Vinete umplute
Ingrediente
2 vinete mari
8 cartofi
100 g măsline negre nesărate
100 g măsline verzi
1 praz
2 ardei roÅŸii
1 ardei verde
1 legatura pătrunjel
200 g orez
sare de mare
Preparare
1. Se clăteÅŸte orezul în câteva ape, apoi se pune la fiert în 600 ml de apă. Se lasă la foc mic.
2. Se curăţă ÅŸi se spală cartofii, se taie cubuleÅ£e ÅŸi se pun să fiarbă în apă cu sare, la foc potrivit. După ce au fiert, se scot, se scurg ÅŸi se amestecă cu un praf de sare ÅŸi un strop de ulei. Se garnisesc cu pătrunjel verde tocat mărunt.
3. Se curăţă ardeii ÅŸi prazul, se taie cubuleÅ£e ÅŸi se adugă în orez. Se amestecă, se potriveÅŸte cu sare ÅŸi o picătură de ulei ÅŸi se bagă câteva minute în cuptor.
4. Vinetele se taie în jumătăţi, pe lung, se scobesc de miezul cu seminÅ£e ÅŸi se sărează puÅ£in. Se bagă apoi la cuptor, câteva minute, să se rumenească.
5. După ce toate componentele sunt pregătite, se umplu vinetele cu orezul cu legume, se ornează cu verdeaţă, rondele de măsline şi se servesc cu garnitură de cartofi natur.
Sursa foto: unica.ro