Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 08 Februarie 2019    Actualizat: 08 Februarie 2019

      Afirmațiile false ale lui Dacian Cioloș sunt demontate cu dovezi de către timișoreanul Alin Gorșcovoz care a postat pe pagina de Facebook documente din care reiese negru pe alb că fostul premier tehnocrat a făcut parte din PUNR. Mai mult, Gheorghe Funar care a fost președinte al PUNR, a declarat recent că Cioloș a fost „unul dintre tinerii care s-a remarcat”, atât de mult încât a făcut parte din conducerea organizației Vatra Românească și PUNR. 

 

      Amintim că în decembrie 2018 Dacian Cioloș încerca să îngroape prin declarații uimitoare dezvăluirile făcute de Gazeta de Cluj, afirmând senin că „nu am fost membru de partid, nu am fost membru al PUNR-ului, nu am nicio solicitare de adeziune, nu am carnet de partid, nu am plătit cotizație niciodată”. Timișoreanul Alin Gorșcovoz, fost membru al PUNR spune însă altceva: 

 

      „Când timpul mi-a permis am `săpat` în arhiva personală (în care păstrez documente cu o vechime de aproape 30 de ani ce atestă `aventurile mele politice`) și pot să spun următoarele: Dacian Cioloș a fost membru al PUNR. Nu știu dacă are semnată sau nu o adeziune. Nu știu dacă a avut carnet de partid sau a plătit vreun leu cotizație. Dar știu că în iulie 1995 era președintele organizației de tineret a PUNR, calitate în care a participat la Conferința Națională de la București la care am participat și eu. În plus, acesta făcea parte din Biroul Executiv Central (Capitolul B poziția 11), deci era practic imposibil să faci parte din structura de conducere națională a unui partid fără să fi membru în acel partid” a scris timișoreanul pe Facebook în dreptul documentelor postate. 

 

      Cioloș, cum vrei să schimbi clasa politică atunci când minți fără nicio jenă referitor la trecutul tău? De ce nu-ți asumi trecutul Cioloș, ți-e rușine de el? Ți-e rușine să recunoști că ai făcut parte dintr-o organizație cvasi-fascistă care incita la ură în Transilvania? 

 

      „Începând cu anii 1990, când eu am fost ales președinte al partidului (...), PUNR s-a bucurat de o foarte mare încredere. (...) Dacian Cioloș mi-a fost student, când eram prodecan al Facultății de Horticultură. El a fost liderul studenților din anul lui de studiu. Am colaborat foarte bine cu el. După studenție a venit la mine și mi-a spus că este șomer și mi-a zis să-l ajut să lucreze undeva. A doua zi l-am angajat la Primăria Cluj-Napoca. (...) Marea majoritate a intelecutalității din acea perioadă au făcut parte din Vatra Românească și PUNR, care era brațul politic al dreptei românești. Din câte îmi amintesc, Dacian Cioloș a fost unul dintre tinerii care s-a remarcat și a fost ales de către colegii săi în structurile de conducere la Vatra Românească și PUNR. Nu știu de ce acum neagă participarea lui la PUNR. Eu mă mândresc că am fost printre fondatori și am activat și în Vatra Românească, și în PUNR” a declarat Gheorghe Funar.

 

      Cioloș, dacă activitatea ta în aceste formațiuni naționalist-comuniste ar fi fost nesemnificativă, poate aveai o scuză `să uiți` că s-a întâmplat. Dar când tu te-ai „remarcat” și ai făcut parte din „structuri de conducere”, în jurul tău se ridică foarte multe semne de întrebare. Societatea românească nu se poate schimba când cei care promit reforme radicale mint cu nonșalanță referitor la trecutul lor. Ce intenții ai Cioloș, cumva de revenire la acel sistem? Nu ar fi demn din partea ta să te retragi din viața politică, având în vedere că te apropii de numărul minciunilor spuse de Patridul Social Democrat, dar tu ești unul singur?!

 

 

Sursa fotos: ://gazetadecluj.ro/fost-membru-al-partidului-unitatii-natiunii-romane-in-iulie-1995-dacian-ciolos-era-presedintele-organizatiei-de-tineret-al-punr/ ://www.capital.ro/plangere-penala-dacian-ciolos-si-raluca-pruna-sunt-vizati.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0