Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a efectuat o serie de teste în urma cărora s-a demonstrat că o persoană care consumă fructe și legume ingerează până la 10 pesticide diferite. De cele mai multe ori, fructele și legumele sunt pline de imazalil, un pesticid destul de periculos pentru sănătate, informează b1.ro.
Printre legumele cele mai afectate de chimicale se numără cartoful, dar și mărul în cazul căruia a fost depistat cel puțin un pesticid în 98% dintre mostrele testate de ANSVSA. La acestea se mai adaugă și căpșunele, nectarinele, piersicile, țelina, strugurii, cireșele, spanacul, ardeiul gras, roșiile, castraveții, mai spun specialiștii ANSVSA.
De cealaltă parte, cele mai puține pesticide s-au întâlnit la avocado, porumb, ananas, varză, mazăre, ceapă, mango, papaya, kiwi, vinete și pepene. Între două și șapte pesticide conțin strugurii, roșiile, merele și lămâile.
Specialiștii Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor recomandă respectarea unor reguli de igienă pentru a reduce cantitatea de pesticide ingerată: fructele și legumele să fie spălate cu apă călduță, clătite sub jet puternic, iar acolo unde este cazul să fie curățate de coajă. Se recomandă, de asemenea, consumul de fructe și legume cultivate în extrasezon, atunci se folosesc cele mai multe substanțe chimice.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.opiniatimisoarei.ro/de-ce-trebuie-sa-tii-fructele-si-legumele-din-supermarket-in-apa-cu-bicarbonat-si-ce-informatie-uimitoare-iti-ofera-niste-cifre-de-pe-eticheta-lor-explica-un-specialist-nutritionist-din-timisoara/08/12/2017