Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 08 August 2019

Comentarii 0 Comentarii

       În urma rectificării bugetare anunțate de Guvern scad alocările bugetare pentru domenii foarte importante pentru economie, atrage atenția Coaliția pentru Dezvoltarea României și susține că țara noastră înregistrează deja decalaje majore față de media UE, solicitând Guvernului, în același timp, să nu mai introducă noi taxe și impozite fără consultare, potrivit „Adevărul”.

 

       Lipsa de transparență cu privire la măsurile fiscal-bugetare anunțate de Ministerul Finanțelor este criticată dur de asociațiile de afaceri reunite în cadrul Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR). „La niciun an de la unda de șoc creată în economie de OUG 114/2018, Guvernul recurge din nou la abaterea de la principiile şi prevederile privind transparenţa în procesul decizional, prin adoptarea măsurilor fiscal-bugetare fără derularea în prealabil a studiilor de impact şi a consultărilor cu toate părţile implicate, o abordare dovedită lipsită de sustenabilitate şi ineficientă” se arată într-un comunicat transmis de CDR.

 

       Coaliția subliniază faptul că introducerea de noi taxe sau majorarea impozitelor nu poate compensa carențele cauzate de lipsa de modernizare și digitalizare a administrației fiscale sau lipsa măsurilor de colectare și conformare voluntară.

 

       „În condiţiile în care mediul de afaceri a avertizat în repetate rânduri cu privire la lipsa de sustenabilitate a exuberanţelor bugetare, situaţia critică actuală era previzibilă şi putea fi anticipată printr-o alocare iniţială realistă, prin intervenţii mai timpurii de control a cheltuielilor bugetare şi prin implementarea planului de investiţii publice care ar fi generat valoare în economie. Dincolo de a crea contextul pentru ajustări de taxe şi impozite, rectificările bugetare depreciază nivelul de competitivitate a economiei româneşti şi încrederea investitorilor privaţi care nu pot avea predictibilitate asupra planificării bugetare nici măcar pentru un orizont de un an, în condiţiile în care orice investiţie are la bază o construcţie bugetară multianuală” mai spune Coaliția pentru Dezvoltarea României.

 

       Mai mult decât atât, CDR avertizează că scăderile alocărilor bugetare din domenii foarte importante pentru economie - domenii care ar fi trebuit să beneficieze de investiții însemnate pentru că, în ce le privește, România este deja cu mult sub media europeană, domenii precum transporturile, educația sau agricultura - demonstrează o lipsă de corelare între direcțiile strategice de dezvoltare și planificare precum și o lipsă a capacității de implementare a unor proiecte complexe de investiții.

 

       Guvernul ar trebui să se angajeze într-un dialog public-privat real și transparent „care să confere un cadru adecvat pentru dezbaterea și evaluarea impactului măsurilor economice pentru sectorul privat, pentru mediul investițional și pentru societate în ansamblu” este de părere Coaliția pentru Dezvoltarea României. 

 

       Politica fiscală trebuie respectată de către Guvernul României precum și promisiunille „repetate din ultimii ani de a nu introduce noi taxe și impozite fără consultare și fără a lăsa companiilor răgazul să se adapteze la un nou cadru fiscal”, subliniază Coaliția. 

 

       „Facem apel la respectarea principiului predictibilităţii fiscale conform căruia orice schimbare fundamentală a legislaţiei fiscale trebuie să beneficieze de un termen de minimum 6 luni între adoptare şi implementare. În egală măsură, solicităm şi concretizarea dezbaterilor din ultimele 15 luni cu privire la modificările necesare la nivelul legislaţiei fiscale şi de procedură fiscală cerute în mod repetat de către mediul de afaceri şi care nu sunt încă în etape avansate de transparenţă decizională şi legislativă care ar permite adoptarea şi implementarea acestora într-o perioadă de timp rezonabilă” conchide CDR.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://stirileprotv.ro/stiri/financiar/coalitia-pentru-dezvoltarea-romaniei-prea-multe-oug-uri-fara-consultare-publica.html

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Liderul USR care se vrea președintele României a făcut milioane de euro din afaceri cu statul. Lista contractelor
Câți bani și de la ce instituții ale statului a luat Dan Barna, ca...
 
Cât a plătit România pentru procesele pierdute la CEDO
România a plătit o sumă uriașă de bani în ultimii trei ani în u...
 
Principesa Margareta, discurs critic pentru UE: „Încetați cu aerele de superioritate și amenințările”
Principesa Margareta a susținut un discurs fulminant la Haga și a vo...
 
Fostul primar al Sectorului 5, a vorbit despre „șprițurile” lui Coldea, Maior și Kovesi. „Statul paralel trăiește”
Marian Vanghelie susține că politicienii români sunt prizonierii un...
 
Dana Gîrbovan: Numirea Laurei Kovesi a fost politică
Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România a decla...
 
Dan Barna, parlamentarul part-time
Dan Barna se vrea președintele României, dar activitatea sa parlamen...
 
„Ce exemplu se dă omului de rând, justițiabilului când de la nivelul autorității se stat se avansează instigații la nerespectarea unei legi?”
Ministersa Justiției, Ana Birchall, este criticată dur pentru faptul...
 
„Justiția e în comă!”
O judecătoare de la tribunalul București trage un semnal de alarmă ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Inspecția Judiciară: DNA a „subordonat” justiția. Judecător: Toate aceste activități au afectat dreptul părților la un proces echitabil

» 19 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Dana Rogoz, despre abuz: „M-am simțit neajutorată, dezgustată, speriată”

» 18 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Deputat PNL: Șefa Tarom executată și șantajată de Cuc, noaptea ca hoții

» 18 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
S-a dat start-ul înscrierilor în programul Kennedy Academy for Students. Ce criterii trebuie îndeplinite

» 18 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
CFR Călători elimină o reducere introdusă acum 10 ani

» 18 Octombrie 2019 | Comentarii 0