Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
BASCHET
Adaugat: 27 Iunie 2013
Deschide restaurant cu banii din Siberia
 
     Dupa ce a câstigat 450.000 de euro pe sezon în Rusia, baschetbalistul Virgil Stanescu s-a întors pentru a investi în România.
     Patru ani la -20 de grade Celsius i-au intrat în maduva oaselor capitanului nationalei, pivotul Virgil Stanescu (32 de ani). Totusi, cel mai bogat baschetbalist român gasise o modalitate de a scapa de gerul din Siberia: “Venea ziua de salariu si te încalzeai!”. Acum, altfel se pune problema: gigantul de 2,06 m si 122 kg a ales cu inima si s-a întors acasa.
 
     Libertatea: În acesti ani în Rusia, ce a fost bine, si ce a fost rau?
     Virgil Stanescu: Campionatul Rusiei a fost foarte puternic datorita companiilor petroliere si a guvernatorilor locali. Salile sunt pline, jocuri de lumini, majorete; într-un cuvânt, te simti baschetbalist. Si unul foarte bine platit. Am câstigat în jur de 400.000-450.000 de euro pe sezon, sume pe care orice jucator, poate cu exceptia celor din NBA, si le-ar dori. Totusi, mi-a fost greu sa suport: tot timpul între apartament, sala si masa la restaurant. Din cele opt luni de sezon, în sapte dârdâi. Friguri de minus 20 de grade Celsius, de-ti tremura poza în pasaport. Patru ani mi-au cam ajuns. Mai e si bariera lingvistica, una destul de importanta, pentru ca 95% nu vorbesc engleza.
     - Te-au afectat fizic temperaturile extreme? 
     - În unele deplasari erau si -30 de grade. În interioare, fiind foarte cald, de la diferenta de temperatura am avut gripa si un început de pneumonie. O caciula nu-mi ajungea. Ce sa fac, sa-mi pun zece?!
     - Atunci, cum te protejai de frig?
     - Venea ziua de salariu si te încalzeai.
     - Ce te-a adus înapoi în România?
     - În primul rând, familia. Am un baietel de sapte luni si n-as mai vrea sa-l port dupa mine prin Rusia, cu toate ca s-a nascut acolo. Doi la mâna, m-am cam saturat, asa, de umblat cu sifonierul în geamantan. Trei la mâna, trebuia sa fiu aici la deschiderea restaurantului. Si, în plus, mi-a placut si ideea celor de la Steaua. Creeaza ceva de viitor, un sistem, nu doar o echipa de baschet.
     - De ce ai ales sa investesti într-un restaurant? 
     - Nu poti sa joci baschet pentru totdeauna si nici antrenor nu ma vad. Îmi place managementul, si sa iau decizii într-o organizatie. Sunt un tip sociabil, îmi place responsabilitatea. Iar un restaurant e ceva foarte complex, de la aprovizionare pâna la relatia cu clientul. Ca sportiv, prin deplasari, am mâncat în mai toate genurile de restaurante din lume. Stiu ce asteptari are un client.
     - Cum se va numi si când îl vei inaugura?
     - Transilvania Regia. Va avea specific ardelenesc. Pentru ca voiam mâncare româneasca si am doua asociate care sunt ardelence. Deschiderea va fi pe 18 octombrie.
     - Le vei gati si tu clientilor? 
     - Asta nu, ca nu ma pricep. Doar la pâine prajita, chiar sunt specialist. Mai fac o omleta, dar, în rest, nimic.
 
«Am facut pe mercenarul în Kuweit»
     În 2006, dupa încheierea campionatului în Rusia, Virgil Stanescu a jucat, timp de zece zile, în Liga Campionilor Asiei, pentru Qadsia SC, echipa printului mostenitor al Kuweitului.
“Am facut pe mercenarul. A fost o experienta inedita, dar nu m-as duce sa traiesc acolo, pentru ca este destul de monoton. Pe lânga faptul ca alcoolul e interzis, ceea ce nu m-ar deranja, n-ai unde sa te duci sa bei un cico”.
 
Fost dinamovist, acum la Steaua
     Stanescu a ales ca, odata cu întoarcerea în tara, sa evolueze pentru nou- înfiintata Steaua Club Turabo. Un adevarat globe-trotter, Virgil a mai jucat, de-a lungul carierei, la SOCED, South Alabama University (SUA), Frankfurt Skyliners (Germania), Turk Telekom (Turcia), Dinamo Bucuresti, Telindus Oostende (Belgia), Spartak St. Petersburg, Spartak Primorie Vladivostok, Unics Kazan si CSK VVS Samara (toate din Rusia).
 
Au batut vicecampioana
     În etapa din weekendul trecut, a treia a Diviziei A, formatia lui Stanescu a câstigat la Bucuresti, 85-76 împotriva vicecampioanei Elba Timisoara. La prima victorie în campionat, Steaua Turabo, care îsi desfasoara meciurile în sala Regimentului de Garda Mihai Viteazul, joaca pe prima scena dupa ce a fuzionat cu gruparea din Târgoviste.
 
Fericit lânga Ana-Maria si Remi
     În plan personal, Virgil se simte un om realizat.
“Am exact sotia pe care mi-o doresc, iar faptul ca am devenit tata nu se compara cu nicio alta realizare din viata mea, din baschet sau din orice alt domeniu”, se mândreste Stanescu.
Capitanul echipei nationale este casatorit cu Ana-Maria si are un baietel pe nume Remi.
 
Sursa poza : http://www.allby.ro/userfiles/image/virgil-stanescu-restaurant.jpg

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0