Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI LOCALI
Adaugat: 15 Iulie 2013    Actualizat: 22 August 2013

“Capusa” Ilie Birzu si-a facut majoratul in Consiliul Local

 

         Incremenit in functie. Din 1992 in CL Bacau
         Penelistul Ilie Birzu este „decanul” de vechime in Consiliul Local (CL) Bacau. Birzu este consilier local, neintrerupt, inca din 1992. Putini bacauani isi mai amintesc insa ca liberalul de convenienta a fost pesedist, penegist si independent, inainte de a se preda PNL-ului condus de Stavarache, in vara lui 2008. Birzu se arata a fi un „familist” convins. Principalele realizari ale lui sale, in cei peste 18 ani de prezenta in CL, raman instalarea sotiei in functia de director al Liceului de Arta si instalarea fiului in functia de „asistent manager” la CET Bacau. In martie 2010, alaturi de pesedistii George Bogatu si Ionel Floroiu, Ilie Birzu a promovat in CL un proiect de hotarare vizand scumpirea cu aproape 20 la suta a pretului apei din municipiul Bacau.
Ilie Birzu si-a facut majoratul in CL Bacau. De peste 18 ani neintrerupti, liberalul este consilier local, insa putini bacauani isi mai amintesc ca, pana sa se „stabileasca” in PNL, Birzu a schimbat mai multe partide. Timp de 12 ani, penelistul Birzu a fost… pesedist, om de frunte in organizatia municipala a PSD. Dupa ce PSD a pierdut Bacaul, in 2004, Birzu a trecut in PNG, partidul lui Gigi Becali. Nici aici nu i-a priit insa, asa ca „penegistul” a devenit consilier local independent, renuntand la statutul de „luptator al luminii”. Din postura de „independent”, Birzu a infiintat asociatia Eurocivica. Una din performantele notabile inregistrate de Eurocivica a fost chiar premierea sotiei lui Birzu, fondatorul asociatiei, in noiembrie 2008 cand, in cadrul programului „Top School”, Daniela Birzu, directorul Liceului de Arta, a primit distinctia „Top Teacher” din partea asociatiei sotului.
         „Instalarea” si premierea sotiei
         Dupa cativa ani de independenta, in 2008, cu putin timp inainte de alegerile locale, Ilie Birzu s-a reorientat ideologic, regasind in doctrina liberala ceea ce cauta inca din 1992 in politica, dar nu gasise pana atunci. Cu catel si purcel, cu tot cu Eurocivica, fostul pesedist, penegist si independent a debarcat in PNL-ul condus de Romeo Stavarache, candidat – la acea vreme – la al doilea mandat de primar. In mod curios, tot in 2008, sotia lui Birzu a devenit director al Liceului de Arta. Inspectorul scolar general de la acea data – Ovidiu Relu Cojocaru -, in prezent consilier judetean din partea PNL, a schimbat din functie aproximativ 80 la suta din directorii de scoli din judetul Bacau, in 2008 Daniela Birzu – profesoara de limbi straine in Liceul de Arta – inlocuindu-l pe reputatul muzician Gheorghe Gozar la carma unitatii scolare. Un alt moment fierbinte s-a consemnat in ianuarie 2010, cand aceeasi sotie a consilierului local Ilie Birzu a ridicat un premiu special in valoare de 5000 RON din partea CL Bacau, in numele Liceului de Arta. La vremea respectiva, premiul acordat directorului Daniela Birzu a starnit mai multe discutii, sotul Ilie intervenind in favoarea liceului premiat. „Liceul George Apostu s-a implicat in orice actiune a comunitatii”, argumenta – acum un an – consilierul local.
         „Instalarea” fiului
         O alta reusita a celor doua decenii de consilier local ale lui Birzu o reprezinta „infiltrarea” fiului – Madalin – in randul angajatilor de la CET Bacau. Societatea de termoficare, devenita in ultimii 6 – 7 ani un club liberal ale carui pierderi si cheltuieli sunt suportate, cu stoicism, de bacauani, l-a incadrat pe Madalin Birzu la sfarsitul lui aprilie 2009. Ilie Birzu, reprezentant al CL Bacau in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) de la CET, a afirmat ca n-a avut nicio legatura cu angajarea fiului la CET, acesta fiind „major, la casa lui”. Madalin Birzu a fost „epurat” de la CET in noiembrie 2010, pe fondul restructurarii organigramei societatii de termoficare in conformitate cu normele de personal impuse de Guvern regiilor si societatilor detinute de stat.
         A scumpit apa de la robinetele bacauanilor
         In aprilie 2010, Ilie Birzu alaturi de alti doi consilieri locali – George Bogatu, respectiv Ionel Floroiu –, ambii de la PSD, au promovat in CL un proiect de hotarare vizand scumpirea apei furnizata bacauanilor de Compania de Apa. Initial, paternitatea proiectului a fost a primarului Stavarache insa, pe fondul unui scandal monstru iscat in CL de consilierul Nicu Zaharia (PSD), edilul a renuntat sa-si mai asume majorarea de pret de aproape 20 la suta. La comanda lui Stavarache, Birzu a preluat stafeta scumpirii apei, implicandu-i in proiect pe social-democratii amintiti. Din nefericire, proiectul de majorare promovat de Birzu & co. nu a dus si la imbunatatirea calitatii apei furnizate bacauanilor de catre operatorul local de utilitati, apa din Bacau fiind recunoscuta drept una dintre cele mai proaste din tara sub aspectul calitatii.
         A votat pentru retrogradarea FCM Bacau in Divizia C
         In afara de calitatea de membru in AGA de la CET Bacau, Ilie Birzu reprezinta interesele CL si in societatea FCM Bacau SA, detinuta – de asemenea – de municipalitate. AGA de la FCM Bacau SA este dominata de reprezentantii PNL, partid care detine majoritatea in structura de conducere a SA-ului. Din aceasta postura, Birzu a fost unul dintre penelistii care au votat pentru retrogradarea FCM Bacau in Divizia C, in iunie 2010, desi Primaria cheltuise deja peste 40 de miliarde lei vechi cu sustinerea echipei. La comanda lui Stavarache, liberalii din AGA de la FCM Bacau SA au blocat accesul echipei pe teren, la un meci programat „acasa” in campionatul Diviziei B, fapt ce a atras retrogradarea la masa verde a FCM-ului.
         Proprietar la Piata Centrala
         Potrivit declaratiei de avere, Birzu detine societatea Imadex SRL. Aceasta figureaza inregistrata cu doua puncte de lucru: unul pe strada Marasesti, celalalt la Piata Centrala (strada Pietii, nr.1). Penelistul mai detine 3 hectare de pamant in judetul Bacau, precum si alte doua terenuri situate in intravilanul unor localitati. Birzu are un apartament in municipiul de resedinta, respectiv o casa de locuit in comuna Secuieni. In ultimul an, liberalul a incasat peste 18.000 RON, venituri rezultate din calitatea de ales local. De asemenea, in ultimii ani Birzu s-a remarcat drept un proprietar de terase estivale in municipiul Bacau.
         Lacheul primarului
         Din 2008, de cand s-a facut liberal, Ilie Birzu s-a dovedit unul dintre cei mai slugarnici apropiati ai primarului Romeo Stavarache. „Fidelitatea” lui Birzu a fost premiata de PNL cu functia de vicepresedinte al organizatiei municipale, functie dobandita de consilierul local in septembrie 2009, in urma unor alegeri cu cantec.

