Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 12 Aprilie 2018

1. Cojile de ouă – fertilizant/sursă de calciu pentru tomate, ardei și vinete

Cojile de ouă sunt un produs al naturii și, în consecință, posedă mulți dintre nutrienții solicitați de plante. Adăugați coji pisate la baza gropilor de plantare, în special pentru tomate, ardei și vinete. Aceste culturi sunt susceptibile să se îmbolnăvească mai frecvent din cauza deficienței de calciu.

2. Cojile de ouă pot deveni ”ghiveci” pentru obținerea plantelor din semințe

Coaja de ou poate îndeplini funcția de ghiveci pentru plantele aflate în faza de sămânță. Mai târziu răsadul împreună cu suportul natural se pot transfera cu totul în gradină. Ingrijește cu atenție viitoarea plantă și, când a crescut suficient de mare pentru a fi transferată, nu trebuie decât să spargi cu atenție coaja de ou și să pui plăntuța, cu tot cu pământ și rămășițele de coajă de ou, în grădina ta sau într-un ghiveci mai mare. Coaja de ou rămasă se va descompune și va hrăni rădăcina plantei.

3. Cojile de ouă pot reprezenta capcane pentru melcii cu sau fără cochilie

Cojile mărunțite (nu cele pisate până la stadiul de praf), colțuroase, constituie o măsură eficientă împotriva melcilor cu sau fără cochilie (limacși) și altor dăunători. Aplicate în jurul plantelor, la suprafață, ele previn stricarea răsadurilor și secționarea tulpinilor la nivelul solului de vietățile care nu tolerează suprafețele tăioase.

4. Cojile de ouă se pot folosi la obținerea compostului

Dacă nu plantați tomate și nici nu sunteți în situația de a ține sub control dăunătorii, folosiți cojile de oua pur și simplu pentru obținerea compostului de grădină. Puteți adăuga cu încredere coji de ouă bine mărunțite (ideal, sub formă de pudră) în compost și puteți hrăni, apoi, plante ca broccoli, varză, morcovii, conopida, țelina, cireșii, merii, piersicii, perii, pepenii, strugurii, salata, cartofii, etc.

5.Cojile de oua inlatura amareala cafelei

Coaja de ou spalata, uscata si macinata se poate adauga in cafea atunci cand o pui la fiert. In acest fel vei avea o cafea mai putin amara si vei avea nevoie de mai putin zahar pentru a o indulci.

6.Cojile de oua pot fi utilizate pentru iritatiile pielii

Coaja de la un ou se marunteste bine si se adauga intr-un pahar cu otet de mere. Se lasa la macerat timp de cateva zile, pana cand se dizolva. La final se tapoteaza zona afectata cu un tampon de vata.

7.Cojile de oua reprezinta un adevarat supliment de calciu si minerale atat pentru om, cat si pentru animalele de companie

Se usuca cojile de ou in cuptorul incins la 250 de grade timp de 30 de minute, apoi piseaza cojile pana devin o pudra fina. Amesteca pudra in mancare. Este o sursa de calciu si minerale pentru dintii si oase.

8.Coaja de ou poate fi folosita pe post de bandaj natural

Coaja de ou prezinta o membrana (pelicula transparenta din interior) ce poate fi folosita pentru a vindeca taieturile si zgarieturile.

9.Coaja de ou este utila pentru intarirea unghiilor

Se macina coaja de ou pana cand se obtine o pudra fina, apoi se amesteca cu putin lac de unghii. La fiecare aplicare, vei observa cum unghiile tale vor deveni mai tari.

10.Coaja de ou este utila pentru a trata diareea canina

Daca animalutul tau sufera de diaree, atunci poti amesteca coji de ou cu zat de cafea pentru a prepara o pudra. Se presara cateva lingurite din aceasta pudra peste mancarea cainelui, iar diareea va disparea in cel mult o zi.

11.Cojile de oua ajuta la cresterea plantelor de apartament

Se adauga cateva coji de oua intr-un recipient cu capac, plin cu apa calda. Se lasa la macerat pentru cateva zile, la loc intunecos si apoi se pot uda plantele cu acest lichid miraculos.

12.Cojile de oua pot fi utilizate pe post de inalbitor natural de rufe

Cu timpul, hainele albe incep sa capete o nuanta gri sau se ingalbenesc. Daca vrei sa scapi de aceasta problema, poti sa pui cateva coji de ou zdrobite intr-un saculet de plasa si sa-l introduci in masina de spalat atunci cand speli hainele. Petele vor disparea imediat, iar rufele isi vor recapata albul de alta data.

13.Cojile de oua te ajuta la curatarea cratitelor si oalelor

Cojile de ou nu sunt toxice si reprezinta un produs perfect pentru curatare. Tot ce trebuie sa faci este sa macini cateva coji de oua si cu praful obtinut sa freci bine cratitele murdare. Acestea vor straluci de curatenie.

14.Cojile de oua indeparteaza petele de ceai si cafea

Ceaiul si cafeaua ne pateaza adesea canile sau recipientele in care le preparam. Cu pudra obtinuta din macinarea cojilor de ou putem scapa rapid de aceste pete. Se freaca vasele patate cu pudra de ou si un pic de apa.

15.Cojile de oua ajuta la desfundarea tevilor

Se maruntesc grosier cateva coji de oua si se lasa in chiuveta, in sitele scurgerilor de la bucatarie. In momentul in care acestea aluneca pe tevi le desfunda.

16.Cojile de oua pot fi folosite pentru a ascuti lamelele mixerului, robotului de bucatarie

Tot ce trebuie sa faci este sa introduci o coaja de ou, in congelator si s-o folosesti apoi pentru a ascuti lamele mixerului tau. Umple vasul mixerului cu apa, introdu coaja de ou si porneste-l. La final, vei observa ca lamelele aparatului vor fi mult mai ascutite.

17.Coaja de ou poate fi un bun inlocuitor al cretei

In cazul in care ccopilul tau ramane fara creta, il poti ajuta folosind creta din coji de oua. Pentru aceasta, ai nevoie de coji de oua (de la 5 oua), o lingurita de faina si o lingurita de apa fierbinte. Se amesteca bine, se toarna in formele dorite si se poate pune colorant alimentar pentru creta colorata. Produsul va fi gata dupa ce s-a uscat timp de 3 zile.

sursa foto: https://www.avantaje.ro/articol/cum-sa-folosesti-cojile-de-oua-in-gradina


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cum testezi produsele de îngrijire a pielii ca să eviți alergii sau iritații
Testarea produselor de îngrijire a pielii, mai ales în cazul persoan...
 
Moduri simple și rapide de a găti ouăle când vrei să slăbești
Studiile au dovedit că ouăle nu sunt un aliment nociv, ci din contr...
 
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Ce este metoda de spălare a părului Co-wash și de ce o recomandă specialiștii
Această nouă tehnică te va ajuta să ai un păr frumos și străluc...
 
Avantaje ale friteuzei cu aer cald
Toate aparatele de bucătărie au avantaje și dezavantaje.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0