Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 30 August 2013

Au copiat la BAC cu sprijinul profesorilor

 

         Nici camerele de luat vederi, nici dosarele de cercetare penală nu i-au oprit pe câţiva dintre profesorii constănţeni să îi lase pe elevi să copieze la examentul de bacalaureat. S-a întâmplat şi în sesiunea de toamnă, în cel puţin două licee. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Răducu Popescu, a prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă, cazurile depistat. Este vorba despre centrul de examen de la Liceul "Lazăr Edeleanu" din Năvodari, unde 16 elevi care susţineau proba obligatorie a profilului, aflaţi în aceeaşi sală de clasă, au fost eliminaţi de la bacalaureat după ce au schimbat ciorne între ei, materiale informative fiindu-le distribuite de profesorii supraveghetori. "Un număr de 16 elevi au beneficiat de ciornele celorlalţi şi au avut materiale informative distribuite de către cadrele didactice. Elevii au schimbat ciornele între ei sub privirile supraveghetorilor, fără ca aceştia să intervină", a spus Popescu. Răducu Popescu a menţionat că un singur candidat din sala respectivă nu a beneficiat de ciornele celorlalţi şi nici nu a copiat. La acelaşi liceu au fost probelme şi la prima sesiune a BAC-ului, când procurorii i-au filmat pe elevii care strângeau bani pentru profesorii supraveghetori.
         De asemenea, 13 candidaţi din aceeaşi clasă, care au susţinut examenul în centrul de la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" din Constanţa, au fost eliminaţi după ce au copiat, frauda fiind dovedită, joi dimineaţă, în urma analizării imaginilor video.
         Un alt caz s-a petrecut la Liceul Economic din Mangalia. Aici, cinci candidaţi care au susţinut proba scrisă de limba şi literatura română din cadrul celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului, la, au fost eliminaţi din examen, după analizarea imaginilor video. "Imaginile arătau că absolvenţii aveau ciorne, fiţuici, materiale informative. Totul s-a petrecut sub atenta organizare a profesorilor supraveghetori, ei au înlesnit fraudarea examenului prin neimplicare", a spus Răducu Popescu. El a precizat că niciunul dintre cei cinci absolvenţi nu a spus că ar fi dat bani profesorilor supraveghetori ca să fie lăsaţi să copieze.
         Riscă să fie excluşi din învăţământ
         Şeful ISJ Constanţa a afirmat că va propune Ministerului Educaţiei ca profesorii supraveghetori implicaţi în aceste cazuri să fie eliminaţi din sistemul de învăţământ, dacă acest lucru este posibil din punct de vedere legal. El l-a anunţat pe ministrul Educaţiei despre cazurile de fraudă imediat ce a aflat despre ele. ”Am primit un mesaj de la un inspector şcolar general în care îmi spunea că în urma verificărilor unor casete, înregistrările din timpul probei, s-a constatat că în două săli de clasă s-a fraudat. Prin urmare, în acest moment, când noi discutăm, se fac actele pentru eliminarea în bloc a elevilor din două săli de clasă din două centre de examen diferite“, spune acesta, joi, din Sibiu.
         Până să ajungă în faţa justiţiei, cei şase profesori supraveghetori de la cele trei centre de examen vor fi cercetaţi disciplinar de către o comisie constituită în cadrul ISJ Constanţa, Răducu Popescu spunând că vor fi luate "măsuri drastice".
         În judeţul Constanţa, în timpul susţinerii probelor din cadrul celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului, au fost eliminaţi 21 de candidaţi.
         Totodată, poliţiştii DGA Constanţa fac cercetări în cazul unei absolvente de liceu care a fost eliminată, luni, de la proba scrisă de limba română a bacalaureatului, după ce a fost prinsă cu fiţuici. Aceasta a afirmat ulterior că a dat 50 de lei supraveghetorilor pentru a o lăsa să copieze.


​Sursa foto: http://media.rtv.net/image/201305/w620/bacalaureat_2013_02607700.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Catalogul electronic, tot mai aproape de realitate
Ministerul Educației a pus în consultare publică proiectul de Ordin...
 
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Ce spune Iohannis despre candidatura la șefia NATO: Da, știu că sunt afirmații..
Președintele României vorbește despre candidatura pe care și-a dep...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0