Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 28 Septembrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        Devine, din păcate, o modă ca procurorii din România să intre peste oamenii nevinovați cu dube și mascați, sau jandarmi cum este cazul mamei Luizei Melencu. Dacă tot nu au fost în stare să-l oprească la timp pe criminalul din Caracal și să eradicheze criminalitatea organizată, procurorii DIICOT au ținut neapărat să arate că pot face ceva, din nefericire, față de cine nu trebuie, față de victimele criminalilor care le-au scăpat printre degete.

 

        Vineri, 27 septembrie 2019, DIICOT a speriat până la leșin și la gesturi extreme familia Melencu trimițând mai mulți jandarmi, în frunte cu un colonel chiar, să o ia cu forța pe Monica Melencu, mama Luizei (fata răpită și probabil ucisă de Gheorghe Dincă), potrivit Lumea Justiției. În afară de trauma prin care trec Monica Melencu și Stelian Iordache (bunicul Luizei), cauzată de dispariția tinerei, oamenii au mai fost intimidați și speriați timp de mai bine de două ore de autoritățile care voiau cu orice preț să o `ridice` pe mama îndurerată. Totul din cauză că Monica Melencu trebuie să dea noi probe biologice, iar analiza să fie efectuată de FBI, căruia DIICOT i-a cerut ajutorul. 

 

        „Am spus că nu vin. Am primit acea citație, trebuia să primim un ordin judecătoresc, nu am primit. Domnul avocat nu a primit nimic, deci nu are rost să vin și nu dau acest ADN. Nu cred că mă obligă cineva, l-am dat odată, eu nu mai am încredere. Se fac atâtea măgării! Ce pot să-mi facă? Să mă ia, să-mi caște gura să recolteze? Îmi dă amendă, plătesc amenda. De unde știu eu că nu îmi ia ADN din gură și îl plantează peste ceva și spun peste o lună de zile că acela este ADN-ul Luizei, care corespunde cu al meu? Eu trebuie să mă consult cu domnul avocat. Atâta timp cât dânsul nu a obținut nimic la mână, o hotărâre judecătorească, vă dați seama că nu am cum să ajung. Dacă obținea, ne prezentam. M-au citat ca martoră și eu sunt parte vătămată” a spus mama Luizei. 

 

        Când a văzut armata de jandarmi care vine să o ia cu forța, mama Luizei, Monica Melencu, a leșinat și a căzut la pământ. Femeia, parte vătămată, a fost terorizată psihic de acțiunea procurorilor DIICOT până în momentul în care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Văzând abuzul la care este supusă Monica Melencu, Stelian Iordache (bunicul Luizei) și-a turnat pur și simplu benzină în cap, în încercarea de a-și da foc, mai spune sursa citată. 

 

        Nu doar familia Melencu, parte vătămată în acest caz a fost terorizată de acțiunea Parchetului lui Felix Bănilă, procuror șef DIICOT, ci și avocatul care le apără pe rudele Luizei, Tonel Pop. Se pare că procurorii l-au amenințat cu dosar penal pentru obstrucționarea justiției dacă nu reușește să o convingă pe Monica Melencu să mai dea încă o probă ADN.

 

        „Aproape toți procurorii de caz au fost de față și mi-au prezentat o hotărâre judecătorească privitor la recoltarea de noi probe biologice privind-o pe doamna Melencu. Nu mi-au pus la dispoziție nicio altă ordonanță sau cerere care a stat la baza acestei hotărâri, a fost luată fără citirea părților, fără citirea noastră. Au ținut (n.r. procurorii) foarte mult să-mi pună în vedere tot felul de dispoziții penale - în sensul că îmi vor face un dosar penal - dacă nu explic sau nu spun sau nu mă raliez poziției dânșilor, în sensul în care să o conving pe doamna Melencu să se prezinte și să ia probe biologice. Atunci îmi vor face un dosar penal, explicându-mi care sunt prevederile penale privind obstrucționarea justiției” a declarat avocatul Tonel Pop. 

