Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
ATLETISM
Adaugat: 25 Iunie 2013
Bacău: PORTRET/ Mihaela Melinte pregăteşte viitorii aşi ai atletismului
 
      A câştigat timp de şapte ani toate competiţiile internaţionale la aruncarea ciocanului. Acum antrenează la Bacău 20 de copii pentru performanţă.
      Puţini ştiu că Mihaela Melinte, multiplă campioană mondială la aruncarea ciocanului şi deţinătoarea recordului mondial timp de şapte ani consecutiv, a păşit în lumea sportului pe terenul de handbal. Ulterior, şi-a dat seama că atletismul este sportul care o reprezintă şi de la 14 ani i s-a dedicat în totalitate.
„Am început cu handbalul, dar pe atunci sora mea făcea atletism. Am mers cu ea la antrenamente şi mi-a plăcut mai mult. După admiterea la liceu am început să vin regulat la teren. Am încercat aruncarea greutăţilor, a discului şi prin 1991 am început cu ciocanul. Un an mai târziu, am aruncat ciocanul la Campionatul Naţional, însă proba era una neolimpică. De atunci am tot câştigat“, îşi aminteşte Mihaela.
     Câţiva ani mai târziu, proba a fost introdusă în calendarul întrecerilor sportive ce se desfăşurau sub egida Federaţiei Internaţionale de Atletism, iar acest lucru i se datorează sportivei băcăuane care a călcat pe un teren care până atunci, în România, era doar al bărbaţilor. „Practic am deschis drumul celorlalte sportive care au concurat după mine“, a mai spus Melinte.
     A stabilit recordul lumii
    Din 1992 şi până în 1999, timp de şapte ani consecutiv, Mihaela a câştigat toate competiţiile internaţionale la care a participat. Tot ea a reuşit şi recordul mondial de 76,07 metri, care nu a fost doborât de o altă sportivă, vreme de şase ani.
     Un an mai târziu, Mihaela a avut parte de cel mai urât episod din viaţa ei. În 2000, la Jocurile Olimpice de la Sydney, a fost eliminată din competiţie cu doar câteva minute înainte de a evolua, pe motiv că a ieşit pozitiv la testul antidoping. A fost suspendată pe viaţă din lotul olimpic al României.
     „Am suferit foarte mult. Cu greu am reuşit să-mi revin şi să trec mai departe. Acolo a fost o greşeală de laborator şi, ca să nu suspende un laborator, au preferat să suspende un sportiv“, a mai spus campioana. A trecut peste acel episod, dar nu a reuşit să mai obţină rezultatele cu care ea era obişnuită.
     Îi îndrumă pe tineri
     A îmbrăcat costumul de antrenor. „Doamna profesoară“, cum îi spun elevii şi colegii de la Sport Club Municipal  Bacău, Mihaela Melinte recunoaşte că se simte bine în noua postură. „Dacă acum câţiva ani spuneam că nu vreau să mă fac antrenor, acum mă bucur că am făcut această alegere. La început mi-a fost destul de greu pentru că eu vream rezultate imediat, dar acum mă simt bine la club“, mărturiseşte campioana. Are în grijă o grupă de douăzeci de copii, pe care îi pregăteşte pentru performanţe. „Încerc să găsesc o persoană mai bună decât mine“, a mai spus sportiva.
 
Profil
Născută: 27 martie 1975, la Bacău.
Studii: Masterat în Psihologia Sportului la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Bacău.
Familie: Necăsătorită.
 
Întrebări şi răspunsuri
    Dacă ar fi să o iei de la capăt, ai face acelaşi lucru? 
    Da. Clar aş face tot sport, dar aş merge pe alt drum. Şi asta ca să evit incidentul de la Sydney şi să închei cariera cu o performanţă, nu aşa cum am terminat-o. În acest moment sunt mulţumită cu locul pe care-l am şi că lumea mă cunoaşte şi mă respectă pentru ceea ce sunt şi ce am făcut.  
      Ai avut oferte din străinătate?
     Am avut foarte multe oferte şi din străinătate, dar şi din ţară pentru funcţia de antrenor. După cum vedeţi am ales Bacăul, clubul la care m-am înscris şi unde am evoluat. Nu am vrut să mă desprind de aceste locuri pentru că mă simt bine în această zonă.
 
Ce-i place
„Cel mai mult îmi place să fac sport. Toată ziua sunt la antrenamente, înconjurată de elevii mei, dar seara îmi fac timp să ies cu prietenii la un suc“, a spus Mihaela.
Ce nu-i place
Nu-i plac oamenii mincinoşi şi care se folosesc de cei din jur pentru a-şi atinge scopul. „În general, prefer să păstrez în jurul meu doar oameni de calitate“, a afirmat campioana. 
 
Sursa foto : http://judobronxbacau.ro/wp-content/uploads/2013/01/mihaela-melinte.jpg

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Biden vrea să dea 100 de dolari americanilor care se vaccinează: „Este o pandemie a celor nevaccinați”

» 30 Iulie 2021 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
O nouă escrocherie este pusă în practică de hackeri

» 30 Iulie 2021 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Sfaturi pentru a ține casa răcoroasă pe timpul caniculei

» 30 Iulie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
S-a reluat ceremonia de schimbare a gărzii la Cetatea Alba Iulia
ALBA
» 30 Iulie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VRANCEA
 
La Jitia a fost inaugurat un teren de sport multifuncțional

» 30 Iulie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Lugoj anunță o nouă dezinsecție

» 29 Iulie 2021 | Comentarii 0