Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
GIMNASTICA
Adaugat: 09 Iunie 2013    Actualizat: 11 Iunie 2013

Propunerea cu care Nadia Comăneci vrea SĂ REVOLUŢIONEZE gimnastica mondială
 

     Nadia Comăneci, cea mai bună gimnastă din toate timpurile a declarat că îÈ™i doreÈ™te È™i speră ca, în curând, nota 10 să fie reintrodusă în concursurile de gimnastică.

     Prezentă pe terenul central de la Arenele BNR, pentru a urmări meciul de simplu al lui Victor Hănescu, Nadia Comăneci a avut amabilitatea de a acorda un interviu în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro.Nadia Comăneci s-a declarat încrezătoare în È™ansa ca nota zece, care a făcut-o celebră în întreaga lume, va fi reintrodusă în sistemul de notare al concursurilor de gimnastică. ”Este mai uÈ™or pentru public să înÈ›eleagă concursul dacă nota zece se reintroduce. Deocamdată 10 se păstrează doar pentru execuÈ›ie. Eu sper să se găsească o modalitate ca să se readucă acest zece pentru că aparÈ›ine gimnasticii. Cred că este posibil, însă nu È™tiu cine va avea ecuaÈ›ia potrivită pentru acest zece”, a declarat Nadia Comăneci pentru exclusivNEWS.ro.

     Cât priveÈ™te schimbarea noului cod de punctaj din gimnastică, Nadia a precizat: se va schimba mereu, nu tot timpul se schimbă în bine. Se încearcă È™i dacă nu le convine atunci ceva se scoate, iară se adaugă. Important este faptul că gimnastele noastre au început să se acomodeze cu noua schimbare È™i acest lucru este pozitiv.

     Rezultatele obÈ›inute de Larisa Iordache È™i Diana Bulimar la Europenele de la Moscova, au surprins-o în mod plăcut pe Nadia care are doar cuvinte de laudă pentru cele două gimnaste. ”M-am bucurat enorm pentru rezultatul lor. Și cel mai mult m-a bucurat faptul că Larisa È™i-a revenit foarte bine după accidentarea pe care a avut-o È™i a dovedit adevăratul talent pe care îl are È™i pe care nu a putut să-l dovedească anul trecut la Olimpiadă. Europeanul este o competiÈ›ie grea. Mă bucur că au început anul acesta cu o victorie frumoasă. Acum ne uităm spre octombrie, la Campionatul Mondial, pentru ca este prea departe ca să ne gândim la Olimpiada din 2016”, a declarat Nadia Comăneci. ZeiÈ›a de la Monteal spune că Bulimar È™i Iordache formează în prezent nucleul de bază de la lotul de gimnastică È™i speră să li se alăture în scurt timp È™i alte gimnaste la fel de talentate. Nadia Comăneci s-a declarat extrem de surprinsă în mod plăcut de faptul că Larisa È™i-a revent în scurt timp È™i a putut să concureze la un nivel foarte ridicat la Europenele de la Moscova. ”Nu am È™tiut la ce să mă aÈ™tept din partea Larisei pentru că nu am È™tiut exact în ce formă este ea. Am vorbit înainte de europene cu Mariana Bitang È™i îmi spusese că ea È™i-a revenit È™i că nu mai are probleme cu accidentările È™i acesta era lucrul cel mai important. M-a surprins faptul că a participat aÈ™a de bine într-un timp aÈ™a de scut È™i ideea lor de a nu participa la Cupa Americii a fost foarte bună, pentru că ea a avut timp suficient să se pregătească pentru europene”, a mai precizat Nadia Comăneci pentru exclusivNEWS.ro.

     Cât priveÈ™te faptul că bârna rămâne aparatul preferat al româncelor, Nadia a precizat: este aparatul nostru care ar trebui să rămână È™i în continuare. Mă gândeam la faptul că dacă aruncai americancele È™i chinezoiacele la acest concurs de la europene, la bârnă era medalia tot a lui Larisa. Ea are la sol un exerciÈ›iu foarte frumos È™i faptul că a făcut dublu, dublu, element pe care È™i l-a sos la Londra, este important, are exerciÈ›iu de medalie. Însă este foarte greu la sol, pentru că È™i americancele sunt foarte bune. Dar ea are È™anse să intre în joc pentru medalie la mondiale.

     Victoria gimnastelor românce la Europenele de la Moscova vine la distanță de 23 de ani de când în aceeaÈ™i sală s-a desfășurat Olimpiada de vară din 1980, unde Nadia a fost dezavantajată de arbitraj în favoarea unei rusoaice. ”Da au trecut 23 de ani de la Olimpiada din 80. Da a fost acest scandal cu bârna, dar să nu uităm că am ratat în calificări la paralele È™i atunci se cumula punctajul cuc el din finală.  Mă bucur de victoria româncelor. E totuÈ™i destul de greu să concurezi la ruÈ™i unde È™i ei sunt foarte buni. EÈ™ti acasă, îÈ›i doreÈ™ti È™i tu să câÈ™tigi. Era foarte multă presiune È™i pentru ei. E È™i publicul cu tine. Ele È™i-au arătat adevărata valoare È™i È™tii cum e, valoarea spune tot”, a mai precizat Nadia Comăneci.

    În privinÈ›a faptului că româncele încă schioapătă la paralele aparat care i-a adus faima, Nadia a spus: este greu de găsit o soluÈ›ie. Totul vine de la bază, acolo unde copii învață paralelul. Pentru că dacă ei sunt trimiÈ™i la lot È™i au foarte multe lipsuri atunci este foarte greu să o iei de la început. Baza este importantă, acolo trebuie lucrat ca să ai o gimnastă bună.

     PrezenÈ›a Nadiei în tribunele arenei centrale se pare că i-a purtat noroc lui Victor Hănescu, românul reuÈ™ind să se califice în turul doi al probei de simplu.

Sursa foto : http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201208/w728/nadia_73578600.jpg


 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0