Detoxifierea nu este o cură de slăbire, ci un procedeu prin care organismul este curățat de toxine, iar metabolismul este pus în repaus. În ficat se strâng cele mai multe toxine, de aceea este bine să-l curățăm periodic. Cel mai bun mod de a face acest lucru este cu ajutorul sucurilor naturale. Iată top 3 cele mai indicate sucuri pentru detoxifierea ficatului:
1. Suc de sfeclă roșie cu morcov și măr
Ingrediente: 1 măr, 1 rădăcină de sfeclă roșie, 1 morcov, suc de lămâie (opțional). Toate acestea se trec prin storcătorul de fructe, după ce sunt spălate și curățate de coajă, și se consumă dimineața, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă.
2. Suc de sfeclă roșie cu varză roșie, lămâie și verdețuri
Ingrediente: 1 rădăcină de sfeclă roșie, 1 mână de verdețuri (spanac, pătrunjel, frunze de țelină), 1 ceașcă de varză roșie, sucul de la o lămâie. De asemenea, se consumă pe stomacul gol.
3. Suc de sfeclă roșie cu portocală și ghimbir
Ingrediente: 1 rădăcină de sfeclă roșie, 1 grapefruit, 1 portocală, 1 lămâie, 1 bucată de ghimbir curățată și tăiată mărunt.
De reținut este că o cură de detoxifiere trebuie ținută între 3 și 7 zile, iar pe parcursul ei trebuie să mâncăm cât mai natural și să consumăm multe lichide.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.andreilaslau.ro/sfecla-rosie-cum-trebuie-consumata-pentru-a-avea-un-ficat-sanatos