Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
ATLETISM
Adaugat: 25 Iunie 2013
Cea mai grea cursă! La 37 de ani, Ionela Tîrlea aşteaptă primul copil
 
     Fosta atletă a suferit enorm în 2011, când a aflat că a pierdut sarcina.
     Speranţa e un lucru bun şi se spune că lucrurile bune nu pier niciodată. ProSport vă spune azi povestea  unei campioane care s-a agăţat de o speranţă plăpândă, continuând să viseze. După un timp, a descoperit că indiferent de obstacolele ce i se ivesc în cale, viaţa nu-şi încetează cursul ei fenomenal.   
     Pentru marile performere ale sportului românesc, adevărata împlinire vine abia în ziua în care-şi arată afecţiunea maternă. Realizează că toată strălucirea aurului din perete păleşte brusc şi îşi trasează noi priorităţi. Unele trăiesc sentimentul devreme, în timpul carierei, dar cele mai multe pătrund în noua viaţă abia după 30 de ani, când întrecerile devin simple amintiri. Pentru Ionela Tîrlea, vicecampioana olimpică de la Atena (400 m garduri), cursa cu cele mai multe obstacole a survenit după 36 de ani.
     Mereu percepută drept adolescenta non-conformistă, tipa hipersensibilă sau atleta cu zâmbetul larg, Ionela poartă după ea o poveste tristă de viaţă. Anul trecut, la puţin timp după venirea primăverii era atât de emoţionată că nu-şi mai găsea cuvintele. Aflase doar de câteva săptămâni că va deveni mămică şi îşi împraştiase bucuria într-un cerc restrâns. Tatona terenul pentru a răspândi vestea într-un cadru larg şi simţea că e pe cale să atingă cele mai înalte culmi ale fericirii. O veste venită ca o lovitură din iad îi picura însă în ureche tocmai când colinda magazinele de bebeluşi. „Am pierdut sarcina!“, s-a limitat să istorisească Ionela pentru a nu mai zvârcoli durerea de atunci. Toată euforia se transforma în tremur de groază şi urma cea mai lungă noapte a vieţii.
 
A încercat să uite mergând la serviciu
     A suferit dincolo de limitele acceptate ale umanului şi a simţit că s-a rupt din ea ceva de neînlocuit. Şi-a spus că niciun apus de soare petrecut alături de iubitul său n-o va prinde fără să se gândească la pruncul nenăscut. A evadat din realitatea deprimantă mergând zi de zi în biroul său de la COSR şi a continuat să spere. Până anul acesta, în vară, când la uşa i-a bătut o veste mare! A aflat că e din nou însărcinată şi că totul decurge normal. Ieri, tocmai s-a închis bucla celor cinci luni, iar Ionela aşteaptă cea mai importantă zi a vieţii, cea în care va aduce pe lume o fetiţă. „E un sentiment ce nu se compară nu nicio victorie pe pista de atletism. Sunt fericită“, a mărturisit Ionela
 
Sursa foto : http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7958/10120111/1/tarlea.jpg?width=815

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0