Consiliul Concurenței a realizat un raport bazat pe datele din Monitorul Prețurilor pentru alimente, aplicația lansată anul trecut de instituție, din care reiese că în luna septembrie alimentele s-au scumpit față de luna august, informează Agerpres.
Zahărul s-a scumpit cel mai mult în această lună, un kilogram ajungând să coste, în medie, 3,60 lei în perioada 1-14 septembrie, spre deosebire de 3,15 lei cât era în august. Scumpirea este pusă pe seama faptului că, în această perioadă, zahărul este la mare căutare pentru gemuri, dulcețuri și alte conserve dulci pentru iarnă.
Locul doi în lista scumpirilor îl ocupă roșiile, care la fel se folosesc pentru diverse conserve pentru iarnă. În septembrie, un kilogram de roșii a costat, în medie, 5,86 lei, cu 2,58% mai mult decât în august. Lista scumpirilor continuă cu lămâile, prețul acestora a crescut cu 2,58% în septembrie. Scumpiri s-au înregistrat și la mere (+1,72%) și salam (+1,69%).
Ieftiniri au fost înregistrate în rândul cartofilor (-6,64%), cepei (-5,74%), făinii (-4,47%), mălaiului (2,23%), uleiului (0,24%), laptelui de vacă (0,30%) și untului (0,07%).
Citește și: Câte zile libere au elevii în vacața de iarnă 2020-2021!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.accentmedia.ro/2019/noi-scumpiri-la-alimente-in-luna-martie/