Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 27 Decembrie 2019

        Potrivit Ministerului Sănătății, în cele două luni de când a fost preluată guvernarea de către Partidul Național Liberal, au fost atinse toate obiectivele propuse pentru acest domeniu, iar printre ele se numără organizarea examenului de intrare în rezidențiat și vaccinarea gratuită anti-HPV, conform Digi24.

 

        Într-un comunicat transmis de instituție se vorbește și de faptul că au fost urgentate etapele pentru construirea spitalelor regionale și au fost găsite soluții pentru asigurarea salariilor personalului medical, dar și a plății restante a concediilor medicale, decontării la termenele legale de plată a medicamentelor și serviciilor spitalicești.

 

        „În 2019, după 30 de ani, concursul de intrarea în Rezidențiat a fost unul european, în care toți cei care au obținut minim 60% din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, au intrat în pregătire. Un număr record de tineri rezidenți (peste 7.000), au fost repartizați pe specialități în zilele de 17, 18 și 19 decembrie. De asemenea, a modificat cadrul legal pentru liberalizarea concursului și lărgirea bazei de pregătire în toate unitățile acreditate, care respectă criteriile de pregătire: spitale județene, unități medicale private și unități medico-militare” se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

 

        Cu sprijinul Ministerului Finanțelor Publice s-a înființat Comisia interministerială pentru negocierea cu producătorii și importatorii de medicamente, lucru care s-a întâmplat, astfel fiind evitată discontinuitatea în aprovizionarea cu medicamente pe piață. MS a amintit și de revizuirea taxei Clawback și actualizarea cu inflația a bugetului pentru medicamente în ultimul trimestru al anului. Potrivit reprezentanților instituției, a fost propus un memorandum asociațiilor producătorilor de medicamente care va fi semnat în curând. 

 

         În ceea ce privește vaccinarea, Ministerul Sănătății a realizat un calendar, alături de Organizația Mondială a Sănătății, pentru a promova imunizarea în România. Primul pas în acest sens a fost începerea campaniei gratuite de vaccinare antiHPV din ianuarie 2020.

 

        „Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin antiHPV, iar primele 20.000 de doze au fost distribuite direcțiilor de sănătate publică, împreună cu un ghid de informare. Acordul Cadru încheiat de MS cu furnizorul pentru o perioadă de 4 ani prevede ca numărul dozelor de vaccin să poată fi suplimentat până la 2.100.000, în funcție de cerere și derularea campaniei de vaccinare. (...) Vaccinarea gratuită se va face începând din luna ianuarie 2020 în cabinetele medicilor de familie la fete cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, care au solicitat în anii 2017 și 2018 vaccinarea la medicii de familie, inclusiv cele care au trecut de această vârstă dacă au solicitat” se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății. 

 

        La rândul său, ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că „am gândit și o strategie pentru 2020 pe 6 axe prioritare cu acțiuni clare pentru primele 2 cauze de mortalitate în România, cancerul și bolile cardiovasculare, care vizează dezvoltarea medicinei preventive, a infrastructurii, păstrarea resursei umane în țară și reînceperea proiectelor de cercetare medicală, domeniu ignorat, dar care poate asigura soluții concrete în tratarea pacienților. Vrem să deschidem sistemul sanitar și să îl regândim european”. 

 

        Instituția mai informează că a fost lansată procedura pentru achiziția proiectului tehnic al spitalului regional Iași și au fost depuse aplicațiile de finanțare pentru cele din Cluj și Craiova. Mai mult, în ceea ce privește spitalul din Iași, a fost definitivată și etapa de contractare, iar acum urmează semnarea contractului de finanțare.

 

        Ministrul Victor Costache anunță că pentru „anul 2020 vrem să lansăm Programul Operațional pentru Sănătate, să deschidem linii de finanțare cu Banca Mondială, BEI, BERD, cu reguli și criterii simplificate care vor asigura fonduri suplimentare pentru sistemul sanitar. Vom eficientiza programele de sănătate și vrem să dezvoltăm medicina primară și să întărim politicile de sănătate publică”.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://oradeaindirect.ro/trei-medici-de-renume-mondial-in-echipa-ministrului-sanatatii-victor-costache/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un fost rival al lui Putin spune că acesta este capabil să folosească arma nucleară pentru a câștiga în Ucraina
Mihail Hodorkovski susține că Putin poate folosi arma nucleară dac...
 
Directorul ANM spune când scăpăm de vremea rea
Până când va fi în vigoare informarea de ploi abundente în toată...
 
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0