Tarte cu praz ÅŸi brânză de capră
Prazul e ÅŸi mai bun e când îl prăjeÅŸti uÅŸor, ca să devină mai dulce, ÅŸi îl combini cu o grămadă de alte ingrediente.
Ingrediente
4 fire de praz, tăiate în jumătate pe lungime, apoi feliate fin
1 cub de unt
2 linguri frunze de cimbru şi 4 rămurele
375g aluat de foitaj
4 felii brânză de capră
ulei de nuci sau aromat cu trufe (opţional)
Mod de preparare
1. Se spală prazul, se ÅŸterge, dar nu se usucă complet. Se încinge untul într-o tigaie mare, apoi se adaugă prazul uÅŸor umed, frunzele de cimbru, sare ÅŸi piper. Se lasă pe foc 20-25 de minute până când prazul se înmoaie, dar nu se colorează, adăugând puÅ£in unt dacă este nevoie. Se ia de pe foc ÅŸi se lasă la răcit.
2. Se încinge cuptorul la 220ºC. Se întinde aluatul până când are grosimea unei monede de 50 bani. Se taie 4 discuri de aluat de mărimea unei farfurii de cafea ÅŸi se aÅŸază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se aÅŸază deasupra prazul, lăsând o porÅ£iune de pe margine neacoperită. Se aÅŸază peste praz, în mijlocul tartei, câte o felie de brânză de capră ÅŸi se decorează cu o rămurică de cimbru. Apasă pe marginea aluatului ca să creezi o bordură în jurul prazului, apoi coace tartele 25 minute, până se înfoaie ÅŸi devin aurii. Se servesc fierbinÅ£i ÅŸi stropite cu puÅ£in ulei aromat.
Sursa foto: goodfood.ro