TocăniÈ›a este pe placul tuturor, dar de multe ori este ocolită, mai ales de persoanele care sunt la dietă sau pur È™i simplu vor să se menÈ›ină. Acest preparat se poate reinterpreta È™i poate deveni un fel de mâncare sănătos È™i gustos. Iată o reÈ›etă rapidă de tocăniță pe care ar fi păcat să nu o încerci:
Tocăniță cu fructe de mare
Pentru 6-8 porții ai nevoie de:
- un bulb de fenicul tocat mărunt,
- 1 cană de ceapă tocată mărunt,
- 4 căței de usturoi mărunțiți,
- 2 linguri de pastă de tomate,
- 1 cană de vin alb,
- 4 căni de supă de pui (se poate folosi și zeamă de borș de pește),
- 2 roșii mărunțite,
- 200 grame de somon,
- 1/2 kg midii,
- 1/2 kg creveți,
- 1/2 linguriță de fulgi chili,
- sare și piper după gust,
- 1/2 cană de pătrunjel tocat mărunt,
- zeama de la o lămâie,
- 2 linguri de ulei de măsline.
Cum se prepară?
Uleiul de măsline se încinge într-o tigaie, iar în el se sotează feniculul timp de 3 minute, după care se adaugă ceapa È™i se lasă focul mic. Atunci când ceapa a devenit gălbuie se adaugă È™i usturoiul, pasta de tomate È™i se amestecă bine. Când pasta de tomate s-a închis la culoare se adaugă vinul alb È™i se mai lasă 2 minute după care se completează cu supa de legume/peÈ™te È™i roÈ™iile tocate mărunt; se lasă la fiert. După ce clocoteÈ™te se adaugă sarea, piperul È™i fulgii de chili, se stoarce o jumătate de lămâie È™i se pune peÈ™tele. După câteva minute se adaugă creveÈ›ii È™i midiile. Se lasă la foc mic câteva minute, se gustă, se mai completează cu sare, piper, zeamă de lămâie dacă este nevoie È™i se pune pătrunjelul verde tocat mărunt după care se opreÈ™te imediat focul. Poftă Bună!
CiteÈ™te È™i: Mâncarea de care nu te vei plictisi niciodată! Două reÈ›ete simple, sănătoase È™i delicioase pe bază de peÈ™te!
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.cutiutacuretete.ro/retete/tocanita-de-fructe-de-mare-cu-sofran-20888.html