Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 29 Ianuarie 2019    Actualizat: 29 Ianuarie 2019

Comentarii 0 Comentarii

      Recent, a apărut în spațiul public un interviu acordat de torționarul Franz Țandără care a șocat România, în special pe cei care își amintesc de practicile sistemului criminal comunist. Interviul realizat în 2002, a fost publicat pe Facebook de către Daniel Dumitrică, conform „Adevărul”, și frapează prin seninătatea cu care torționarul povestea despre cum îi extermina pe cei închiși pe motive politice, fără temei.

 

 

      Țandără povestește cum în 24 de ore oamenii aduși de securiști trebuiau lichidați, fie că ofereau informațiile pe care aceștia voiau să le audă, fie că nu, „venea cald și pleca rece, așa se întâmpla”. Înregistrarea este cutremurătoare, expresii precum: „era o plăcere de a tortura, era o distracție”, „câte căpățâni ai făcut luna asta?”, „oamenii curați la suflet n-au scăpat, i-am terminat pe toți”, „ni-i trimetea epuizați, nemâncați de 7-8 zile, la ăia le puneam repede mâna și îi stângeam după putere la ușă ”, „era o satisfacție pentru noi să-i batem la testicule”, „nu scăpa neterminat” îți ridică părul pe spate, indiferent dacă ai trăit acele vremuri sau nu. Franz Țandără spunea că în anii `50 se urmărea „scurtarea intelectualilor, eliminarea filfizonilor” despre care se spunea că au făcut studii la Paris, chiar dacă era adevărat sau nu. Cei care doresc să urmărească interviul, îl găsesc aici.

 

      Din păcate, eliminarea intelecutalilor nu este o practică trecută, ci a căpătat o altă formă în zilele noastre. În emisiunea „Descoperiți”, Andreea Sava a făcut o serie de dezvăluiri care arată cum politicienii promovați de #rezist au foarte multe legături cu vechiul sistem comunist. Cel mai recent exemplu este Dacian Cioloș, care a recunoscut în mare parte toate interacțiunile sale cu oamenii din serviciile de informații, dezvăluiri care au fost făcute în presă. Domnule Cioloș, aveți torționari precum Franz Țandără în partidul dumneavoastră? #rezist, USR, PLUS, Cioloș, strigați cu gură de foc „fără penali”, dar vreți cu torționari și foști securiști? Da, este adevărat, PSD-ul nu duce România pe un drum al bunăstării, al prosperității și al dezvoltării, dar torționarii și foștii securiști care au lichidat nenumărați intelectuali și oameni nevinovați, care au forțat familii spre ruină și nenorocire, ce bun aduc României? Cioloș, USR, #rezist, voi îndemnați și susțineți diverși indivizi să iasă în conferințe de presă să spună că urăsc comunismul, când în venele lor curge pur sânge de securiști? 

 

     

      Cioloș, l-ai dat afară din partid pe Adrian Iordache (fiul fostului ofițer de Securitate, Alexandru Iordache), cumva de ochii lumii? Nu trebuie să fi afiliat ca să poți influența oamenii să-ți îndeplinească dorințele, este foarte ușor să tragi sfori când soția ta rămâne în partid. Iulia Iordache nu e doar noră de securist, ci se pare că ar fi fiica unui fost ofițer de securitate: Constantin Dogaru, care după Revoluție s-a transformat peste noapte în specialist competent deținând funcțiile de director la Electrica Mehedinți și apoi la Hidroelectrica, conform Antena 3.

 

 

      Coincidență sau obicei în ce ține de Cioloș și legăturile sale cu oameni care provin din familii de securiști este și Raluca Prună - ministru al Justiției în guvernul tehnocrat condus de Cioloș, fiică de demnitar comunist ce avea legături cu Securitatea, Vasile Prună. Raluca Prună, care și acum este alături de Cioloș, nu este singurul exemplu de ministru al Guvernului Cioloș cu astfel de legături; Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății în guvernul tehnocrat este un individ despre care istoricul Marius Oprea spune că ar trebui să se lămurească legăturile tatălui său cu securitatea comunistă, conform Antena 3. Și exemplele ar fi numeroase. 

 

 

      Câte astfel de personaje care au torturat oameni nevinovați au ajuns acum într-o funcție confortabilă în partide? Nu ne așteptam ca acești torționari, la aproape 30 de ani de la Revoluție, să reușească să înființeze partide noi cu scopul de a manipula opinia publică și de a rămâne la frâiele destinului României. 

 

      Din păcate, în România încă mai există foarte mulți indivizi în diverse funcții de conducere, parlamentari, primari, viceprimari, tot felul de oameni din diferite domenii care erau sursele Miliției sau ale Securității și au participat direct ori indirect la astfel de crime împotriva umanității. Dar să ajungi să spui că vrei să schimbi clasa politică, să spui că aduci oameni noi în politică și, de fapt, tu să ai în spate același fel de torționari, securiști și prădători ai libertății și democrației, este cea mai mare absurditate, este cel mai înalt nivel al penalului.

