Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 18 Iulie 2013

Cererea lui Gigi Becali de schimbare a regimului de detentie, respinsa

 

         Judecatorii au respins cererea lui Gigi Becali, condamnat la 3 ani de inchisoare, de a-si ispasi pedeapsa in regim de detentie deschis.
         Cererile lui Gigi Becali si Dumitru Cioflina de schimbare a regimului de detentie din semideschis in deschis, astfel incat sa poata fi lasati sa iasa din penitenciar intre anumite ore, au fost respinse, marti, de Judecatoria Sectorului 5, hotararea instantei fiind definitiva.
         Gigi Becali a dorit trecerea la un regim deschis, ceea ce inseamna ca, teoretic, ar putea pleca dimineata din penitenciar, urmand sa revina seara. In tot acest timp, Becali ar trebui sa munceasca, fara sa fie supravegheat de gardieni.
         La judecarea cererii sale, Becali a aratat in fata instantei ca indeplineste conditiile legale pentru a avea un regim de detentie deschis si ca vrea sa poata merge la munca, nu sa fie transportat cu duba toata ziua.
         Finantatorul Stelei a spus ca in continuare ar fi donat bani, cel putin pentru spitalul de oncologie pentru care strange bani Dan Puric, dar si pentru un azil de batrani care era in proiectul ministrului pentru IMM si Turism, Maria Grapini. Becali a precizat ca, desi doreste, nu poate face actele de donatie pentru ca ii lipseste un telefon mobil, cu care ar putea face demersurile financiare si logistice pentru sustinerea acestor doua proiecte caritabile.
         El a mai spus ca populatia Romaniei l-a votat in numar considerabil si ca judecatorii nu au de ce sa se teama in legatura cu restrangerea restrictiilor in cazul regimului sau de detentie.
         Becali i-a spus judecatorului care este programul sau din penitenciar, aratand ca acesta este bazat pe cititul cartilor de rugaciune, dar si a manualelor juridice si a Codului penal.
         Avocatul lui Cioflina, Bogdan Vlad, a aratat ca daca nici in cazul clientului sau nu sunt aplicabile normele legale care permit schimbarea regimului de detentie, atunci articolul respectiv nu are niciun fundament in lege.
         Dumitru Cioflina a spus ca ar vrea sa fie liber daca legea ii permite, precizand ca se afla intr-o situatie deosebita, el fiind ofiter activ de peste 45 de ani in bransa militara.
         "Zilnic m-am aflat intr-o dubla ipostaza, aceea de procuror, dar si de judecator, iar timp de 45 de ani am luat, constant, decizii privind soarta altor oameni", a aratat Cioflina in fata instantei.
         In 27 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, sa ii aplice acestuia un spor de sase luni de inchisoare, finantatorul FC Steaua avand astfel o condamnare de trei ani si jumatate de detentie. Avocatii lui Becali au declarat atunci, pentru MEDIAFAX, ca decizia Tribunalului nu este definitiva si va fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.
         Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnarile definitive primite in dosarele privind sechestrarea de persoane, schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii si "Valiza".
         In 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale. Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.
         Acestia au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava. In 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare si in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
         Instanta nu a facut reindivualizarea si contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel ca avocatii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucuresti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.
         In 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanta suprema, la trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina. Gigi Becali si-a pierdut mandatul de deputat in urma condamnarii sale definitive. Camera Deputatilor a aprobat in 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

 

Sursa foto:  http://www.academiacatavencu.info/wp-content/uploads/2012/10/Gigi-Becali.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Sosul de soia: Proprietăți și mod corect de utilizare

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
„Izvor de Bunătăți” în Parcul Izvor, începând de mâine și până pe 1 Mai

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0