 

        Oare atât de departe să se ajungă din cauza incompetenței? Un astfel de comportament al procurorilor din România față de partea vătămată este inacceptabil. Pe cine ajută o astfel de intervenție? Până când procurorii și polițiștii vor face demonstrații de forță în loc să apere cetățeanul? Unde ajungem cu astfel de oameni ai legii?

 

        „O fată este violată. Polițistul îi spune să nu depună plângere că ea trebuie să plătească bani pentru proces. Un olandez vânează copii de 4 ani în România. Deși olandezul e filmat demult, poliția nu face nimic. În al 4-lea an, același olandez pedofil violează și omoară o fetiță. Deși îl au iar filmat și poziționat la fața locului, Poliția și procuratura îl lasă să plece din țară. Apoi se felicită între ei. Olandezul a stat cazat în București fix lângă șeful Poliției Române.

        Un nenorocit din Caracal răpește, arde și omoară fetițe for a living. E prietenul polițiștilor. Împreună cu procurorii stau la poarta lui până-și desăvârșește nenorocirile. Majoritatea parchetelor din țară au dat zeci de mii de clasări sau renunțări la urmărire penală pe agresiuni sexuale, violuri, proxenetism, pornografie infantilă, pedofilie. 

        Îmi spuneți și mie de ce avem Poliție și Procuratură în România, de ce îi plătim cu salarii și privilegii babane? Cu ce ajută, la modul efectiv, cetățeanul român simplu, aflat în nevoie, agresat prin infracțiuni, instituția polițistului din România cu cea a procurorului? Că eu nu mai înțeleg care este sensul existenței acestor două instituții care sunt plătite să apere cetățeanul și să vegheze la respectarea și aplicarea legii în această țară” a scris jurnalista Sorina Matei pe contul de Facebook.

 

 

Sursa foto: ://ziarero.antena3.ro/article/view/id/279013


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Liderul USR care se vrea președintele României a făcut milioane de euro din afaceri cu statul. Lista contractelor
Câți bani și de la ce instituții ale statului a luat Dan Barna, ca...
 
Cât a plătit România pentru procesele pierdute la CEDO
România a plătit o sumă uriașă de bani în ultimii trei ani în u...
 
Lavinia Pîrva, la cinci luni după naștere: Nu m-a oprit de la dulciuri, eu am mâncat, nu am mai ținut cont
Soția lui Ștefan Bănică Jr. vorbește despre kilogramele pe care l...
 
Dana Gîrbovan: Numirea Laurei Kovesi a fost politică
Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România a decla...
 
Fostul primar al Sectorului 5, a vorbit despre „șprițurile” lui Coldea, Maior și Kovesi. „Statul paralel trăiește”
Marian Vanghelie susține că politicienii români sunt prizonierii un...
 
Dan Barna, parlamentarul part-time
Dan Barna se vrea președintele României, dar activitatea sa parlamen...
 
Lia Savonea cere introducerea de sancțiuni pentru membri CSM care nu se prezintă la ședințe
„Nu pot să nu observ această stranie coincidență”
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Lidia Buble, despre câți copii vrea: „Nu vreau nici unsprezece, nici doisprezece... mai mulți”

» 15 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Adevărul despre Barna: O carieră construită „pe seama unora nevoiți să plece”; a supervizat fraude cu fonduri europene: „Ia uitați ce belșug se întrevede”

» 15 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
„Bucharest International Schools University Conference” - eveniment pentru liceeni care vor să studieze în afara țării

» 15 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
ANRE anunță ce se va întâmpla cu prețul gazelor și al electricității după liberalizarea completă

» 15 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
ONU avertizează: Cel puțin 160.000 de refugiați și-au părăsit locuințele din Siria datorită acțiunilor militare ale Turciei

» 15 Octombrie 2019 | Comentarii 0