Nucile sunt bogate în vitamine precum vitamina C, vitaminele B (vitamina B6, tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic și acid folic), vitamina E, de asemenea, nucile conțin minerale cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, sodiu, zinc și sunt bogate în acizi grași Omega 3. Iată principalele beneficii:
1. Îmbunătățesc sănătatea inimii
Datorită conținutului mare de acizi grași Omega 3, nucile contribuie la întărirea aparatului cardio-vascular.
2. Întăresc oasele
Acizii grași esențiali asigură sănătatea osoasă a corpului. Nucile cresc absorbția și depunerea de calciu, reducând în același timp excreția urinară a calciului.
3. Protejează creierul
Tot din cauza conținutului de acizi grași Omega 3, nucile contribuie la îmbunătățirea memoriei și concentrării. Alături de iod și seleniu, acizii Omega 3 ajută la funcționarea optimă a creierului. Nucile sunt recunoscute pentru tratarea tulburărilor cognitive precum demența și epilepsia.
4. Ajută metabolismul
Nucile oferă organismului minerale precum mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc și seleniu. Acestea contribuie la buna funcționare a metabolismului, îmbunătățind, spre exemplu, digestia.
5. Controlează diabetul
Datorită conținutului mare de grăsimi polinesaturate și mononesaturate, cercetătorii au descoperit că aportul de nuci este invers proporțional cu riscul de apariție a diabetului de tip II.
Sursa foto: ://www.newsbuzau.ro/sanatate/24021-nucile-hrana-creierului-afla-14-motive-pentru-a-consuma-zilnic-nuci-si-cum-sa-o-faci-corect