 

      Poate au existat și milițieni, securiști, diverși oameni ai Regimului Comunist care se preocupau de liniștea românilor, dar să rămâi în politică, într-o funcție călduță, să pretinzi că nimic rău nu s-a întâmplat, după ce ai chinuit Dumnezeu știe câți oameni nevinovați, este un lucru mizerabil. Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a dovedit că au existat foarte mulți agenți sau colaboratori ai securității cu acte în regulă, problema cea mai gravă vine acum de la cei care au fost turnători ascunși, indivizi periculoși care s-au infiltrat în ministere, deconcentrate, în SIE și în tot felul de instituții publice importante. Aceștia au `mâncat` România ca un cancer și, din păcate, nu se opresc aici ci își promovează rudele în aceleași structuri ca să dețină controlul, să facă afaceri cu banii românilor, să înființeze partide politice cu scopul de a manipula cetățenii să iasă în stradă ca să se creeze haos. 

 

      Acești semi-torționari, informatori care nu apar în niciun document al fostei securități și nu se regăsesc în arhivele CNSAS-ului, care erau `plantați` în fiecare uzină, intreprindere, fabrică și in orice instituție a regimului comunist, se fac la fel de vinovați de genocid, de încălcarea drepturilor fundamentale ale omului, de crime împotriva umanității, precum torționarii dovediți. Din cauza lor, sute de familii și-au așteptat rudele să ajungă seara acasă și în schimb primeau veștile zdrobitoare. Oare astfel de indivizi ai obscurului sunt folosiți și astăzi de cei care vor să distrugă România? Există oare torționari ai bunăstării românilor care vor să nenorocească economia națională și să le răpească românilor dreptul la un trai decent? Există torționari din țară și din afara țării care luptă împotriva libertăților și drepturilor omului?

 

 

 

 

 

Sursa fotos: ://adevarul.ro/locale/targu-jiu/video-lauda-intr-un-interviu-tortionarul-franz-Tandara-ororile-comitea-era-placere-tortura-era-distractie-1_5c4a3da4df52022f75f92bf1/index.html. ://www.b1.ro/stiri/politica/alianta-usr-puls-ciolos-258857.html. ://www.hotnews.ro/stiri-politic-22922208-vlad-voiculescu-dupa-acuzatiile-lui-marius-oprea-partidul-plus-fost-infiintat-trei-tineri-avocati-nu-stiut-cine-sunt-parintii-lor-pentru-nu-avem-obiceiul-facem-dosare.htm. ://www.hotnews.ro/stiri-politic-22817781-raluca-pruna-gresit-acceptand-stau-intr-guvern-tehnocrat-cand-trebuia-avem-anticipate-ajutat-psd-isi-revina-castige-alegerile.htm. ://www.comisarul.ro/articol/comisarulro-a-avut-dreptate!-ciolos-a-primit-parti_980733.html. ://www.g4media.ro/partidul-lui-ciolos-anunta-ca-avocatul-alexandru-iordache-acuzat-de-istoricul-marius-oprea-ca-este-fiul-unui-fost-ofiter-de-securitate-care-l-a-anchetat-a-renuntat-la-orice-calitate-in-cadrul-partid.html. ://evz.ro/securistii-achitat-ponta-partid.html. ://www.bizlawyer.ro/stiri/piata-avocaturii/ce-fac-avocatii-specializati-in-dreptul-aviatiei-cele-mai-des-intalnite-solicitari-ale-clientilor-si-proiectele-remarabile-ale-firmelor-de-avocati-cu-practica-relevanta


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
S-a decis când se începe școala. Structura anului școlar 2019-2020
Ministerul Educației Naționale a transmis un comunicat în care stab...
 
Angajatorii dispuși să plătească salarii de 1.000 de euro dar chiar și așa nu găsesc oameni
Firmele din industria alimentară sunt dispuse să plătească salarii...
 
Dan Barna a stârnit un val uriaș de ironii la adresa sa în urma unor declarații
Dan Barna, ridiculizat pe Facebook în urma declarației referitoare l...
 
Polițista care a criticat neregulile din Poliția Română, cercetată disciplinar
Pentru că a avut curaj să vorbească despre neregulile din Poliția ...
 
Guvernul pregătește noi scumpiri. Iată pentru ce vor plăti românii mai mult
Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de ordonanță ce pr...
 
Claudia Pătrășcanu, fostă membră Sexy și Exotic, a divorțat de fiul unui baron PSD. „Umilință, infidelități, abuz emoțional...”
Claudia Pătrășcanu a divorțat de băiatul lui Nicolae Bădălău ...
 
Andreea Marin trece prin momente delicate, urmează să se opereze
„Am o cocoașă care nu e bine să fie în zona cervicală”
 
Dana Rogoz dă detalii despre relația cu soțul ei: Nimeni nu ne dădea șanse
„Nu împlinisem încă 19 ani când ne-am mutat împreună, iar el a...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Vești proaste de la economiști. Ce se va întâmpla cu deficitul bugetar dacă se va aplica noua lege a pensiilor

» 18 August 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Pro Infrastructura: Dacă autostrăzile „de importanță națională” ar fi numite „de importanță intergalactică”, s-ar construi mai repede?

» 17 August 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Cum a slăbit Oana Roman? Vedeta nu recomandă nimănui regimul ei

» 16 August 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
În patru ani, opt miniștri la Educație – „aproape toți adevărate ghiulele pregătite să se detoneze pentru a șubrezi sistemul de învățământ”

» 16 August 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Varicele și venele sparte de pe picioare se pot agrava la soare

» 16 August 2019 | Comentarii 0