Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 09 Martie 2018

      Pentru clasa pregătitoare pot fi înscriși doar copiii care până la data de 31 august 2018 împlinesc vârsta de 6 ani. Totuși, dacă părinții doresc înscrierea copiilor care vor împlini 6 ani în perioada 1 septembrie- 31 decembrie, îi pot înscrie doar dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

      Această evaluare psihosomatică se desfășoară sub coodronarea Centrului Județean al Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE) în perioada 1-23 martie.

      Prima etapă a procesului de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar are loc între 8 și 26 martie; va avea loc și o a doua etapă de înscriere în perioada 12-18 aprilie destinată părinților copiilor care nu au fost înscriși din prima tură sau care nu au participat, cererile fiind completate din nou în funcție de locurile libere rămase, după cum spune Ministerul Educației.

      Cererea tip este disponibiliă pentru completare online sau la secretariatul unității de învățământ în cadrul căruia părintele dorește înscrierea copilului, la datele din calendar aprobate de Ministerul Educației. Validarea cererii tip este deasemena obligatorie și se face tot în cadrul unității de învățământ pentru înscriere, în prezența a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic între orele 8:00-18:00 de luni până vineri.

      Toate locuințele sunt arondate unei unități de învățământ din proximitate- școala de circumscripție. Responsabilitatea organizării sau reorganizării circumscripțiilor este de datoria inspectoratelor școlare județene.

 

 

Sursa photo: //www.realitatea.net/pe-8-martie-au-inceput-inscrierile-in-clasa-pregatitoare-ce-documente-sunt-necesare_2139214.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0