Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
POLITICA
Adaugat: 07 Octombrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        De trei ani de zile de când este deputat, prezidențiabilul Dan Barna a lipsit la aproximativ jumătate din voturile în Parlament, mai exact nu a fost prezent la 2.349 de voturi din 5.230, în perioada februarie 2017 - prezent 2019. Absențele au fost bifate în situații destul de importante precum stabilirea programului moțiunii de cenzură, votarea hotărârii pentru referendumul pe justiție sau a moțiunii împotriva lui Tudorel Toader, scrie EVZ.

 

        Nu demult, liderul USR se bătea cu pumnul în piept și spunea că „România are nevoie de un președinte full-time” și se referea, bineînțeles, la faptul că el ar fi persoana potrivită. Vorbele sale sunt contrazise însă de activitatea pe care a avut-o; potrivit site-ului Camerei Deputaților, liderul USR a participat la 2.881 de voturi din cele 5.230 care au avut loc din februarie 2017, până acum. Absent la 45% din voturi, deputatul Barna este departe de a avea un program full-time.

 

        Spre exemplu, un moment foarte important în care Dan Barna nu a fost zărit deloc este cel de miercurea trecută atunci când PNL și restul Opoziției au încercat din răsputeri ca moțiunea să nu fie votată sâmbătă, când exista un mai mare risc de absențe. Lipsa prezindențiabilului Barna a fost elucidată printr-un mesaj care a făcut valuri pe rețelele de socializare. O româncă din Spania a explicat ce făcea Barna la întâlnirea cu alegătorii din Barcelona. Într-un final, a reușit și el să se oprească din mâncat și să schimbe două vorbe cu potențialii alegători. „Cum să vorbim? Între timp, candidatul se așezase în capul mesei și mânca. Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat? Și useristul de două luni ne-a zis da și ne-a chemat în capul mesei. Ne-am dus. Candidatul a lăsat furculița jos și-a dat mâna cu noi” a scris Ema Prișcă. Barna a răspuns unei singure întrebări; românca din Barcelona nu a reușit să-și pună propria întrebare: „La care eu am vrut să-l întreb întrebarea mea, dar nu s-a mai putut că a trebuit să plece”.

 

        Cu toate că nu era nici măcar în apropierea locului său de muncă, Barna tot și-a asumat succesul la care au muncit alți lideri politici, mai scrie EVZ. „Majoritatea PSD din Parlament nu mai există, votul de astăzi pentru calendarul moțiunii a arătat că guvernul Dăncilă are garanția expirată. Ne vedem joi la vot” a scris Barna pe Facebook.

 

        Mai înainte de această situație, fiind plecat în Statele Unite, deputatul USR a lipsit de la 8 voturi finale. Ce a realizat Dan Barna în America, nu se știe clar nici azi. „Între altele, ce a făcut în America domnul Barna? A fost acolo? Că eu nici nu știu dacă a fost și s-a întors. A fost? A! E în America. Și nici măcar la meteo n-am auzit ceva acolo, din satelit, să spună ceva, domnule, e Barna prezent! Dvs știți ce a făcut omul ăla acolo? Ceva, cât de cât... Nu! Așa arată! Va să zică dacă Dăncilă e cum e, uite cum este Barna. Dăncilă, cel puțin, s-a făcut de râs. Barna nu reușește nici măcar să ne facă să râdem!” a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24. 

 

        Înainte de vizita în SUA, Dan Barna, care se vrea președintele României, a lipsit la toate cele 45 de voturi finale. Campania e mai importantă se pare decât acordarea votului pentru proiecte care priveau alocarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, schimbarea Legii sănătății, amendarea Codului Fiscal sau reducerea riscului seismic. 

 

        Campania electorală nu poate fi o scuză pentru activitatea redusă a deputatului USR; la începutul lunii iunie 2019, Barna a bifat 18 absențe, în două zile din aprilie anul acesta, a lipsit de la 44 de voturi, în martie a absentat de 30 de ori, și aceste cifre reprezintă o mică parte din totalul de 2.349 de voturi lipsă în doi ani și un pic ale „politicianului de tip nou”, care se vrea „președinte full-time”.

 

 

Sursa foto: ://magnanews.ro/2019/10/politicianul-de-tip-nou-campionul-absentelor-n-a-fost-la-2-349-din-cele-mai-importante-voturi-in-parlament/://www.b1.ro/stiri/politica/barna-deplasare-barcelona-297969.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Polițistul din Olt care a bătut o femeie a mai fost cercetat disciplinar
Polițistul din Olt care a lovit cu brutalitate o femeie în vârstă ...
 
Campania USR face victime
Unui bărbat în vârstă cu probleme cardiace i s-a făcut rău în f...
 
Gorbaciov: Lumea, „într-un pericol colosal”
Ultimul lider sovietic avertizează că armele nucleare pun lumea înt...
 
Nela Secară, victima unui procuror din Oradea: Secția Specială este singura luminiță pentru a se face o justiție corectă în această țară
De șapte ani de zile se luptă cu un sistem de justiție abuziv, care...
 
Două victime ale sistemului de justiție din România vor să organizeze un miting pentru susținerea SIIJ, dar se lovesc de un zid al tăcerii: „Se pun piedici celor ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist”
Nela Secară și Mihaela Marinescu, două victime ale abuzurilor insta...
 
RiseProject revine cu documente în cazul Barna. Declarațiile liderului USR, demontate una câte una
RiseProject revine cu documente care demonstrează că afacerile lui B...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Detalii surprinzătoare despre cum s-au cunoscut Alex Velea și Antonia

» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Șeful de campanie al PNL: Dezbaterea, un tertip ieftin. PSD nu are cultura dialogului

» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Șase polițiști de frontieră trimiși în judecată pentru că au luat mită de sute de ori de la șoferi

» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Angajații expuși la agenți cancerigeni vor fi monitorizați și după încetarea activității

» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
Statele Unite și Coreea de Sud, denunțate la ONU

» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0