Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 08 August 2019

       În urma rectificării bugetare anunțate de Guvern scad alocările bugetare pentru domenii foarte importante pentru economie, atrage atenția Coaliția pentru Dezvoltarea României și susține că țara noastră înregistrează deja decalaje majore față de media UE, solicitând Guvernului, în același timp, să nu mai introducă noi taxe și impozite fără consultare, potrivit „Adevărul”.

 

       Lipsa de transparență cu privire la măsurile fiscal-bugetare anunțate de Ministerul Finanțelor este criticată dur de asociațiile de afaceri reunite în cadrul Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR). „La niciun an de la unda de șoc creată în economie de OUG 114/2018, Guvernul recurge din nou la abaterea de la principiile şi prevederile privind transparenţa în procesul decizional, prin adoptarea măsurilor fiscal-bugetare fără derularea în prealabil a studiilor de impact şi a consultărilor cu toate părţile implicate, o abordare dovedită lipsită de sustenabilitate şi ineficientă” se arată într-un comunicat transmis de CDR.

 

       Coaliția subliniază faptul că introducerea de noi taxe sau majorarea impozitelor nu poate compensa carențele cauzate de lipsa de modernizare și digitalizare a administrației fiscale sau lipsa măsurilor de colectare și conformare voluntară.

 

       „În condiţiile în care mediul de afaceri a avertizat în repetate rânduri cu privire la lipsa de sustenabilitate a exuberanţelor bugetare, situaţia critică actuală era previzibilă şi putea fi anticipată printr-o alocare iniţială realistă, prin intervenţii mai timpurii de control a cheltuielilor bugetare şi prin implementarea planului de investiţii publice care ar fi generat valoare în economie. Dincolo de a crea contextul pentru ajustări de taxe şi impozite, rectificările bugetare depreciază nivelul de competitivitate a economiei româneşti şi încrederea investitorilor privaţi care nu pot avea predictibilitate asupra planificării bugetare nici măcar pentru un orizont de un an, în condiţiile în care orice investiţie are la bază o construcţie bugetară multianuală” mai spune Coaliția pentru Dezvoltarea României.

 

       Mai mult decât atât, CDR avertizează că scăderile alocărilor bugetare din domenii foarte importante pentru economie - domenii care ar fi trebuit să beneficieze de investiții însemnate pentru că, în ce le privește, România este deja cu mult sub media europeană, domenii precum transporturile, educația sau agricultura - demonstrează o lipsă de corelare între direcțiile strategice de dezvoltare și planificare precum și o lipsă a capacității de implementare a unor proiecte complexe de investiții.

 

       Guvernul ar trebui să se angajeze într-un dialog public-privat real și transparent „care să confere un cadru adecvat pentru dezbaterea și evaluarea impactului măsurilor economice pentru sectorul privat, pentru mediul investițional și pentru societate în ansamblu” este de părere Coaliția pentru Dezvoltarea României. 

 

       Politica fiscală trebuie respectată de către Guvernul României precum și promisiunille „repetate din ultimii ani de a nu introduce noi taxe și impozite fără consultare și fără a lăsa companiilor răgazul să se adapteze la un nou cadru fiscal”, subliniază Coaliția. 

 

       „Facem apel la respectarea principiului predictibilităţii fiscale conform căruia orice schimbare fundamentală a legislaţiei fiscale trebuie să beneficieze de un termen de minimum 6 luni între adoptare şi implementare. În egală măsură, solicităm şi concretizarea dezbaterilor din ultimele 15 luni cu privire la modificările necesare la nivelul legislaţiei fiscale şi de procedură fiscală cerute în mod repetat de către mediul de afaceri şi care nu sunt încă în etape avansate de transparenţă decizională şi legislativă care ar permite adoptarea şi implementarea acestora într-o perioadă de timp rezonabilă” conchide CDR.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://stirileprotv.ro/stiri/financiar/coalitia-pentru-dezvoltarea-romaniei-prea-multe-oug-uri-fara-consultare-publica.html

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
George Burcea, adevărul despre relația cu Andreea Bălan: Visul celuilalt, i-l calci în picioare!
„I-a fost greu să accepte că cineva poate să o părăsească pe r...
 
Dana Budeanu: „Mănânc tort zilnic!”
Dana Budeanu are o dietă atipică: mănâncă tort chiar și noaptea ...
 
Persoanele cu stagiu incomplet de cotizare pot cumpăra vechime
Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență care prevede că persoan...
 
Șeful Jandarmeriei, pus sub urmărire penală. Și-a pontat ilegal 900 de ore suplimentare în starea de urgență
Bogdan Enescu, șeful Jandarmeriei Române, a fost pus sub urmărire p...
 
Detalii cu privire la închiderea școlilor înainte de alegeri
Premierul Orban a oferit detalii cu privire la închiderea școlilor ...
 
700 de posturi ca polițist de penitenciar, scoase la concurs
Administrația Națională a Penitenciarelor a scos la concurs 700 de ...
 
SUA au executat al șaptelea deținut federal în trei luni
Un bărbat de culoare condamnat în anul 2000 pentru o dublă crimă a...
 
MAI înființează 26 de sedii noi de înmatriculare a vehiculelor. Lista orașelor
Începând din 22 septembrie, Ministerul Afacerilor Interne va deschid...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Antonia, ipostaze super sexy în noul videoclip. Cum sună piesa Rebound

» 29 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Atenție șoferi! Când trebuie montate cauciucurile de iarnă

» 29 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ceaiul de fenicul - la ce e bun și cum să-l prepari

» 29 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Breb, cel mai frumos sat din Maramureș
MARAMURES
» 29 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BACAU
 
Primarul Necula, declarație după alegeri

» 29 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SIBIU
 
Într-o secție de votare din Sibiu s-a găsit un buletin de vot ștampilat. Dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot

» 28 Septembrie 2020 | Comentarii 0