Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 05 Aprilie 2019

       Dan Radu Rușanu, fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a trimis o scrisoare către oficialii europeni în care le-a povestit chinurile prin care a trecut după ce a fost arestat mai multe luni și achitat după trei ani într-un dosar al DNA, sub conducerea Laurei Codruța Kovesi. Acesta critică dublul standard cu privire la cazurile de corupție și le transmite celor din Parlamentul UE că dacă așa ceva s-ar fi petrecut la ei în țară, nu ar mai fi susținut-o pe Kovesi.

 

       Rușanu scrie că este membru al Partidului Național Liberal din 1990, a fost ales senator și deputat de mai multe ori, iar timp de 13 ani a deținut și funcția de vice-președinte al partidului. Se consideră un „filogerman declarat și susținător frecvent al UE”, crede că locul României este „alături de democrațiile consolidate ale Bărtânului Continent”, iar aderarea țării noastre la UE a venit ca „o explozie de bucurie”. Rușanu explică faptul că în anul 2013 a fost „votat în unaminitate de către camerele reunite al Parlamentului României în funcția de Președinte al Autorității de Supraveghere Financiară”, iar după 8 luni a început calvarul.

 

       „După opt luni de zile, am fost citat la DNA unde mi s-a adus la cunoștință că sunt inculpat într-o cauză de corupție, pentru patru infracțiuni grave cu 52 de fapte materiale (dosarul conținea peste 1.800 de file). După numai 30 de minute de audiere, procurorul de caz din subordinea dnei. Laura Codruța Kovesi mi-a semnat ordonanța de reținere, iar la ieșirea din sediul parchetului mi s-au încălcat cele mai elementare drepturi. Astfel, la o oră de vârf am fost scos cu cătușele la mâini și sub escorta poliției judiciare, în mijlocul ziariștilor și cameramanilor chemați acolo de procurori, momentul fiind transmis în direct la toate televiziunile naționale. Un veritabil linșaj mediatic, a urmat apoi „comunicatul DNA” însușit și supervizat de doamna Laura Codruța Kovesi prin care eram acuzat și condamnat înainte să fiu judecat” scrie fostul președinte ASF oficialilor europeni.

 

       După patru luni de arest preventiv, 3 luni de arest la domiciliu, 11 luni de control judiciar și „un calvar care a durat 3 ani de proces” Înalta Curte de Casație și Justiție pronunță achitarea pe motiv că fapta nu există, povestește Dan Rușanu. Pe tot parcursul acestei drame, „niciun coleg din parlament sau din guvern” nu a încercat să intervină „deși erau convinși de nevinovăția mea”, scrie Rușanu și subliniază că aceștia erau „fideli principiilor democratice ale UE de a ``NU INTERVENI ÎN ACTUL DE JUSTIȚIE``, dar și stupidei îndatoriri a fiecărui inculpat ``de a-și dovedi nevinovăția în instanță`` (în condițiile în care, totuși, acuzarea era obligată mai întâi să dovedească vinovăția inculpatului...)”.

 

       „Contrar acestor principii susținute de UE, constat azi o intervenție grosolană a conducerii Parlamentului UE în actul de justiție din România, cum și un dublu limbaj, prin încălcarea tuturor principiilor clamate de Parlamentul UE cu scopul asumat fățiș de a apăra un inculpat, a cărui acuzație în conținut nu o știm nici eu și nici dvs. Or, dublul standard practicat de organismele europene în interpretarea unor întâmplări judiciare din România nu face altceva decât să accentueze euroscepticismul. O minimă consecvență în principiile declamate și gesturile publice ar face ca acest deficit de încredere să fie semnificativ, dar și să vă onoreze.

 

       Pentru toate cele ce mi s-au întâmplat, mie și altor români în timpul conducerii DNA de către Laura Codruța Kovesi, eu nu pot ``S-O ADMIR`` pe aceasta precum dl. Frans Timmermans și nici să-i acord ``SUPORTUL MEU`` așa cum declara dl. Tajani. Poate, dacă aceste lucruri s-ar fi întâmplat în țările dvs, neîndoielnic v-ați fi schimbat părerea și nu ați mai fi susținut-o necondiționat pe dna. Laura Codruța Kovesi. Stimați Domni, nu cred că o să-mi răspundeți la această scrisoare, pentru că, spre deosebire de mine, nu ați trăit aceeași experiență traumatizantă în România DNA-ului condus de dna. Laura Codruța Kovesi” conchide Dan Radu Rușanu.

 

 

Sursa foto:://www.realitatea.net/scandalul-asf-dan-radu-rusanu-la-dna-in-dosarul-carpatica_1384442.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0