Tarte cu praz şi brânză de capră
Prazul e şi mai bun e când îl prăjeşti uşor, ca să devină mai dulce, şi îl combini cu o grămadă de alte ingrediente.
Ingrediente
4 fire de praz, tăiate în jumătate pe lungime, apoi feliate fin
1 cub de unt
2 linguri frunze de cimbru şi 4 rămurele
375g aluat de foitaj
4 felii brânză de capră
ulei de nuci sau aromat cu trufe (opţional)
Mod de preparare
1. Se spală prazul, se şterge, dar nu se usucă complet. Se încinge untul într-o tigaie mare, apoi se adaugă prazul uşor umed, frunzele de cimbru, sare şi piper. Se lasă pe foc 20-25 de minute până când prazul se înmoaie, dar nu se colorează, adăugând puţin unt dacă este nevoie. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
2. Se încinge cuptorul la 220ºC. Se întinde aluatul până când are grosimea unei monede de 50 bani. Se taie 4 discuri de aluat de mărimea unei farfurii de cafea şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se aşază deasupra prazul, lăsând o porţiune de pe margine neacoperită. Se aşază peste praz, în mijlocul tartei, câte o felie de brânză de capră şi se decorează cu o rămurică de cimbru. Apasă pe marginea aluatului ca să creezi o bordură în jurul prazului, apoi coace tartele 25 minute, până se înfoaie şi devin aurii. Se servesc fierbinţi şi stropite cu puţin ulei aromat.
Sursa foto: goodfood.ro