Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
POLITICA
Adaugat: 07 Octombrie 2019

        De trei ani de zile de când este deputat, prezidențiabilul Dan Barna a lipsit la aproximativ jumătate din voturile în Parlament, mai exact nu a fost prezent la 2.349 de voturi din 5.230, în perioada februarie 2017 - prezent 2019. Absențele au fost bifate în situații destul de importante precum stabilirea programului moțiunii de cenzură, votarea hotărârii pentru referendumul pe justiție sau a moțiunii împotriva lui Tudorel Toader, scrie EVZ.

 

        Nu demult, liderul USR se bătea cu pumnul în piept și spunea că „România are nevoie de un președinte full-time” și se referea, bineînțeles, la faptul că el ar fi persoana potrivită. Vorbele sale sunt contrazise însă de activitatea pe care a avut-o; potrivit site-ului Camerei Deputaților, liderul USR a participat la 2.881 de voturi din cele 5.230 care au avut loc din februarie 2017, până acum. Absent la 45% din voturi, deputatul Barna este departe de a avea un program full-time.

 

        Spre exemplu, un moment foarte important în care Dan Barna nu a fost zărit deloc este cel de miercurea trecută atunci când PNL și restul Opoziției au încercat din răsputeri ca moțiunea să nu fie votată sâmbătă, când exista un mai mare risc de absențe. Lipsa prezindențiabilului Barna a fost elucidată printr-un mesaj care a făcut valuri pe rețelele de socializare. O româncă din Spania a explicat ce făcea Barna la întâlnirea cu alegătorii din Barcelona. Într-un final, a reușit și el să se oprească din mâncat și să schimbe două vorbe cu potențialii alegători. „Cum să vorbim? Între timp, candidatul se așezase în capul mesei și mânca. Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat? Și useristul de două luni ne-a zis da și ne-a chemat în capul mesei. Ne-am dus. Candidatul a lăsat furculița jos și-a dat mâna cu noi” a scris Ema Prișcă. Barna a răspuns unei singure întrebări; românca din Barcelona nu a reușit să-și pună propria întrebare: „La care eu am vrut să-l întreb întrebarea mea, dar nu s-a mai putut că a trebuit să plece”.

 

        Cu toate că nu era nici măcar în apropierea locului său de muncă, Barna tot și-a asumat succesul la care au muncit alți lideri politici, mai scrie EVZ. „Majoritatea PSD din Parlament nu mai există, votul de astăzi pentru calendarul moțiunii a arătat că guvernul Dăncilă are garanția expirată. Ne vedem joi la vot” a scris Barna pe Facebook.

 

        Mai înainte de această situație, fiind plecat în Statele Unite, deputatul USR a lipsit de la 8 voturi finale. Ce a realizat Dan Barna în America, nu se știe clar nici azi. „Între altele, ce a făcut în America domnul Barna? A fost acolo? Că eu nici nu știu dacă a fost și s-a întors. A fost? A! E în America. Și nici măcar la meteo n-am auzit ceva acolo, din satelit, să spună ceva, domnule, e Barna prezent! Dvs știți ce a făcut omul ăla acolo? Ceva, cât de cât... Nu! Așa arată! Va să zică dacă Dăncilă e cum e, uite cum este Barna. Dăncilă, cel puțin, s-a făcut de râs. Barna nu reușește nici măcar să ne facă să râdem!” a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24. 

 

        Înainte de vizita în SUA, Dan Barna, care se vrea președintele României, a lipsit la toate cele 45 de voturi finale. Campania e mai importantă se pare decât acordarea votului pentru proiecte care priveau alocarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, schimbarea Legii sănătății, amendarea Codului Fiscal sau reducerea riscului seismic. 

 

        Campania electorală nu poate fi o scuză pentru activitatea redusă a deputatului USR; la începutul lunii iunie 2019, Barna a bifat 18 absențe, în două zile din aprilie anul acesta, a lipsit de la 44 de voturi, în martie a absentat de 30 de ori, și aceste cifre reprezintă o mică parte din totalul de 2.349 de voturi lipsă în doi ani și un pic ale „politicianului de tip nou”, care se vrea „președinte full-time”.

 

 

Sursa foto: ://magnanews.ro/2019/10/politicianul-de-tip-nou-campionul-absentelor-n-a-fost-la-2-349-din-cele-mai-importante-voturi-in-parlament/://www.b1.ro/stiri/politica/barna-deplasare-barcelona-297969.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0