Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 29 August 2020

        Ministrul Muncii a emis ordinul care prevede modul de acordare a sprijinului financiar pentru angajații care au lucrat în regim de telemuncă, dar și cum pot fi cheltuiți banii. Potrivit documentului, angajatorul care are salariați ce au lucrat minimum 15 zile în regim de telemuncă pe perioada stării de urgență, poate accesa suma de 2.500 de lei.

 

        De precizat este că banii se pot folosi numai pentru achiziționarea echipamentelor IT, cum ar fi tableta, laptopul sau un telefon mobil inteligent, pe care angajatorul este obligat să le asigure angajaților. Pentru a beneficia de banii de la stat, angajatorul trebuie să trimită mai multe acte agenției pentru ocuparea forței de muncă.

 

        Angajatorul are obligația să transmită alte documente, tot către agenția pentru ocuparea forței de muncă de care aparține, prin mijloace electronice, la 30 de zile de la primirea banilor pentru fiecare angajat. În cazul în care angajatorul reduce timpul de muncă al angajatului, îl va plăti cu 50% din venit, iar statul va oferi o indemnizație de 75% din diferența dintre salariul inițial și salariul de după modificarea programului de muncă. 

 

        Măsura se aplică numai angajatorilor cu statut de întreprindere mică sau mijlocie, care au făcut în prealabil dovada telemuncii în perioada stării de urgență. Banii se dau până la 31 decembrie, prin intermediul ANOFM, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, subvenționat de la bugetul de stat, în limita sumei alocate. 

 

        Nu pot accesa astfel de fonduri instituțiile publice, angajatorii care la data solicitării se află în faliment, dizolvare, lichidare sau cu activitatea suspendată ori angajatorii care fac parte din jurisdicții necooperante în scopuri fiscale. 

 

 

Citește și: Polițiști acuzați că au primit pizza ca mită pentru a închide ochii la greșelile unor șoferi livratori!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: ://newss.ro/2020/08/03/2-500-de-lei-de-la-guvern-pentru-persoanele-care-au-lucrat-in-regim-de-telemunca-pentru-achizitionarea-de-echipamente-it/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0