Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 05 Aprilie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Dan Radu Rușanu, fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a trimis o scrisoare către oficialii europeni în care le-a povestit chinurile prin care a trecut după ce a fost arestat mai multe luni și achitat după trei ani într-un dosar al DNA, sub conducerea Laurei Codruța Kovesi. Acesta critică dublul standard cu privire la cazurile de corupție și le transmite celor din Parlamentul UE că dacă așa ceva s-ar fi petrecut la ei în țară, nu ar mai fi susținut-o pe Kovesi.

 

       Rușanu scrie că este membru al Partidului Național Liberal din 1990, a fost ales senator și deputat de mai multe ori, iar timp de 13 ani a deținut și funcția de vice-președinte al partidului. Se consideră un „filogerman declarat și susținător frecvent al UE”, crede că locul României este „alături de democrațiile consolidate ale Bărtânului Continent”, iar aderarea țării noastre la UE a venit ca „o explozie de bucurie”. Rușanu explică faptul că în anul 2013 a fost „votat în unaminitate de către camerele reunite al Parlamentului României în funcția de Președinte al Autorității de Supraveghere Financiară”, iar după 8 luni a început calvarul.

 

       „După opt luni de zile, am fost citat la DNA unde mi s-a adus la cunoștință că sunt inculpat într-o cauză de corupție, pentru patru infracțiuni grave cu 52 de fapte materiale (dosarul conținea peste 1.800 de file). După numai 30 de minute de audiere, procurorul de caz din subordinea dnei. Laura Codruța Kovesi mi-a semnat ordonanța de reținere, iar la ieșirea din sediul parchetului mi s-au încălcat cele mai elementare drepturi. Astfel, la o oră de vârf am fost scos cu cătușele la mâini și sub escorta poliției judiciare, în mijlocul ziariștilor și cameramanilor chemați acolo de procurori, momentul fiind transmis în direct la toate televiziunile naționale. Un veritabil linșaj mediatic, a urmat apoi „comunicatul DNA” însușit și supervizat de doamna Laura Codruța Kovesi prin care eram acuzat și condamnat înainte să fiu judecat” scrie fostul președinte ASF oficialilor europeni.

 

       După patru luni de arest preventiv, 3 luni de arest la domiciliu, 11 luni de control judiciar și „un calvar care a durat 3 ani de proces” Înalta Curte de Casație și Justiție pronunță achitarea pe motiv că fapta nu există, povestește Dan Rușanu. Pe tot parcursul acestei drame, „niciun coleg din parlament sau din guvern” nu a încercat să intervină „deși erau convinși de nevinovăția mea”, scrie Rușanu și subliniază că aceștia erau „fideli principiilor democratice ale UE de a ``NU INTERVENI ÎN ACTUL DE JUSTIȚIE``, dar și stupidei îndatoriri a fiecărui inculpat ``de a-și dovedi nevinovăția în instanță`` (în condițiile în care, totuși, acuzarea era obligată mai întâi să dovedească vinovăția inculpatului...)”.

 

       „Contrar acestor principii susținute de UE, constat azi o intervenție grosolană a conducerii Parlamentului UE în actul de justiție din România, cum și un dublu limbaj, prin încălcarea tuturor principiilor clamate de Parlamentul UE cu scopul asumat fățiș de a apăra un inculpat, a cărui acuzație în conținut nu o știm nici eu și nici dvs. Or, dublul standard practicat de organismele europene în interpretarea unor întâmplări judiciare din România nu face altceva decât să accentueze euroscepticismul. O minimă consecvență în principiile declamate și gesturile publice ar face ca acest deficit de încredere să fie semnificativ, dar și să vă onoreze.

 

       Pentru toate cele ce mi s-au întâmplat, mie și altor români în timpul conducerii DNA de către Laura Codruța Kovesi, eu nu pot ``S-O ADMIR`` pe aceasta precum dl. Frans Timmermans și nici să-i acord ``SUPORTUL MEU`` așa cum declara dl. Tajani. Poate, dacă aceste lucruri s-ar fi întâmplat în țările dvs, neîndoielnic v-ați fi schimbat părerea și nu ați mai fi susținut-o necondiționat pe dna. Laura Codruța Kovesi. Stimați Domni, nu cred că o să-mi răspundeți la această scrisoare, pentru că, spre deosebire de mine, nu ați trăit aceeași experiență traumatizantă în România DNA-ului condus de dna. Laura Codruța Kovesi” conchide Dan Radu Rușanu.

 

 

Sursa foto:://www.realitatea.net/scandalul-asf-dan-radu-rusanu-la-dna-in-dosarul-carpatica_1384442.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Boala puterii, tot mai răspândită la nivelul DNA
Șeful DNA Constanța a fost pus sub învinuire pentru abuz în servic...
 
Judecătoare, despre „secția ocultă” înființată de Kovesi în DNA
Judecătoarea Adina Daria Lupea susține că fosta șefă a DNA, Laura...
 
Kovesi, singurul magistrat care participa la întâlnirile private ale SRI
Au fost audiați noi martori în dosarul DNA deschis pe numele Laurei ...
 
Execuție prin aruncarea într-un bazin cu pești piranha
Kim Jong Un a executat un general aruncându-l într-un bazin cu peșt...
 
I-a interesat vreodată, cu adevărat, de alegători?
„Nu o să ne facă agenda alegătorii”
 
Rareș Bogdan, reacție dură după ce Comisia Europeană a deschis trei proceduri de infringement contra României
Europarlamentarul Rareș Bogdan critică dur coaliția PSD-ALDE după ...
 
Angajatorii nu atrag candidați nici pe salarii de 1.000 de euro
Angajatorii trag semnale de alarmă cu privire la criza forței de mun...
 
A încins atmosfera cu ținutele +18. Imagini de la concertul Deliei de la Baia Mare
Delia a susținut un concert de zile mari la Baia Mare. Fanii din prim...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Se schimbă regulile de furnizare a energiei electrice

» 19 Iunie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Adriana Bahmuțeanu, de urgență la spital

» 18 Iunie 2019 | Comentarii 0
 
SPORT
 
Ce spune „Regele” despre naționala U21

» 18 Iunie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
„Cred că omul nu-și dă seama cât este de penibil”

» 18 Iunie 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Propunere pentru ieftinirea carburanților

» 18 Iunie 2019 | Comentarii 0