Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
GIMNASTICA
Adaugat: 12 Iunie 2013    Actualizat: 12 Iunie 2013
 Simona Amânar: "România a schimbat REGULAMENTUL în gimnastică"
 
     JOCURILE OLIMPICE 2012. Tripla campioană olimpică Simona Amanar a vorbit cu REALITATEA.NET despre şansele fetelor noastre în finalele la sol şi bârnă de la Jocurile Olimpice 2012, dar a amintit şi de momentul în care federaţia internaţională de gimnastică a schimbat regulile în urma unui imens triumf românesc.
     Simona Amanar este a doua sportivă româncă inclusă în International Gymnastics Hall of Fame, după Nadia Comăneci.
     Podiumul românesc de la Sydney 2000 a schimbat regulamentul in gimnastica. Fetele din finala de la bârnă (ora 16:47, ora României), Cătălina Ponor şi Larisa Iordache (cea care i-a luat locul Dianei Bulimar, după unui gest superb al acesteia din urmă), au obţinut al optulea, respectiv al 11-lea rezultat în calificări. Totuşi, în finală, ierarhiile se pot schimba uşor. "Se poate schimba, să ne uităm ce s-a întâmplat la sărituri. Fetele sunt mult mai motivate în finală şi ambele au exerciţii foarte bune. Dacă fac exerciţiile pe care le-au pregătit acasă, au mari şanse la medalii. Cătălina va coborî cu Tsukahara, o coborâre grea sau cu dublu echer, în funcţie de ce notă are nevoie", spune Simona Amânar. Cum Cătălina Ponor este a doua în concurs, s-ar putea să încerce coborârea mai grea.
     "La sărituri mă aşteptam, sincer, la argint. Americanca a avut evoluţii extraordinare la Jocurile acestea şi era marea favorită. Dar a ratat a doua săritură, iar Sandra, evoluând ultima, a putut alege sărituri mai simple, pe care le-a executat corect. Ştiu că Sandra avea o primă săritură mult mai grea decât cea pe care a executat-o în concurs, dar a mers pe siguranţă şi bine a făcut", spune dubla campioană olimpică de la Sydney. 
    În finala de la sol (ora 18:20, ora României), Cătălina Ponor intră a patra în concurs, iar Sandra Izbaşa este din nou cea care încheie concursul. "Este şi un avantaj, şi un dezavantaj. Ştii ce au făcut toate celelalte, dar presiunea este imensă. [...] Nu cred că este un dezavantaj că Ponor are finală la bârnă cu două ore înainte de cea la sol. E mai bine să le ai pe toate într-o zi, eşti concentrată", spune Simona. 
 
România a schimbat regula
 
     Simona Amanar, de şapte ori medaliată olimpică, a fost pe podiumul olimpic 100% românesc de la Sydney 2000. Andreea Răducan, Simona Amanar şi Maria Olaru au ocupat podiumul la individual compus în concursul olimpic din Australia. Ulterior, medalia Andreei a fost retrasă, din cauza unei banale pastile de Nurofen luată de sportivă. Aurul a revenit Simonei Amanar. "Atunci s-a schimbat regulamentul. Spre deosebire de finalele pe aparate, unde era şi atunci regula cu maximum două sportive dintr-o ţară în finală, la individual compus nu exista această regulă. După ce România a luat toate medaliile, s-a schimbat", îşi aminteşte Simona. Într-adevăr, de la Jocurile Olimpice de la Atena 2004, în finala de la individual compus se pot califica maximum două sportive dintr-o ţară.
 
Sursa foto : Facebook.com
 

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0