Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 09 Iulie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a anunțat recent că va sesiza Secția pentru judecători a Consiliului, în contextul deciziei CCR privind completele specializate de la ÎCCJ. Savonea spune că este necesară stabilirea responsabilității conducerii instanței supreme. În replică, Cristina Tarcea, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, o acuză pe Lia Savonea că „tânjește la revocarea conducerii ÎCCJ”. Se pare că mai marii justiției din România se pot ataca între ei fără probleme... iar acum ne întrebăm: dacă un politician, spre exemplu, ar fi insinuat că instanța supermă nu a dat dovadă de un management corespunzător, care ar fi fost nivelul scandalului?

 

       „Potrivit art. (19), alin. (3) din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, responsabilitatea și prerogativele propunerii de constituire a completurilor specializate la Înalta Curte de Casație și Justiție ar fi revenit președintelui instanței sau vicepreședintelui care coordonează activitatea în materie penală. Am în vedere că Înalta Curte de Casație și Justiție este situată constituțional și legal în vârful ierarhiei instanțelor din România, iar conduita managerială a instanței supreme trebuie să o raportăm la un nivel de exigență și rigoare ridicate. În orice caz, nu mai scăzute decât exigențele pe care le avem pentru Tribunale și Curți de Apel” a declarat Lia Savonea, potrivit Antena3. Cu alte cuvinte, președinta CSM a spus că șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție este responsabilă de faptul că, potrivit Curții Constituționale, completele de 3 judecători au fost nelegal constituite.

 

       Reacția șefei Înaltei Curți de Casație și Justiție nu a întârziat să apară. Cristina Tarcea, probabil simțindu-se lezată de astfel de declarații și deranjată de faptul că Inspecția Judiciară ar urma să vină în control la instituția pe care o conduce, a spus, cu alte cuvinte, că Lia Savonea „tânjește” ca dumneaei să fie demisă din funcție pentru că nu-i poate controla votul din CSM.

 

       „(...) Doamna Savonea tânjește de mult la revocarea conducerii ÎCCJ pentru a numi în loc persoane mai puțin predispuse la independență față de dânsa. Cât despre Inspecția Judiciară, tocmai CSM a constatat recent o acțiune disciplinară lovită de nulitate absolută față de mine, adică abuzivă. Realitatea este că până în septembrie am drept de vot în CSM, vot pe care nu-l poate controla și de care vrea să scape” a declarat Cristina Tarcea pentru Mediafax.

 

       Cumva doamna Tarcea vrea să spună că în sistemul de justiție din România se fac tot felul de manevre și oamenii sunt numiți în funcții pe baza altor criterii decât cele legate de aptitudini? Dacă un politician ar fi lansat astfel de acuzații, nu săreau, spre exemplu, #rezistenții și strigau să se ia mâna de pe Justiție? Barna, Cioloș, și mulți alți politruci nu au făcut mare scandal pentru mult mai puțin de atât și au manipulat oamenii să iasă în stradă spunând că se amestecă politicul în Justiție? Ce fel de Justiție este aceasta când cei cu funcții înalte se acuză pe față, fără jenă? Experții Comisiei GRECO de ce nu reacționează acum? 

 

       Când politicienii, și nu numai, afirmau pe bună dreptate că sunt probleme serioase în Justiție, nu s-au implicat imediat Dan Barna, Dacian Cioloș, #rezist să spună prin țară și pe la Bruxelles: `Vai, ce se întâmplă?! Politicienii vor să pună mâna pe Justiție!` ? Unde sunt acum așa-zișii apărători ai Justiției care înrăiau populația și creau haos? Mai marii Justiției au voie să se atace între ei, dar oamenii de rând, politicienii, oamenii de afaceri nu au dreptul să-și spună opinia? Frans Timmermans, nu te mai implici acum? 

 

       Rând pe rând, toate neregulile din Justiție vor ieși la suprafață însă, important este ca cei vinovați de abuzuri și încălcări ale legii care au condus la nenorcirea oamenilor nevinovați, să plătească. De aceea este necesară funcționarea Secției Speciale. Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebuie să intervină și să investigeze amănunțit chiar și cea mai mică acuzație care poate părea nefondată la început. România are nevoie de o astfel de Secție pentru ca sistemul de Justiție să se redreseze.

 

 

Sursa foto:  ://revista22.ro/actualitate-interna/savonea-trimite-ij-sa-verifice-responsabilitatea-sefei-iccj-tarcea-tanjeste-de-mult-sa-ma-revoce

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
`Justițiarii` se atacă între ei
Tensiuni și acuzații uimitoare între șefa Consiliului Superior al ...
 
Refuzul de a o suspenda din funcție pe procuroarea Maria Pițurcă „e rușinos și scandalos”
Procuroarea Maria Pițurcă, cea care a târât pe jos o fetiță de 8...
 
Șantaj în justiția din România?
Oameni trimiși în judecată, chinuiți timp de aproape patru ani și...
 
Desființarea Secției Speciale „este în neconcordanță cu miile și sutele de mii de oameni care sunt victimele unor erori, unor abuzuri care se întâmplă în justiție”
Solicitarea președintelui Iohannis către Consiliul Superior al Magis...
 
Rapoartele GRECO - subiective, conțin erori grosiere, ignoră cu bună știință lucruri evidente, o analiză părtinitoare și superficială
Judecătoarea Dana Gîrbovan desființează rapoartele GRECO despre ca...
 
Oana Zăvoranu critică dur nunta lui Brigitte cu Pastramă: „Nunta jalnică, cu iz de cămin cultural a unei individe în călduri”
Oana Zăvoranu a criticat în termeni duri nunta fostei soții a lui I...
 
Exploatarea neconformă a pădurilor de fag din România, în atenția UNESCO
Pădurile de fag înscrise în patrimoniul UNESCO, în pericol datorit...
 
Soții Pastramă, de la nuntă au mers direct la doctor
„La 07:00 am terminat petrecerea și la 08:00 am fost deja...”
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Hans Klemm: Este mare nevoie de infrastructură în România

» 21 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
„Ce treabă are un șef de stat cu un candidat pe persoană fizică?”

» 20 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Delia, criticată de fani pentru că „a sărit calul”

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Cinci focare noi de pestă porcină africană în Prahova

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
A fost confirmat primul caz de infecție cu virusul West Nile în România, în acest sezon

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0