Mihaela Bilic, medic nutriționist, a vorbit despre pizza, o mâncare apreciată de toată lumea și servită în multe ocazii. Specialistul spune că este „o mâncare nevinovată”, ce poate fi savurată aproape de oricine, dar cu câteva condiții.
„În pizza avem multă pâine. E o mâncare a săracului... cred că orice popor are această cultură pentru alimentele care sunt făinoase, și dacă se poate făinos amestecat cu grăsime, e ceva ce simțurile noastre sunt înnebunite după această combinație. Este sățios, hrănitor, este la îndemâna oricui. Și până la urmă ce avem? O bucată de aluat pe care punem niște brânză și câteva, atenție, bucăți de șunculiță.
Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, și aș spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că ce avem acolo, un amestec de grăsime cu făină, care este atât de ușor să fie transformat în depozite de grăsime și în kilograme în plus, dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului. Aici vine fairplay-ul nostru metabolic și strict partea de arderi. În momentul în care ne permitem sau avem o muncă fizică grea sau, știu eu, facem sport mult, putem să mâncăm liniștiți. Adică e partea aia de făinoase din farfurie. Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza în loc de pâine sau o jumătate de pizza fără probleme” a explicat medicul la Digi24.
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://blog.dominos-pizza.ro/category/articole/page/2/