 

Sursa foto: facebook.com

Bacau, BACAU
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Catalogul electronic, tot mai aproape de realitate
Ministerul Educației a pus în consultare publică proiectul de Ordin...
 
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Ce spune Iohannis despre candidatura la șefia NATO: Da, știu că sunt afirmații..
Președintele României vorbește despre candidatura pe care și-a dep...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
4.000 de locuințe vor fi expropriate pentru realizarea drumului expres Arad – Oradea
CNAIR a anunțat decizia de a expropria aproximativ 4000 de imobile pe...
 
Ministerul Investițiilor, detalii despre tichetele sociale și cardurile de energie
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat când va...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
S&P a reconfirmat ratingul suveran al României. Boloș: Autostrăzi, școli, spitale, rețele de apă și canalizare…

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Ambasadorul Israelului în România: Iran trebuie să plătească pentru ce a făcut!

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
5 lucruri pe care un prieten adevărat nu ar trebui să le spună

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mangalia, cea mai veche stațiune de la mare din România și singura cu izvoare minerale
CONSTANTA
» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VALCEA
 
Dumitru Copăceanu a fost desemnat de PNL Vâlcea candidat la Primăria comunei Bunești

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SATU MARE
 
Primăria Satu Mare anunță începerea acțiunilor de dezinsecție

» 12 Aprilie 2024 | Comentarii 0