Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 08 August 2019

       În urma rectificării bugetare anunțate de Guvern scad alocările bugetare pentru domenii foarte importante pentru economie, atrage atenția Coaliția pentru Dezvoltarea României și susține că țara noastră înregistrează deja decalaje majore față de media UE, solicitând Guvernului, în același timp, să nu mai introducă noi taxe și impozite fără consultare, potrivit „Adevărul”.

 

       Lipsa de transparență cu privire la măsurile fiscal-bugetare anunțate de Ministerul Finanțelor este criticată dur de asociațiile de afaceri reunite în cadrul Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR). „La niciun an de la unda de șoc creată în economie de OUG 114/2018, Guvernul recurge din nou la abaterea de la principiile şi prevederile privind transparenţa în procesul decizional, prin adoptarea măsurilor fiscal-bugetare fără derularea în prealabil a studiilor de impact şi a consultărilor cu toate părţile implicate, o abordare dovedită lipsită de sustenabilitate şi ineficientă” se arată într-un comunicat transmis de CDR.

 

       Coaliția subliniază faptul că introducerea de noi taxe sau majorarea impozitelor nu poate compensa carențele cauzate de lipsa de modernizare și digitalizare a administrației fiscale sau lipsa măsurilor de colectare și conformare voluntară.

 

       „În condiţiile în care mediul de afaceri a avertizat în repetate rânduri cu privire la lipsa de sustenabilitate a exuberanţelor bugetare, situaţia critică actuală era previzibilă şi putea fi anticipată printr-o alocare iniţială realistă, prin intervenţii mai timpurii de control a cheltuielilor bugetare şi prin implementarea planului de investiţii publice care ar fi generat valoare în economie. Dincolo de a crea contextul pentru ajustări de taxe şi impozite, rectificările bugetare depreciază nivelul de competitivitate a economiei româneşti şi încrederea investitorilor privaţi care nu pot avea predictibilitate asupra planificării bugetare nici măcar pentru un orizont de un an, în condiţiile în care orice investiţie are la bază o construcţie bugetară multianuală” mai spune Coaliția pentru Dezvoltarea României.

 

       Mai mult decât atât, CDR avertizează că scăderile alocărilor bugetare din domenii foarte importante pentru economie - domenii care ar fi trebuit să beneficieze de investiții însemnate pentru că, în ce le privește, România este deja cu mult sub media europeană, domenii precum transporturile, educația sau agricultura - demonstrează o lipsă de corelare între direcțiile strategice de dezvoltare și planificare precum și o lipsă a capacității de implementare a unor proiecte complexe de investiții.

 

       Guvernul ar trebui să se angajeze într-un dialog public-privat real și transparent „care să confere un cadru adecvat pentru dezbaterea și evaluarea impactului măsurilor economice pentru sectorul privat, pentru mediul investițional și pentru societate în ansamblu” este de părere Coaliția pentru Dezvoltarea României. 

 

       Politica fiscală trebuie respectată de către Guvernul României precum și promisiunille „repetate din ultimii ani de a nu introduce noi taxe și impozite fără consultare și fără a lăsa companiilor răgazul să se adapteze la un nou cadru fiscal”, subliniază Coaliția. 

 

       „Facem apel la respectarea principiului predictibilităţii fiscale conform căruia orice schimbare fundamentală a legislaţiei fiscale trebuie să beneficieze de un termen de minimum 6 luni între adoptare şi implementare. În egală măsură, solicităm şi concretizarea dezbaterilor din ultimele 15 luni cu privire la modificările necesare la nivelul legislaţiei fiscale şi de procedură fiscală cerute în mod repetat de către mediul de afaceri şi care nu sunt încă în etape avansate de transparenţă decizională şi legislativă care ar permite adoptarea şi implementarea acestora într-o perioadă de timp rezonabilă” conchide CDR.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://stirileprotv.ro/stiri/financiar/coalitia-pentru-dezvoltarea-romaniei-prea-multe-oug-uri-fara-consultare-publica.html

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Medic: Restricțiile sunt exagerate! Guvernanții n-au încredere în români, îi tratează ca pe niște proști, inculți, limitați și așa mai departe!
Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România susține că r...
 
Tot ce trebuie să știi despre starea de alertă
Starea de alertă - principalele prevederi.
 
Modificări cu privire la purtatul măștii: Când ai voie să NU o folosești
A fost modificat ordinul de ministru cu privire la purtatul măștii d...
 
Șeful DSU, precizări despre starea de alertă: Terasele rămân închise, se prelungește suspendarea unor zboruri
Raed Afarat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a f...
 
Udrea și dosarul Microsoft: Zile petrecute în arest, ani buni de judecată, imaginea distrusă, clasare pe motiv că fapta nu există
Elena Udrea a scăpat de dosarul Microsoft după ani buni de judecată...
 
Rafila: Suntem în zona galbenă! E bine, ai speranță că ții epidemia sub control
Alexandru Rafila spune că suntem în zona galbenă în ceea ce prive...
 
Casa Națională de Pensii Publice își reia gradual activitatea. Ce servicii vor fi disponibile la ghișee
Casa Națională de Pensii Publice anunță că, odată cu încetarea ...
 
30.000 de români vor fi testați pentru Covid-19. Când va începe campania Ministerului Sănătății
Președintele Societății Române de Microbiologie a spus că 30.000 ...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Victor Slav, despre noua iubită: „Ea este o fată normală... Avem planuri mari împreună”

» 26 Mai 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Alexandru Rafila dă vești bune românilor: „Ne situăm pe o pantă descendentă de două săptămâni!”

» 26 Mai 2020 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Băutură detox extrem de eficientă pe care o poți face acasă

» 26 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mausoleul din Parcul Carol I
BUCURESTI - ILFOV
» 26 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Primarul Adrian Dobre invită tinerii să adere la Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Ploiești

» 26 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Adrian Dobre, despre achiziția creșei Upetrom: Locuri asigurate pentru micuții ploieșteni/ Personalul va avea în continuare loc de muncă

» 25 Mai 2020 | Comentarii 0