Există câteva lucruri de care este indicat să ții cont atunci când vrei să gătești pentru o ocazie specială. Iată cinci trucuri din bucătărie pe care să le folosești pentru ca masa festivă să iasă perfect:
1. Folosește mereu o foaie suplimentară de copt
De cele mai multe ori, cuptorul tinde să se încălzească mai tare în parte inferioară sau superioară, astfel că prăjiturile vor fi mai rumenite numai pe o parte. Pentru a rezolva această problemă, folosește o foaie suplimentară de copt pe care să o așezi acolo unde cuptorul încinge mai tare.
2. Înainte de toate, curăță și taie usturoiul
Deși toate alimentele trebuie pregătite înainte de a fi gătite, usturoiul este primul pe listă. Acesta conține alicină, un antioxidant puternic și foarte bun pentru organism, care are nevoie de aproximativ 10 minute pentru a fi eliberat. Odată ce l-ai curățat și tăiat, amestecă-l cu uleiul în care îl vei găti și lasă-l să stea pentru câteva minute. În momentul în care îl vei pune pe foc, va elibera o aromă spectaculoasă.
3. Adaugă cea mai mare parte din grăsime la final
O lingură de unt sau de ulei adăugată la final va da foarte multă savoare mâncării, decât dacă ai fi pus de la început toată grăsimea. Atunci când este adăugată la final, grăsimea rămâne la suprafață, fără să se amestece cu restul ingredientelor și va da un gust deosebit preparatului pregătit.
4. Lasă alimentele să ajungă la temperatura camerei
Când vrei să pregătești o masă specială, nu te grăbi. Orice ai găti, dar mai ales în cazul fripturii, este esențial să scoți preparatele din frigider din timp și să le lași să ajungă la temperatura camerei, adică între 15 și 60 de minute. Ține cont de acest truc dacă nu vrei ca preparatele tale să fie prea arse la exterior și crude la mijloc din cauza faptului că erau prea reci când le-ai pus pe foc.
5. Nu înghesui cantități prea mari de carne și legume în tigaie
Decât să nu iasă ce trebuie, mai bine să se gătească mai lent. Atunci când ești tentată să pui mai multe alimente în tigaie, pentru că vrei să termini mai repede, adu-ți aminte că o tigaie prea aglomerată nu va permite legumelor și cărnii să „respire” și astfel nu se vor găti bine; va lipsi crusta aceea maronie extrem de gustoasă pe care ți-o dorești.
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.dietetik.ro/trucuri-uimitoare-de-pus-in-practica-in-bucatarie/12603.html