1. Previne întărirea sării
În cazul în care te confrunți cu umiditate crescută, poți evita întărirea sării din borcan dacă adaugi câteva boabe de orez; acestea vor absorbi umezeala și sara va rămâne fină.
2. Comprese calde
Orezul absoarbe căldura, astfel, dacă ai nevoie de o compresă caldă, folosește o șosetă de bumbac, umple-o cu orez și și bag-o la microunde nu mai mult de 30 de secunde, apoi aplică unde ai nevoie.
3. Curăță
Poți curăța vesela de plastic din bucătărie dacă pui pe fundul recipientelor boabe de orez, în grosime de 1 cm, apoi torni deasupra echivalentul a 4 cm de apă. Pune capacul și agită bine; boabele de orez vor freca interiorul vasului și vor îndepărta murdăria. La fel poți proceda și cu borcanele de condimente sau cafea, ori cu recipiente în forme ciudate în care nu poți băga mâna să cureți.
4. Coace fructele
Dacă printre fructele cumpărate de la piață s-a nimerit una mai puțin coaptă, pune-o în recipientul cu orez și verifică la 1-2 zile ca să nu se coacă prea tare.
5. Lipici
Fă un lipici bio, chiar la tine acasă, folosind orez. Fierbe boabele până când se sparg și se eliberează amidonul, apoi mixează cu blenderul. Gata lipiciul.
6. Ascute lamele blenderului
Pune jumătate de ceașcă de orez nefiert în blender și pornește-l. Lamele se vor ascuți simțitor.
Citește și: 4 greșeli de machiaj pe care le faci când te grăbești!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://transilvaniareporter.ro/sanatate/orezul-modificat-genetic-o-calatorie-lunga-din-laborator-in-farfurie/