Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 10 Iulie 2013

Bacalaureat, extremă urgență

 

         Nu a existat examen de „maturitate", în ultimii câțiva ani, care să nu se lase cu scandal.
         Ba pentru că au picat prea mulți absolvenți, ba că, dimpotrivă, s-a trecut prea ușor, ba că au existat unele licee în care au trecut cu toții, în timp ce la alte licee n-a existat niciunul care să reușească această „performanță.
         A existat, însă, și un punct comun, în toți acești ani: de fiecare dată s-a ajuns la concluzia că învățământul românesc e în cădere liberă și că trebuie făcut ceva, pentru că așa nu se mai poate. De fapt, a mai existat un punct comun: nu s-a făcut absolut nimic, iar lucrurile curg mai departe, pe același traseu și în aceeași cadență.
         Anul acesta, însă, trebuie să recunoaștem că s-a supralicitat. Nici măcar instituțiile statului care sunt implicate în acest circ nu mai înțeleg nimic. Spectacolul televizat de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu" a atins culmile ridicolului și grotescului. Reacția statului a fost lipsită de orice logică.
         Până la urmă, faptele sunt simple: liceul respectiv este unul unde se organizau examene de bac, pe bază de șpagă. Așa cum au fost, de-a lungul timpului, și altele, unde au reușit să-și ia diploma, la vârste respectabile, mulți dintre aleșii sau dintre funcționarii care-și ascundeau, cu grijă, CV-urile. Toată lumea știa ce se întâmplă, dar, cu toții, se faceau că plouă.
         Cam la fel cum se întâmpla cu fabrica de permise de conducere, din Argeș. În cele din urmă, ca și acolo, cineva a ajuns la concluzia că joaca trebuie să ia sfârșit. Și, pe același scenariu, în rolurile principale au fost distribuiți procurorii și polițiștii. Nu știu cum s-a întâmplat, dar de această dată s-a renunțat la rolurile de primadone ale mascaților.
         La „Dimitrie Bolintineanu" s-a mers cu autobuzele și cu forțe impresionante de poliție. Cei vizați n-au fost profesorii sau inspectorii care au primit șpagă, ci elevii. S-a vorbit de sute de mandate de aducere. Ulterior, procurorii au realizat că legea nu le permite să emită mandate de aducere, înainte de a trimite citații și au dat-o la întors.
         În cele din urmă, toată vina a fost aruncată pe purtătorul de cuvânt al Poliției, de parcă el ar fi dat ordin ca elevii să fie percheziționați până la piele și urcați cu forța în autobuze, pentru a fi duși la audieri. Se pare că încercarea de a copia la examen e pusă, în România, pe picior de egalitate cu crima. De fapt, e încă o tentativă politicianistă de a demonstra poporului „prost" că se luptă, pe bune, împotriva corupției. Asta, în timp ce, la nivel înalt, țara e prăduită cu talent.
         De un lucru sunt sigur: nici de această dată nu va plăti nimeni pentru bătaia de joc a autorităților la adresa cetățeanului. C-așa-i la noi.


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0