Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 27 Septembrie 2019

        Vicepreședintele Autorității de reglementare în Comunicații (ANCOM), Eduard Lovin, susține că dezvoltarea tehnologiei 5G presupune o densificare a site-urilor de antene telecom de câteva ori față de cele existene, iar acest lucru ar însemna că se va folosi o putere mai mică de emisie și radiație de câmp electromagnetic. Potrivit reprezentantului ANCOM, autoritate care monitorizează și nivelul câmpului electromagnetic din România, coprul uman nu ar fi neapărat influențat de radiațiile antenelor, ci de telefonul pe care îl ținem la ureche, care emite mai puternic atunci când antena este mai departe.

        „Tehnologia 5G va presupune folosirea dinamică a unui mix de frecvențe radio. Dezvoltarea 5G va presupune o densificare a site-urilor de câteva ori față de cele existente în prezent, adică dacă, spre exemplu, un operator are acum 10.000 de site-uri va trebui să ajungă la 30-40.000 de site-uri” a declarat Eduart Lovin într-o întâlnire cu presa de profil.

        Oficialul ANCOM a fost întrebat de către HotNews dacă multiplicarea numărului de antene telecom și tehnologia 5G reprezintă un pericol mai mare pentru sănătatea oamenilor decât tehnologiile care există în prezent.

        „În opinia noastră din punctul de vedere al influenței asupra sănătății nu este altfel decât rețele de până acum 3G-4G. La fel sunt câmpuri electromagnetice generate de site-uri și terminale mobile care trebuie să respecte niște normative date prin ordin al Ministrului Sănătății.

        Ca inginer de telecomunicații vă pot spune că, în momentul în care densifici site-urile, implicit se va folosi o putere mai mică de emisie și radiație de câmp electromagnetic. Densitatea câmpului electromagnetic este mare până la câțiva metri în jurul site-urilor de antene. Le recomand tuturor, ceea ce fac și eu, să folosim cu rațiune și moderație terminalul mobil și să utilizăm căștile handsfree.

        Ca să fiu mai clar, pe rețelele existente - la 2G, 3G, 4G - în momentul în care ai un site care acoperă o rază de 30 de km în linie dreaptă cu terminalul mobil, cu cât e distanța mai mare cu atât terminalul mobil trebuie să emită cu o putere mai mare ca să ajungă să se propage semnalul la un nivel calitativ satisfăcător pentru a avea un schimb de date sau o claritate a semnalului vocal.

        Moderația este indicată în astfel de cazuri. Nu neapărat antenele influențează în mod majoritar prin câmp electromagnetic corpul uman, ci terminalul pe care-l ții la ureche. Cu cât site-ul este la o distanță mai mare, cu atât telefonul mobil trebui să-și aloce o putere mai mare pentru a-și calibra parametrii de semnal. Cu cât site-urile sunt mai dese, implicit puterea de emisie a telefonului scade de câteva ori, pentru că nu trebuie să mai propage un semnal la 30 de kilometri, ci doar la 500 de metri.

        Partea de densificare, în condițiile în care câmpul electromagnetic în jurul site-urilor este la nivele mari doar pe o rază de câțiva metri în jurul antenelor, rezolvă în sens pozitiv problema pentru că telefoanele mobile vor emite cu o putere mai mică ca să ajungă pe distanțe mai mici. Dar recomandăm moderație, pentru că dacă stai cu telefonul la ureche multe ore pe zi, luni și ani întregi, câmpul electromagnetic îți încălzește țesutul.

        Puterile sunt mici la site-urile de telefonie mobilă, nu se compară cu kilowații de la emițătoarele de radio, televiziune, radare, etc. Până și cablurile de medie tensiune, nu zic de cele de înaltă tensiune, creează un câmp mai puternic decât emițătorul unui site de pe un bloc care acoperă câteva sute de metri. Dacă stai sub o linie de înaltă tensiune ești mai afectat decât proximitatea unui site de telefonie mobilă” a declarat vicepreședintele Autorității de reglementare în Comunicații, Eduard Lovin.

        Toți cei interesați pot intra pe platforma online www.monitor-emf.ro pentru a verifica dacă intensitatea câmpului electromagnetic din localitățile respective se încadrează în limitele admise de Ministerul Sănătății.

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

Sursa foto: ://www.gadget-review.ro/despre-tehnologia-5g/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Catalogul electronic, tot mai aproape de realitate
Ministerul Educației a pus în consultare publică proiectul de Ordin...
 
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Ce spune Iohannis despre candidatura la șefia NATO: Da, știu că sunt afirmații..
Președintele României vorbește despre candidatura pe care și-a dep...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Neasigurarea locuințelor: Primăriile vor trimite două notificări înainte de a aplica sancțiuni

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Ministerul Educației a stabilit calendarul înscrierilor la creșă și grădiniță

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Casa memorială „Amza Pellea”, recent inaugurată, se poate vizita gratuit până în iulie

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VALCEA
 
Dumitru Copăceanu a fost desemnat de PNL Vâlcea candidat la Primăria comunei Bunești

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0