Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 11 Iulie 2013    Actualizat: 11 Iulie 2013

Directorul CJAS Gorj acoperă infracțiuni grave

 

         Bazându-se pe incontestabilele sale calități de ginere al Speranței Vînă, fost director al CJAS Gorj, și soț al Iuliei Vînă, consilier local PSD și apropiată a premierului Victor Ponta, Daniel Bondoc s-a întors la conducerea CJAS Gorj exact la timp pentru a încălca legea accesului la informații de interes public și pentru a acoperi infracțiunea de fals în declarații săvârșită de fostul ministru de Externe, Andrei Marga.

         Așa cum iarna vine imediat ce se termină toamna, tot așa, independent de voința și de calitățile lui, Daniel Bondoc este parașutat la conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj imediat ce PSD – ul ajunge la putere. Când pică PSD – ul, pică și Bondoc, și nu mai aude nimeni nimic de el. Este un mod foarte palpitant de a-ți consuma viața: să aștepți venirea PSD-ului la guvernare și să te rogi să nu mai pice niciodată.

         Între două mandate de director la CJAS Gorj – v-ați convins toți – Bondoc dispare, el neavând nici măcar intenția de a mima că e specialist în ceva. Un director sezonier de profesie, care nu există prin nimic în spațiul public, în pauzele dintre două mandate. Singura lui calitate, unanim recunoscută, este aceea de soț al soției sale, Iulia Vînă. În acest punct, se naște întrebarea: câți ani trebuie să mai doarmă Bondoc în fotoliul de director, ca să nu mai zică nimeni c-a rămas cu onoarea lui, de famelist convins, nereperată?

         Nu mai pun la socoteală un lucru cu adevărat grețos: soacra lui Bondoc a fost, până de curând, director la CJAS Gorj!  Iată, deci, că la Tg Jiu funcțiile nu se predau doar de la tată la fiu, ci și de la soacră la ginere…

         Bondoc și soția câștigă cât vânzătorii de covrigi!

         Site-ul CJAS Gorj concurează cu mari șanse la titlul de cea mai proastă interfață a unei instituții publice din județ. La secțiunea “Declarații de avere”, în dreptul lui Daniel Bondoc, butonul de acces e nefuncțional…

         De ce? Pentru că dacă omul de rând ar vedea ce a declarat Bondoc, s-ar crăcăna de râs: niciun teren, niciun imobil, doar un salariu de 1000 lei pe lună, obținut ca angajat al unei societăți comerciale. Soția Iulia Vînă, deși trăiește în condiții de lux, într-un palat din buza cartierului Bicaz, se declară la fel de “amărâtă”: tot 1000 de lei salariu, de la același SRL. Măi – măi, cât vânzătorii de covrigi!

         Ce m-a apucat cu Bondoc?

         În primul rând, faptul că deși n-are nicio legătură cu poziția de director al CJAS Gorj, nici nu se străduiește să lase impresia că ar avea. Singurele lui ieșiri publice din actualul mandat au fost de-a dreptul hilare, Bondoc spunând ceva de genul: sunt întru totul de acord ca Jiul să curgă de la deal la vale! Ca și cum, dacă s-ar opune, lucrurile ar sta altfel… Ca și cum n-ar mai introduce Călinoiu manager privat la Spitalul Județean sau ca și cum nu s-ar mai deschide Spitalul de la Bumbești Jiu…

         Nicio clipă nu așteptam ca Bondoc, reînscăunat director la CJAS Gorj, să ia între pectorali mafia farmaciilor din Gorj. În schimb, să mimeze că respectă legi elementare ale statului român, da, mă așteptam…

         Bondoc mușamalizează infracțiuni grave

         GORJNEWS a dezvăluit că Adrian Gorun, președintele Senatului UCB, va fi luat de ministrul de externe Andrei Marga într-o funcție de conducere la nivelul MAE, pentru că Gorun îi plătise ilegal, mult timp, salariu de profesor la UCB, fără ca Marga să fi ținut vreun curs. Așa cum Gigi Becali îl are pe Ionuț Luțu, la Steaua, sclav personal, tot așa îl are Gorun pe rectorul de paie Moise Bojincă la UCB. Imediat după dezvăluirea din GORJNEWS, Bojincă a semnat un comunicat cu antetul UCB, în care minte cu nerușinare că Marga a fost profesor doar un semestru și că i s-au plătit doar 1900 lei, pentru activități de cercetare. Așa cum anticipam, Gorun a fost cooptat de Marga în conducerea MAE. Mai mult, a rămas și după demiterea ministrului.

         Pentru a dovedi că Marga a fost plătit ilegal, am întrebat oficial CJAS Gorj în ce perioadă a achitat UCB, ca angajator, taxe pentru angajatul Marga și care este cuantumul acestor cotizații.

         Ce ne-a răspuns Bondoc? Întâi, a dat răspunsul pe care-l dă orice prost ce conduce o instituție de stat: că acelea sunt date personale și că sunt exceptate de la liberul acces al cetățenilor. Adică, Bondoc spune că legea-i interzice să ne confirme dacă UCB i-a plătit sau nu bani publici unei persoane publice, Marga, și în ce perioadă!

         Apoi, într-un al doilea răspuns, Bondoc a fost de-a dreptul devastator prin “inteligența” sa: ne-a explicat, pe înțelesul nostru, că “în evidențele CASJ Gorj, persoanele fizice pot fi identificate numai în baza CNP-ului”. Adică, nu poate accesa baza de date, pentru că ar însemna să tasteze CNP-ul lui Marga, care intră în categoria datelor personale! E deștept, de – aia a ajuns ce-a ajuns, e clar!

         Protectorul lui Adrian Gorun, fals în declarații

         Potrivit documentelor aflate în posesia noastră, UCB a cotizat mult timp la CJAS Gorj, ca angajator, pentru angajatul Andrei Marga. Deci, Marga a luat salariu de la UCB. Situația se împute grav de tot în declarația de avere a fostului ministru de externe, unde Marga amintește doar veniturile obținute de la Universitatea Babeș Bolyai, din Cluj. Vom face publice toate aceste dovezi într-o amplă investigație, aflată în lucru în momentul de față.

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
„Izvor de Bunătăți” în Parcul Izvor, începând de mâine și până pe 1 Mai

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0