Tocănița este pe placul tuturor, dar de multe ori este ocolită, mai ales de persoanele care sunt la dietă sau pur și simplu vor să se mențină. Acest preparat se poate reinterpreta și poate deveni un fel de mâncare sănătos și gustos. Iată o rețetă rapidă de tocăniță pe care ar fi păcat să nu o încerci:
Tocăniță cu fructe de mare
Pentru 6-8 porții ai nevoie de:
- un bulb de fenicul tocat mărunt,
- 1 cană de ceapă tocată mărunt,
- 4 căței de usturoi mărunțiți,
- 2 linguri de pastă de tomate,
- 1 cană de vin alb,
- 4 căni de supă de pui (se poate folosi și zeamă de borș de pește),
- 2 roșii mărunțite,
- 200 grame de somon,
- 1/2 kg midii,
- 1/2 kg creveți,
- 1/2 linguriță de fulgi chili,
- sare și piper după gust,
- 1/2 cană de pătrunjel tocat mărunt,
- zeama de la o lămâie,
- 2 linguri de ulei de măsline.
Cum se prepară?
Uleiul de măsline se încinge într-o tigaie, iar în el se sotează feniculul timp de 3 minute, după care se adaugă ceapa și se lasă focul mic. Atunci când ceapa a devenit gălbuie se adaugă și usturoiul, pasta de tomate și se amestecă bine. Când pasta de tomate s-a închis la culoare se adaugă vinul alb și se mai lasă 2 minute după care se completează cu supa de legume/pește și roșiile tocate mărunt; se lasă la fiert. După ce clocotește se adaugă sarea, piperul și fulgii de chili, se stoarce o jumătate de lămâie și se pune peștele. După câteva minute se adaugă creveții și midiile. Se lasă la foc mic câteva minute, se gustă, se mai completează cu sare, piper, zeamă de lămâie dacă este nevoie și se pune pătrunjelul verde tocat mărunt după care se oprește imediat focul. Poftă Bună!
Citește și: Mâncarea de care nu te vei plictisi niciodată! Două rețete simple, sănătoase și delicioase pe bază de pește!
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.cutiutacuretete.ro/retete/tocanita-de-fructe-de-mare-cu-sofran-20888.html