Potrivit specialiștilor, în urma unor studii s-a constatat faptul că uleiul de mărar are proprietăți antispasmodice, dezinfectante și galactagoge ceea ce îl face util în ameliorarea spasmelor și facilitarea digestiei, în prevenirea infecțiilor și în stimularea lactației.
Reduce spasmele – contracțiile abdominale produse de gaze intestinate, de constipație sau deshidratare pot fi reduse cu ajutorul uleiului de mărar. Pe lângă proprietățile carminative și antispastice, uleiul facilitează digestia și peristaltismul. Totodată, acționează și ca antiinflamator asupra hemoroizilor. Într-o linguriță de miere se pun 2-4 picături de ulei de mărar și se consumă de 2 ori pe zi.
Previne și ajută la tratarea infecțiilor – adăugat la final în mâncărurile gătite, uleiul de mărar le prelungește durata, pentru că împiedică alterarea și popularea lor cu microbi. Ingerat, uleiul de mărar ajută la eliminarea infecțiilor din colon, tractul urinar și rinichi, iar folosit extern, pe răni, protejează împotriva infecțiilor și ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.
Stimulează lactația – este util femeilor care alăptează deoarece stimulează lactația și îmbunătățește calitatea laptelui. Uleiul nu o ajută doar pe mamă, ci îi este de folos și bebelușului. Copiii alăptați suferă ulterior de indigestie și flatulență, iar proprietățile carminative și digestive ale uleiului de mărar ingerat de mamă, care este absorbit în laptele matern, îi ajută și pe cei mici să nu mai aibă dureri de burtică.
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.google.com/search?q=ulei+de+m%C4%83rar&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjC7Jqlr8fgAhVi-ioKHTevD8QQ_AUIDigB&biw=1920&bih=937#imgrc=He7ziMpFEcQ05M: