Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 11 Iulie 2013

Afacerile familiei Vână așteaptă o infuzie de bani publici

 

         După numirea lui Radu Teodorescu ca prefect, premierul Victor Ponta începe să-și adjudece și controlul Primăriei Tg Jiu, prin impunerea Iuliei Vână ca viceprimar.
         Stăpâni de neînlocuit ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate în ultimii 13 ani, pe care au ajuns să şi-o transmită drept moştenire din generaţie în generaţie, familia Vână Dumitraşcu îşi extinde, de la sfârşitul acestei luni, aria de interese şi asupra Primăriei Târgu-Jiu, prin plasarea fiicei Iulia în postul de viceprimar. Ţinută departe până acum de o funcţie cheie în administraţia publică, actuala consilieră locală va fi cel de-al doilea viceprimar PSD al oraşului, după ce Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, a fost în imposibilitatea de a se ţine ferm pe poziţii pentru a păstra funcţia pentru partidul pe care-l conduce.

         Cercul intereselor de familie la CJAS

         Speranţa Vână este un membru credincios al PSD-ului de ani de zile, partidul recompesându-i fidelitatea cu un lung mandat de director al Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, mandat ce a curs neîntrerupt în perioada 1999-2006. După ce şi-a încheiat cariera în fruntea acestei instituţii, s-a gândit că şi unui alt membru al familiei sale i-ar putea fi la fel de bine ca şi ei în această funcţie, aşa că sforile au fost trase astfel ca ginerele său, Daniel Titu Bondoc, să ocupe postul deţinut ani de zile de soacră, ori de câte ori PSD-ul s-a aflat la putere. În 2009, norocul a fost de partea lui Bondoc, fiind numit director al CJAS Gorj timp de aproape un an de zile, iar în iulie anul acesta a revenit cu un nou mandat care se află încă în derulare.

         Cei doi  n-au fost singurii din familie remuneraţi de către Casa Asigurărilor de Sănătate, Iulia Diana, fiica Speranţei Vână şi soţia lui Bondoc, a fost timp de trei ani, între 2005 şi 2008, membru în Consiliul de Administraţie al CJAS, pe vremea când era consilier judeţean din partea PSD.

         18.300 de lei a cotizat cuplul Vână – Bondoc la PSD

         În compensaţie cu funcţiile deţinute, familia Bondoc – Vână a cotizat destul de consistent către partidul care i-a cocoţat în aceste posturi. Iulia Diana Vână, cea care va primi în dar de ziua sa funcţia de viceprimar, a alimentat contul PSD în urmă cu patru ani cu 8.330 lei, iar soţul său, cel care a primit deja fotoliul de boss la CAJS, cu 10.000 de lei. Banii au ajuns în puşculiţa PSD exact în timpul campaniei electorale din 2008.

         Chiar dacă în ultimii patru ani nu a mai prin o funcţie publică, Iulia Vână s-a ocupat de afacerile personale, având şi în prezent părţi sociale la vreo trei firme, din care doar una singură se poate lăuda cu un profit consistent. SC Kalmia SRL este în proporţie de 95% a Iuliei Vână şi este o societate care încă nu înregistrează pierderi. Nu acelaşi lucru se poate spune despre SC Ştefalex SRL, unde consilierul local este unic asociat. Cu toate că are acelaşi obiect de activitate ca şi Kalmia, Ştefalex n-a reuşit în ultimii trei ani să scape de pierderi care nu contribuie la consistenţa bugetului familiei Vână-Bondoc. Un al SRL unde  Iulia Vână deţinea 50% din părţile sociale, Acapo Impex SRL, şi-a dat obştescul sfârşit în anul 2010, fiind lichidată deja. Ginerele, administrator de pensiune

         În urmă cu ceva timp, viitorul viceprimar al Târgu-Jiu-ului a mai fost asociată şi la Grup Conf, o societate cu un trecut cam tulbure, despre ea negăsindu-se niciun fel de date financiare, date care de altfel ar trebui să fie publice. La un moment dat, Vână a şi renunţat la partea sa din firmă, în favoarea altor două persoane.

         Pe vremea când era doar un simplu consilier de clientelă la Distrigaz Sud, soţul Iuliei, Titu Bondoc, a slujit şi el interesele de familie, ocupând funcţia de administrator la două societăţi aparţinând socrilor săi, SC Melody SRL şi Diana Med SRL, ambele funcţionând şi în prezent. Cu toate că despre prima nu există date financiare, iar cea de-a doua înregistrează pierderi, amândouă au furnizat servicii Casei Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor.

         În urmă cu doi ani de zile, Bondoc a preluat de la soacra sa, Speranţa Vână, postul de administrator al SC Serena Plant, demarând aproape imediat documentaţia pentru construirea unor spaţii de cazare în regim de pensiune în nordul municipiului, pe un teren pe care Iulia Vână l-a achiziţionat în urmă cu şase ani cu suma de 47.000 de lei. Din punct de vedere financiar, şi această firmă are rezultate extrem de slabe.

         Ilua Vână recunoştea în urmă cu câteva zile că în ultimii ani a avut, în mediul privat în care a prestat, şi perioade bune dar şi proaste din punct de vedere economic. Ca şi în cazul altora care au dat chix în afacerile private, în astfel de cazuri un job cu influenţă la stat este tot ceea ce este necesar treburilor proprii ca să se revigoreze.

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0