Vită crocantă și picantă
Încearcă o rețetă de inspirație asiatică și folosește condimentele după gustul tău.
Ingrediente
350g antricot de vită, tăiat în fâșii subțiri
3 linguri de amidon
2 lingurițe amestec chinezesc de 5 condimente
100ml de ulei
1 ardei gras roșu, feliat subțire
1 ardei iute roșu, feliat subțire
4 fire de ceapă verde, feliată, partea albă separată de cea verde
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 bucată ghimbir de 3-4 cm, tăiată bastonașe
4 linguri oțet de orez sau de vin alb
1 lingură sos de soia
2 linguri sos dulce de ardei iute
2 linguri de ketchup
tăieței și chipsuri din creveți, pentru servit (opțional)
Mod de preparare
1. Pune carnea într-un bol și tăvălește-o prin amidon și prin amestecul chinezesc de 5 condimente. Încinge uleiul într-un wok sau într-o tigaie mare și rumenește carnea de vită pe toate părțile, până devine crocantă. Scoate-o pe prosoape de hârtie și las-o deoparte. Scurge uleiul, dar păstrează 1 lingură.
2. Adaugă în wok ardeiul, jumătate de ardei iute, partea albă a cepei, usturoiul și ghimbirul. Prăjește totul timp de 3 minute, până se înmoaie, dar nu lăsa ghimbirul și usturoiul să se ardă. Amestecă oțetul, sosul de soia, sosul dulce de ardei iute și ketchupul într-un bol. Lasă să clocotească 2 minute, apoi adaugă din nou carnea de vită și amestecă bine să se acopere de sos. Presară ceapa verde, ardeiul iute rămas și servește cu tăieței și snackuri de creveți.
3. V.N. per porție: 454 kilocalorii, 26g proteine, 23g grăsimi, 5g grăsimi saturate, 32g carbohidrați, 2g fibre, 15g zahăr, 2,2g sare
Sursa foto: www.goodfood.ro