Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
BOX
Adaugat: 29 Iunie 2013

Leonard Doroftei - Dacă avem şansă de un culoar bun, ne putem întoarce cu o medalie


     Preşedintele FR de Box, Leonard Doroftei, a declarat pentru agenţia Agerpres că, dacă boxerii români vor avea puţină şansă la tragerea la sorţi, pot urca pe podiumul Campionatelor Europene de la Minsk (1-9 iunie).
    ''Avem emoţii pentru sportivi, noi ne dorim ca ei să facă performanţă. S-a muncit cu ei, iar emoţiile sunt constructive, te fac să fii mai concentrat la ce ai de făcut. Cristian Nistor a avut o formă extraordinară cu echipa Kazahstanului, a făcut meciuri bune, îl avem pe Bogdan Juratoni, care s-a antrenat din luna ianuarie, pe Răzvan Andreiana care este în formă. Avem copii buni, care dacă au şansă şi de un culoar bun s-ar putea întoarce şi cu o medalie'', a declarat Leonard Doroftei pentru Agerpres. 
    Preşedintele FRB va ajunge la Minsk pe 7 iunie, înaintea semifinalelor competiţiei continentale: ''Sperăm să mai prindem boxeri români în competiţie. Ne ducem pentru că avem nevoie de a vorbi cu oamenii, de a reînnoi legăturile cu alte ţări. 
    Lotul României care a plecat joi la Minsk este alcătuit din Ovidiu Berceanu (CSM Reşiţa) la 49 kg, Răzvan Andreiana (CS Dinamo) la 57 kg, Alexandru Cuciureanu (CSM Bacău 2010) la 60 kg, Orlando Chirvase (CSM Bacău) la 69 kg, Bogdan Juratoni (CS Dinamo) la 75 kg şi Nistor Mihai (CSM Bacău 2010) la +91 kg. Pugiliştii sunt însoţiţi de Marian Simion, antrenor coordonator la seniori, şi Relu Auraş, antrenorul coordonator al tuturor loturilor naţionale, atât la masculin cât şi la feminin. 
    Meciurile se dispută pe durata a 3 reprize de câte 3 minute, cu câte un minut de pauză între ele. Competiţia se desfăşoară la 10 categorii de greutate: 46kg, 49kg, 52kg, 56kg, 60kg, 64kg, 69kg, 75kg, 81kg, 91kg, 91+kg. 
    ''Ar fi absurd, ca după 3-4 luni de pregătire să mi se ceară un obiectiv. Băieţii au făcut pauză 2 ani, de când nu au mai participat la competiţiile internaţionale, şi eu acum i-am adus în cea mai bună formă care se putea după câteva luni. Noi ne gândim la Jocurile Olimpice, nu avem obiectiv nici la CE şi nici la CM în acest an. Trebuie să formăm o echipă care să ne poată reprezenta cu succes la Olimpiadă'', a declarat înainte de plecare antrenorul Marian Simion. 
    În funcţie de rezultatele înregistrate la Europenele de la Minsk, FR de Box va alege şi strategia de viitor, mai ales că din toamnă va dispărea casca de protecţie la meciurile seniorilor. 
    ''Dacă nu vom obţine medalii, nu ştiu dacă vom putea menţine loturile în activitate. Avem mai multe variante, sunt mai multe exemple din alte ţări, vom încerca totul ca să facem performanţă. Asta ne interesează. Din toamnă dispar casca, maioul, vom avea meciuri profesioniste, iar toţi cei afiliaţi la AIBA vor putea boxa şi la Olimpiadă, pot face şi bani şi performanţă. Vom organiza şi la noi câteva gale, să câştige şi copiii noştri bani, să nu-i mai ţinem pe sportivi în cantonamente. Nu ne plângem, dar trebuie să facem faţă prezentului'', a declarat Leonard Doroftei. AGERPRES

Sursa foto : http://www.agerpres.ro/media/images/2013-05/05311641-843565108.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0