Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 29 Mai 2021

        Într-un an, numărul victimelor pe care le face poluarea în România, este mai mare decât cel al victimelor provocate de Covid-19, susține șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. Acesta atrage atenția că este necesară o strategie anti-poluare care să fie adoptată cu prioritate în CSAT, deșeurile fiind o problemă de securitate națională.

 

        „Nu avem echipamente și asta ne ține destul de mult, nu putem da un răspuns cetățeanului, nu putem surprinde infracțiuni de mediu. Pentru Covid am pus în mișcare forțe, am cheltuit bani extraordinar de mulți, am ținut lumea în case, pentru poluare aproape nu facem nimic. Nu sunt bani, nu sunt forțe, nu sunt ministere care să lucreze în comun, dar numărul victimelor este mai mare la poluare. Amprenta pe care o presupune poluarea de mediu este mult mai mare. Daunele sunt mai mari decât daunele de la Covid, dar nimeni nu vorbește despre asta, pentru că ne scade foarte mult productivitatea în muncă, avem daune în ceea ce privește PIB-ul nostru din cauza poluării și nimeni nu vorbește despre asta” a transmis șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, potrivit Digi24. 

 

        O mare problemă pentru țara noastră o reprezintă „importul de deșeuri”, care de desfășoară deja de câțiva ani, a mai spus Berceanu. Acesta susține că există structuri „care dirijează în mod ilegal deșeuri în țară”, structuri pe care vrea să le desființeze. Octavian Berceanu atrage atenția că România are nevoie de o strategie pentru combaterea infracționalității de mediu, care să fie adoptată de urgență în CSAT, deoarece oamenii mor cu zile din cauza poluării.

 

        „Atât de mare este presiunea, și externă și internă, cu deșeuri, vizavi de lege și de sănătatea oamenilor, încât noi ar trebui la ora asta să avem o strategie extraordinar de bine dezvoltată pe combatere a infracționalității de mediu - și nu mă refer doar la deșeuri, mă refer și la poluare - iar această strategie ar trebui să fie printre primele cinci strategii care să fie aprobate în CSAT, pentru că murim cu zile din cauza poluării” a mai spus șeful Gărzii de Mediu.

 

 

Citește și: Se pregătește vaccinarea copiilor cu vârsta între 12 și 16 ani. Gheorghiță: Sunt vectori pentru transmiterea bolii asimptomatice!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: ://www.wall-street.ro/articol/Legal-Business/207919/comisia-europeana-a-dat-in-judecata-romania-la-curtii-de-justitie-a-ue-din-cauza-depozitelor-ilegale-de-deseuri.html#gref


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0