Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 22 Ianuarie 2019

      Istoricul Marius Oprea afirmă că „eminența cenușie” din spatele Partidului Libertății, Unității și Solidarității, partidul lui Dacian Cioloș, este un anchetator al Securității din 1988, Alexandru Iordache. Acesta l-a pus pe fiul său în funcția de secretar de stat iar pe nora sa în funcția de vicepreședinte al PLUS. Istoricul spune despre fiul lui Iordache că în vara anului 2001 presa din Constanța scria referitor la „un oarecare Adrian Iordache, ``un șofer de 23 de ani posesor al unui jeep Mitsubishi Pajero a accidentat un polițist în misiune, pe motocicletă, în stațiunea Mamaia`` ”.

 

      „Pentru mine `eminența cenușie` din spatele partidului condus de Dacian Cioloș este de fapt o mai veche cunoștință: anchetatorul meu de la Securitate, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache. Probabil acesta a ținut ca Dacian Cioloș să nu divulge numele fondatorilor partidului. Cum scria Iordache acum un și jumătate în revista SRI-ului, „Intelligence în serviciul său” despre istoria serviciilor secrete de informații din România, „discreția și precauția caracterizau întreg sistemul”, iar „secretul puterii serviciului și liderilor săi a rezidat în discreție” a scris istoricul Marius Oprea într-un articol pe podul.ro.

 

      Un mesaj al #rezist, apărut `din neglijență` pe pagina oficială de Facebook a grupării, îl critică pe fostul premier pentru că nu a fost atent în alegerea oamenilor care se ocupă de partid, aceștia nu trebuiau să aibă probleme de imagine, spun #rezistenții. Postarea respectivă se pare că `a julit` orgoliul unor securiști - din PLUS, din #rezist probabil - iar administratorul paginii de Facebook a grupări a fost mustrat pentru că și-a spus părerea personală ca și cum ar fi venit din partea întregului #rezist. În urma `sfaturilor` primite, la scurt timp după mesajul dur către Cioloș, PLUS și toți securiștii ascunși sau nu din România, a apărut dezmințirea: 

 

      „Eu, Petre Sarbu, administrator al acestei pagini doresc să încep în primul rând prin a-mi cere scuze pentru faptul că m-am lăsat purtat de val și am postat o opinie personală în numele comunității #REZIST. Corect ar fi fost să postez pe profilul personal și apoi să dau share. Cu toate acestea rămân ferm pe poziție (...) N-am înțeles, însă, de ce lumea a considerat că e un atac la PLUS”. 

 

      Oare câți securiști `trag sforile` și în #rezist, câți au participat la proteste violente și au instigat sute de oameni? Cât de mare poate fi rețeaua acestora? Să aibă locuri călduțe și prin USR din care să nenorocească viețile cetățenilor nevinovați? 

 

      Iată o parte din mesajul postat de #rezist: 

 

      „(...) Dar, Daciene, când spui că ``sigur se poate `demonstra` că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate`` noi îți spunem să mai tai dracului din ele că întreaga ta viață, activitate și carieră reprezintă o serie de astfel de ``demonstrații``. Uite, Daciene, ăsta din captură e omul cu care te-ai asociat! Ce coincidență nașpa să te asociezi cu o beizadea, cu fiul unui torționar de miliție, cu unul care la începutul anilor 2000 își permitea să se plimne cu un SUV de top și care dacă făcea accident îl chema pe tăticu` să mușamalizeze. Tu, Dacian Cioloș, nu ești un om nou. (...) Ce e însă 100% necesar pentru România e ca toți ăștia care aveți sau ați avut legături cu PCR, comuniștii, securitatea, miliția, torționarii, turnătorii să vă dați în spate din administrația publică și din politică. TOȚI! Faceți ce vreți voi în mediul privat. Jos labele de pe România, nu vă mai tolerăm și nu vă mai înghițim indiferent de culoarea politică pe care o reprezentați. Nu ne mai prostiți cu securiști buni și securiști răi, cum vă prindem cum vă ardem. (...)”

 

 

 

Sursa foto: ://www.mediafax.ro/social/ciolos-acuzat-de-istoricul-marius-oprea-ca-unul-din-fondatorii-plus-este-fiul-unui-fost-securist-sunt-satul-de-marlanie-17844801


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0