an spre care au fost repartizați banii din taxă și care au fost sumele cheltuite, însă ați evitat un răspuns onest! Așadar, sunt perfect îndreptățită să suspectez că ascundeți faptul că Ministerului Sănătății i-au fost luați bani care puteau fi cheltuiți pentru sănătatea românilor” conchide deputatul PNL, Antoneta Ioniță.


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un medic explică de ce se moare de gripă și oferă sfaturi pentru perioada epidemiei
„Reținem: prudență, vaccinare, calm, prevenție, educație medica...
 
S-a stabilit structura anului școlar 2020-2021
Când începe școala și cum sunt programate vacanțele pentru anul ...
 
Tania Budi, poze sexy la 52 de ani
Tania Budi se menține extraordinar la vârsta pe care o are, aparent....
 
Procedură de evaluare în cazul șefului Poliției Sector 4 – nu poate justifica 60.000 de euro
Autoritatea Națională de Integritate a anunțat că șeful Poliției...
 
Băsescu, atac dur la adresa unui proaspăt membru USR: „E o panaramă”
Fostul președinte Traian Băsescu l-a atacat dur pe Moise Guran, proa...
 
Alexandra Stan, declarații despre viața personală: „Nu-mi place să fiu îmblânzită”
Cunoscuta cântăreață Alexandra Stan a făcut o serie de mărturisi...
 
Gîrbovan: A fost nevoie de înființarea SIIJ pentru că existau „abuzuri ale procurorilor DNA”
Judectoarea Dana Gîrbovan explică de ce a fost nevoie de înființar...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANPC: Unele gări din România, un dezastru

» 18 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Șeful OMS vorbește despre tendința de scădere a cazurilor noi de infectare cu coronavirus: Trebuie interpretată prudent

» 18 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cinci factori care influențează răceala

» 18 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
4 asociații de magistrați cer refacerea raportului MCV „pentru a corecta erorile vădite” din el

» 18 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
44% din condamnările CEDO sunt neimplementate în România. Care sunt cele mai frecvente cauze pentru care țara noastră a fost condamnată

» 17 Februarie 2020 | Comentarii 0