Dacă ții post sau doar ai poftă să mănânci ceva fără carne, iată această rețetă de tocană cu vinete care se prepară rapid, este gustoasă și se poate servi atât la prânz, cât și la cină.
Ai nevoie de: 2-3 vinete, 1 ceapă, 2 ardei grași, 2-3 roșii (proaspete sau din conservă), 3 căței de usturoi, 50 ml ulei de măsline, sare și piper după gust, 1 ardei iute (opțional), pătrunjel verde.
Cum se prepară: Vinetele se spală și se taie cubulețe, fără să fie curățate de coajă. Se spală și se toacă și restul legumelor, ca să fie la îndemână. Într-o cratiță se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa și se lasă la călit câteva minute. Se pune ardeiul tocat cubulețe sau fâșii, usturoiul pisat și se lasă pe foc mediu 5-7 minute. După ce s-au înmuiat ardeii, se adaugă vinetele și se amestecă bine și se gătesc la foc mic, amestecând din când în când, până când vinetele se rumenesc ușor. Se adaugă roșiile tocate cuburi și se mai lasă la fiert timp de maximum 20 de minute, să se formeze un sos. Se ia după foc și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, iar dacă preferi picant pune și ardeiul iute. Poftă Bună!
Te-ar putea interesa: Rețetă de spaghete cu fructe de mare a la Chef Horia Manea!
Sursa foto: https://www.bucataria.lidl.ro/retete/tocanita-de-vinete-cu-ardei-copti