Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 09 Iulie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a anunțat recent că va sesiza Secția pentru judecători a Consiliului, în contextul deciziei CCR privind completele specializate de la ÎCCJ. Savonea spune că este necesară stabilirea responsabilității conducerii instanței supreme. În replică, Cristina Tarcea, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, o acuză pe Lia Savonea că „tânjește la revocarea conducerii ÎCCJ”. Se pare că mai marii justiției din România se pot ataca între ei fără probleme... iar acum ne întrebăm: dacă un politician, spre exemplu, ar fi insinuat că instanța supermă nu a dat dovadă de un management corespunzător, care ar fi fost nivelul scandalului?

 

       „Potrivit art. (19), alin. (3) din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, responsabilitatea și prerogativele propunerii de constituire a completurilor specializate la Înalta Curte de Casație și Justiție ar fi revenit președintelui instanței sau vicepreședintelui care coordonează activitatea în materie penală. Am în vedere că Înalta Curte de Casație și Justiție este situată constituțional și legal în vârful ierarhiei instanțelor din România, iar conduita managerială a instanței supreme trebuie să o raportăm la un nivel de exigență și rigoare ridicate. În orice caz, nu mai scăzute decât exigențele pe care le avem pentru Tribunale și Curți de Apel” a declarat Lia Savonea, potrivit Antena3. Cu alte cuvinte, președinta CSM a spus că șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție este responsabilă de faptul că, potrivit Curții Constituționale, completele de 3 judecători au fost nelegal constituite.

 

       Reacția șefei Înaltei Curți de Casație și Justiție nu a întârziat să apară. Cristina Tarcea, probabil simțindu-se lezată de astfel de declarații și deranjată de faptul că Inspecția Judiciară ar urma să vină în control la instituția pe care o conduce, a spus, cu alte cuvinte, că Lia Savonea „tânjește” ca dumneaei să fie demisă din funcție pentru că nu-i poate controla votul din CSM.

 

       „(...) Doamna Savonea tânjește de mult la revocarea conducerii ÎCCJ pentru a numi în loc persoane mai puțin predispuse la independență față de dânsa. Cât despre Inspecția Judiciară, tocmai CSM a constatat recent o acțiune disciplinară lovită de nulitate absolută față de mine, adică abuzivă. Realitatea este că până în septembrie am drept de vot în CSM, vot pe care nu-l poate controla și de care vrea să scape” a declarat Cristina Tarcea pentru Mediafax.

 

       Cumva doamna Tarcea vrea să spună că în sistemul de justiție din România se fac tot felul de manevre și oamenii sunt numiți în funcții pe baza altor criterii decât cele legate de aptitudini? Dacă un politician ar fi lansat astfel de acuzații, nu săreau, spre exemplu, #rezistenții și strigau să se ia mâna de pe Justiție? Barna, Cioloș, și mulți alți politruci nu au făcut mare scandal pentru mult mai puțin de atât și au manipulat oamenii să iasă în stradă spunând că se amestecă politicul în Justiție? Ce fel de Justiție este aceasta când cei cu funcții înalte se acuză pe față, fără jenă? Experții Comisiei GRECO de ce nu reacționează acum? 

 

       Când politicienii, și nu numai, afirmau pe bună dreptate că sunt probleme serioase în Justiție, nu s-au implicat imediat Dan Barna, Dacian Cioloș, #rezist să spună prin țară și pe la Bruxelles: `Vai, ce se întâmplă?! Politicienii vor să pună mâna pe Justiție!` ? Unde sunt acum așa-zișii apărători ai Justiției care înrăiau populația și creau haos? Mai marii Justiției au voie să se atace între ei, dar oamenii de rând, politicienii, oamenii de afaceri nu au dreptul să-și spună opinia? Frans Timmermans, nu te mai implici acum? 

 

       Rând pe rând, toate neregulile din Justiție vor ieși la suprafață însă, important este ca cei vinovați de abuzuri și încălcări ale legii care au condus la nenorcirea oamenilor nevinovați, să plătească. De aceea este necesară funcționarea Secției Speciale. Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebuie să intervină și să investigeze amănunțit chiar și cea mai mică acuzație care poate părea nefondată la început. România are nevoie de o astfel de Secție pentru ca sistemul de Justiție să se redreseze.

 

 

Sursa foto:  ://revista22.ro/actualitate-interna/savonea-trimite-ij-sa-verifice-responsabilitatea-sefei-iccj-tarcea-tanjeste-de-mult-sa-ma-revoce

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Liderul USR care se vrea președintele României a făcut milioane de euro din afaceri cu statul. Lista contractelor
Câți bani și de la ce instituții ale statului a luat Dan Barna, ca...
 
Principesa Margareta, discurs critic pentru UE: „Încetați cu aerele de superioritate și amenințările”
Principesa Margareta a susținut un discurs fulminant la Haga și a vo...
 
Fostul primar al Sectorului 5, a vorbit despre „șprițurile” lui Coldea, Maior și Kovesi. „Statul paralel trăiește”
Marian Vanghelie susține că politicienii români sunt prizonierii un...
 
Dana Gîrbovan: Numirea Laurei Kovesi a fost politică
Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România a decla...
 
Dana Rogoz, despre abuz: „M-am simțit neajutorată, dezgustată, speriată”
Dana Rogoz a dat detalii despre unele momente neplăcute din viața ei...
 
Dan Barna, parlamentarul part-time
Dan Barna se vrea președintele României, dar activitatea sa parlamen...
 
Adevărul despre Barna: O carieră construită „pe seama unora nevoiți să plece”; a supervizat fraude cu fonduri europene: „Ia uitați ce belșug se întrevede”
Site-ul de investigații RiseProject a spus adevărul despre Dan Barna...
 
„Ce exemplu se dă omului de rând, justițiabilului când de la nivelul autorității se stat se avansează instigații la nerespectarea unei legi?”
Ministersa Justiției, Ana Birchall, este criticată dur pentru faptul...
 
 
 
 
POLITICA
 
Președintele PER: USR înseamnă ură, ipocrizie, mult amatorism și dublu discurs

» 20 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Inspecția Judiciară: DNA a „subordonat” justiția. Judecător: Toate aceste activități au afectat dreptul părților la un proces echitabil

» 19 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Dana Rogoz, despre abuz: „M-am simțit neajutorată, dezgustată, speriată”

» 18 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Deputat PNL: Șefa Tarom executată și șantajată de Cuc, noaptea ca hoții

» 18 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
S-a dat start-ul înscrierilor în programul Kennedy Academy for Students. Ce criterii trebuie îndeplinite

» 18 Octombrie 2019 | Comentarii 0