Un miel pentru masa de Paște, în greutate de până în 13 kilograme, este vândut la poarta fermelor europene, în această perioadă, cu 9% mai mult decât prețul de anul trecut. Mai exact, o carcasă de 100 de kilograme cu o greutate sub 13 kilograme costă 646,7 euro, o scumpire de 9,4% față de anul trecut și de 1,3% față de luna trecută, informează economica.net.
Datele transmise de Comisia Europeană arată că numai într-o săptămână carnea de miel cumpărată de la producător s-a scumpit cu 0,3%. Mielul mai mare de peste 13 kilograme are în UE un preț mediu de 707,6 euro carcasa de 100 de kilograme, mai scump cu 5,3% față de 2021.
Țara noastră se situează pe locul 2 la nivel european, la producția de carne de oaie (6,3 milioane de capete), iar pe primul loc se află Estonia (9,7 milioane de capete). Deși Comisia Europeană nu are date despre prețul cărnii de miel la porțile fermelor românești, este de așteptat ca acesta să respecte trendurile europene, adică să crească.
Citește și: Ministrul Sănătății, precizări legate de distribuirea tabletelor de iodură de potasiu!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.news.ro/externe/65-de-persoane-inculpate-in-spania-in-dosarul-procesarii-de-carne-de-cal-de-la-animale-bolnave-din-2013-1922415917372017070917093170