Se taie 3 vinete mijlocii in felii groase de un deget. Se oparesc cateva minute, introducandu-se in apa clocotita cu sare. Se scurg bine.
Se dau feliile prin faina si se prajesc in ulei, la foc mic, intorcandu-se pe ambele parti, ca sa se patrunda bine. Se scurg pe grasime si se aseaza pe un platou.
Se pregateste sosul astfel: se caleste in ulei o ceapa nu prea mare, se adauga 5-6 rosii curatate de pielita, o capatana de usturoi, o lingurita de zahar si sare. Se fierbe acoperit, la foc mic.
Se toarna o parte din sosul obtinut peste vinete si se lasa sa se raceasca. Restul de sos se serveste separat la masa, pentru a fi adaugat dupa gust.
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing. Sunt de acord