Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI JUDETENI
Adaugat: 20 August 2013

Cumnatul lui Ovidiu Silaghi, Adrian Ştef - șeful Consiliului Județean Satu Mare - audiat la DNA



         Șeful Consiliului Judeţean Satu-Mare, Adrian Ştef, s-a prezentat astăzi la DNA pentru a fi audiat în urma denunțului făcut de senatorul Valer Marian. Numele lui apare și în dosarul în care fostul ministru al Transporturilor este acuzat de trafic de influență în formă continuată. Silaghi ar fi primit o mită de 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache, aflat în acest moment după gratii.
         UPDATE 2. Tot în denunțul formulat de senatorul Valer Marian la DNA a mai fost audiat și Ioan Mang. În acest dosar a fost citat pentru mâine și fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi.
         Reamintim că numele lui Ovidiu Silaghi s-a aflat printre cei denunțati de senatorul ex-PSD Valer Marian. Acesta l-a turnat pe Silaghi că ar fi fost finanțatorul din umbră al acțiunii de fraudare a referendumului, la acea vreme liberalul Silaghi fiind ministru al Transporturilor. ”Numitul Govor Mircea Vasile a afirmat ca au pus la bătaie pentru referendum suma de 200.000 lei (două miliarde de lei vechi), care a fost primită la negru de la SC Tehnic Asist SRL Botosani (firmă favorizată și abonată la contracte de asfaltare cu Consiliul Judetean), careia i s-ar fi promis in schimb atribuirea de lucrari de catre Ministerul Transporturilor condus de Silaghi", susține Valer Marian. Mai mult, el afirmă că "in perioada respectiva secretarul general Liviu Dragnea a discutat cu numitii Silaghi Ovidiu, Stef Mihai Adrian si Govor Mircea Vasile sa fie transferata, prin hotarare de Guvern, suma de 54 milioane de euro alocata pentru reabilitarea Aeroportului Baia Mare, pentru reabilitarea Aeroportului Satu Mare, urmand ca lucrarile aferente sa fie atribuite unor firme clientelare". 
         UPDATE 1. Adrian Ștef a fost audiat în calitate de martor și a stat în sediul Direcției Naționale Anticorupție aproximativ 20 de minute. El a precizat că aeroportul din Satu Mare este cel mai modern din țară, că zborurile internațioanale de pe acest aeroport sunt profitabile și că a avut mai multe discuții și cu alți operatori aerieni. Despre Remus Șpan și Ovidiu Silaghi a declarat că-i cunoaște, ambii fiind din zonă. Întrebat dacă fostul ministru Silaghi are acasă aparat de bruiere a semnalului telefonic, finul Ștef a susținut că nu știe cum arată un asemenea aparat.
         Potrivit rezoluției procurorilor DNA, în cadrul întâlnirii din mai 2012 dintre Nelu Iordache și ministrul Ovidiu Silaghi, acesta din urmă și-a contactat "finul". Silaghi l-a sunat pe Adrian Ștef pentru a-l pune la curent cu evoluția discuției cu Regele Asfaltului. "I-a comunicat ce a discutat cu mine și i-a spus că trebuie să se vadă la aeroport cu mine de urgență. Când am plecat înapoi la București, în aeroportul din Satu Mare m-am întâlnit cu acest individ, am făcut schimb de cărți de vizită și i-am comunicat numele persoanei de contact din partea BATA SA, respectiv pe GR", a declarat Nelu Iordache anchetatorilor.
         GR a discutat cu Adrian Ștef inclusiv modalitatea de promovare și publicitate pentru cursele noi ce urmau a fi deschise, "publicitate care se desf[;ura simultan cu publicitatea pentru campania electorală a acestuia", a mai turnat Nelu Iordache.
         Din verificările făcute de DNA, rezultă că anunțul către public privind deschiderea de noi curse efectuate de Blue Air către Veneția și Torino a fost făcut în conferința de presă din 17 mai 2012 chiar de către Adrian Ștef, care era pe atunci vicepreședinte al CJ Satu Mare și candidatul USL la președinția Consiliului Județean.
         Adrian Ştef a declarat că nu ştie pentru ce a fost chemat şi că Ovidiu Silaghi este nevinovat.În referatul procurorilor, fostul ministru al transporturilor apare ca fiind nașul șefului Consiliului Județean Satu Mare. Cei doi sunt și cumnați, fiind căsătoriți cu fiicele unui preot.
         Deputatul Ovidiu Silaghi este anchetat de DNA pentru infracţiunea de trafic de influență în formă continuată, fapte despre care există indicii și date că ar fi fost săvârșite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor
         În luna mai 2012, în calitate de ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa, în schimbul  asigurării derulării contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA (structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor) şi pentru ca plățile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil.Interesul lui Silaghi era acela ca finul (cumnatul lui), care candida la președinția Consiliului Județean Satu Mare, să câștige funcția. 
         Examinat de Relu, promovat de Crin
         Ovidiu Silaghi conduce organizaţia PNL Satu-Mare din anul 2001. Aici a fost ales deputat de două ori, în 2004 şi 2012. El a fost impus la nivel central de mentorul său, Mihail Vlasov. De altfel, Silaghi a condus, în perioada 1996 – 2007, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare, iar din aceastră poziţie l-a sprijinit pe preşedintele CCIR.
         Prin intermediul acestuia, Silaghi s-a apropiat de gruparea liberală de la Iaşi, care îi are exponenţi principali pe Relu Fenechiu, Cristian Adomniţei, Tudor Chiuariu şi Cristian David. În perioada ianuarie 2007 - aprilie 2007 a fost membru al Parlamentului European. Din acea perioadă a rămas în relaţii excelente cu europarlamentarii liberali cu influenţă în Capitală: Adina Vălean, soţia liderului PNL, Crin Antonescu şi Ramona Mănescu, soţia primarului PNL Sector 6, Rareş Mănescu.
         Cumnatul său, Adrian Ştef, este, din 2012, preşedintele CJ Satu Mare şi vicepreşedintele organizaţiei locale PNL. Ştef şi Silaghi sunt căsătoriţi cu două surori, Ramona şi Ariana, fiicele unui fost preot ortodox din comuna Sanislău.


​Sursa foto: facebook.com

SATU-MARE
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0