Autoritățile din Brăila au emis o alertă cu privire la fluviul Dunărea, după ce în apă a fost identificată bacteria Clostridium Perfringens. A fost analizată apa potabilă È™i s-a stabilit că aceasta nu are risc pentru populaÈ›ie. Există însă un risc în cazul în care se consumă peÈ™te din Dunăre sau apă din zona respectivă.
„Apa potabilă furnizată populaÈ›iei a întrunit È™i întruneÈ™te parametrii de potabilitate, neexistând nici un risc pentru sănătatea populaÈ›iei. Operatorul unic Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila a luat măsurile necesare pentru ca acest indicator Clostridium Perfringens să nu apară în apa potabilă. Împreună cu specialiÈ™tii convocaÈ›i la această È™edință, au fost stabilite È™i principalele măsuri de strictă necesitate pentru informarea populaÈ›iei, transmise, tot în această seară, Unităților Administrativ Teritoriale riverane Fluviului Dunărea:
evitarea consumului de apă brută din Fluviul Dunărea;
evitarea consumului de alimente în formă crudă dacă acestea au fost spălate în prealabil cu apă brută ce provine din Fluviul Dunărea;
în cazul apariÈ›iei simptomelor specifice – diaree (la 6-24 ore de la contaminare, dar cel mai adesea 8-12 ore), dureri abdominale, se recomandă prezentarea la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului È™i recomandarea tratamentului optim” a transmis prefectul judeÈ›ului Brăila, Iulian Timoftei, marÈ›i seară, după È™edinÈ›a DirecÈ›iei de Sănătate Publică Brăila, Gărzii de Mediu, Serviciul de Gospodărire a Apelor Bărila È™i Inspectoratului pentru SituaÈ›ii de Urgență Dunărea Brăila.
Te-ar putea interesa: Părinții salariați care au copii la școală primesc o deducere de 100 de lei!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.antena3.ro/actualitate/bacterie-periculoasa-dunare-braila-clostridium-perfringens-662653.html